PREZENTAČNÍ DOVEDNOSTI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Specifika Tvorby prezentací pro žáky 1. stupně ZŠ
Advertisements

Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Jak vytvořit prezentaci
Jak vytvořit dobrou prezentaci
Branislav Šturmankin GPJP
Sylabus pro prezentační dovednosti I.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_157_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Nadpis prezentace – písmo „Calibri“ varianta Bold, velikost 28bodů, zarovnání na střed Jméno Autora Citát vázající se k projektu, není povinný. Písmo „Calibri“,
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.15 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. PowerPoint - animace Typ: DUM - kombinovaný.
PRAVIDLA PRO Tvorbu PREZENTACÍ
Umění prezentace.
Profesionální prezentační dovednosti a jejich trénink.
ŠTĚPÁN LÍSKOVEC, 4.A Prezentace. Principy úspěšné prezentace Vhodný styl pro příslušnou prezentaci S posluchači je nutné aktivně komunikovat Přednášející.
Maturitní otázka č. 21 Kristýna Kaňovská 4. A.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-19 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Obrázky poskytla firma Complex,
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Téma lze vyučovat i v jiných oborech.
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Power Point– úvod Ing. Bohumil Bareš.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Dujková Michaela, 4.B Juřinová Nikola, 4.A. Stanovené cíle prezentace Upřesňující informace Shromáždění podkladů Stanovení hlavních bodů Grafické zpracování.
Hodnocení ústní prezentace Mgr. Petra Janečková šk. r. 2007/2008
Prezentační dovednosti
KOMUNIKACE V PRAXI METODIKA. Vznik metodiky Čtyři moduly v rozsahu 40 hodin 20 hodin e-learningového studia 20 hodin prezenčního studia.
Komunikace a informace „Schopnost prezentace, představí sebe a oddíl“ Zásady kvalitní prezentace Jan-Iáček-Konečný , Vídeň.
1 Komunikace a prezentace/ C8 Prezentační dovednosti Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
Komunikační a prezentační dovednosti / C2
Zásady správné prezentace
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Prezentace.
Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.18 PowerPoint - Zásady pro zpracování počítačové prezentace Anotace: Žák se seznámí se zásadami zpracování počítačové prezentace.
Příprava prezentačních snímků Nejdůležitějším krokem je uvědomit si “Jak moje prezentace (fólie) pomůže publiku pochopit moji řeč?“ Posluchači nejsou schopni.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Účinná prezentace doc. PhDr. Růžena Lukášová, CSc.
1 Týmová práce TYMP 2/ C6 Styly vedení lidí/ 2. Odlišnosti vedení v jednotlivých fázích vývoje. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA.
Komunikace a prezentace/ C4
Skupinové řešení problémů. Týmová prezentace. Pavla Kotyzová
Odborné a vědecké práce Brno 12. března Odborné a vědecké práce Zpráva o semestrálním projektu Závěrečná práce Bakalářská a diplomová práce Disertační.
Radka Havlíčková Umění prezentace Radka Havlíčková
Komunikační a prezentační dovednosti / C3
Komunikace a prezentace/ C7
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 1. a 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ.
Pozlátková obecná tvrzení – reklamní strategie Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr.
1 Týmová práce TYMP 2/ C5 Styly vedení lidí. Odlišnosti vedení v jednotlivých fázích vývoje. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH.
Jak prezentovat Dana Hlaváčková.
Prezentační dovednosti 2015 Vítám Vás na dnešním semináři Prezentační dovednosti II.
Pedagogická komunikace
MMV ZS 2011/ Firemní kultura a interní komunikace PhDr. Iva Petrová Požadavky k akreditaci.
Jak prezentovat Informace pro vědu a výzkum - Kurz pro doktorandy 2010
Prezentační techniky  Vytvořit bez mluvení řady podle zadaných parametrů (barva vlasů atd.), co nejrychleji  Smysl: zpětná vazba ke spolupráci.
Jak pracovat s multimediálními prezentacemi Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
V rámci projektu OPVK „Centrum pro podporu přírodovědných a technických věd: Technická a přírodovědná laboratoř pro děti a mládež Zlínského kraje“ zveme.
Využití prezentace v dalším vzdělávání Ing. Zdeňka Juklová Liberec 2011 Projekt: Podpora Dalšího vzdělávání v Libereckém kraji.
Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_047.ICT.13 Vektorová a rastrová grafika.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Efektivní komunikace – cesta k úspěchu Modul II - Komunikace
Komunikační a prezentační dovednosti / C3
Inf Prezentace informací
Projev a image prezentujícího
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-19
ZÁSADY PREZENTACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Prezentační dovednosti Pavla Kotyzová
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
PSB_10 PREZENTAČNÍ DOVEDNOSTI
Transkript prezentace:

PREZENTAČNÍ DOVEDNOSTI Vyučující : PhDr. Iva Burešová Ph.D.

CÍLE PŘEDMĚTU 1. vytvořit strukturu odborné prezentace 2. prezentovat výsledky vědecké práce na konferencích a odborných seminářích, apod. 3. efektivně využívat prezentační pomůcky a techniku 4. zaujmout posluchače, reagovat na dotazy, zvládat námitky….

POŽADAVKY aktivní účast na seminářích (80 %) předvedení 2 vlastních prezentací: 1 na volné téma 1 odborná alespoň 1 z nich v Microsoft PowerPoint

METODICKÉ LISTY

BEZ PRAXE TO NEPŮJDE

JAK SE ZBAVIT TRÉMY perfektní připravenost opakování a praxe pevný postoj a pravidelné dýchání pozitivní postoj aktivní zrakový kontakt (metoda W nebo M) technika těla

VOLBA JAZYKA řídíme se jazykovou úrovní našich posluchačů pozor na užívání cizích slov omezení nářečních prvků a slangových výrazů přirovnávání a příklady

OBLEČENÍ A DOPLŇKY přizpůsobujeme se profesi a místu prezentace o něco lépe oblečení než publikum vhodné jsou decentní doplňky upravenost pozor na maličkosti (desky na materiály, ne v igelitové tašce…)

PUBLIKUM SI INFORMACE ZAPAMATUJE LÉPE, KDYŽ: ŘEKNETE, CO BUDETE ŘÍKAT ŘEKNETE TO ŘEKNETE, CO JSTE ŘEKLI

MICROSOFT POWERPOINT nepřehlcovat slidy informacemi dostatečně velké čitelné písmo mezery mezi řádky pozor na světlé barvy písma názorné ukázky (videa, hudba, obrázky) ukládat raději ve starší verzi Microsoft PowerPoint

MICROSOFT POWERPOINT TAKTO ANO…

MICROSOFT POWERPOINT TAKTO NE…

SEZNAM POUŽITÉ LITERATURY: BARKER, A. Umíte přesvědčit. 2. vyd. Brno: Computer Press, 2007. ISBN 80-251-1600-5. BĚLOHLÁVKOVÁ, V. 33 základních rad jak úspěšně prezentovat. 1. vyd. Brno: Computer Press, 2004. ISBN 80-251-0326-9. HIERHOLD, E. Rétorika a prezentace. 1. vyd. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-0782-9. HOSPODÁŘOVÁ, I. Prezentační dovednosti. 2. vyd. Praha: Kernberg Publishing, 2007. ISBN 80- 903962-9-6.