Ochrana přírody Za předpokladu použití psacích potřeb a mapy České republiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ohrožená zvířata.
Advertisements

Proč u nás nežijí lední medvědi
Národní park Šumava Autor: Eliška Korábková Johana Černá 8.A
KVARTA LISTOPAD 2004 VÍTEK URBAN
Národní parky České republiky
Rozmanitost podmínek života na zemi
Ochrana přírody a krajiny v ČR
David Juran.  je proces, při kterém dochází ke snadnému pronikání slunečního záření do naší atmosféry  ale také zároveň špatné propouštění tepelného.
Zkoumání a ochrana přírody
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
 zamezit dalšímu zhoršování životního prostředí  urychlit odstraňování jevů, které ohrožují živé i neživé složky přírody  chránit přírodní i kulturní.
Chráníme přírodu Chráněná území.
Za předpokladu použití psacích potřeb
Organizace zabývající se ochranou přírody
Ohrožené druhy zvířat.
BIOMY ZEMĚ VEGETAČNÍ PÁSY ZEMĚ
ROSTLINSTVO A ŽIVOČIŠSTVO AFRIKY
Rozmanitost lesů, Význam lesů, Péče o lesy.
Přizpůsobivost živočichů a rostlin
OHROŽENÍ ŽIVOČICHŮ. Základní škola Choltice, okres Pardubice - "Učíme se pro život" Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové.
Energie Za předpokladu použití psacích potřeb. Zdroje energie Energie ze Slunce – je základem koloběhu vody v přírodě, ohřívání a pohybu vzduchu, důležitá.
Autor: Mgr. Ilona Nováková
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podnebím a přírodními podmínkami.
Asie – vegetační pásy a živočišstvo
Ekologie jako věda Obory ekologie.
Česká republika Ochrana přírody a krajiny
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, interaktivní.
Anotace: Česká republika: vodstvo a ochrana životního prostředí Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup:
Česká republika: podnebí, půdy, ochrana životního prostředí
Výukový materiál EK Tvůrce: Ing. Marie Jiráková Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Tento.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
OCHRANA PŘÍRODY NA ÚZEMÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Ochrana přírody v České republice ochrana vod ochrana ovzduší ochrana rostlin.
Chráněná území ČR a regionu. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
Botanické a zoologické zahrady Mgr. I. Vališková CZ.1.07/1.4.00/
Botanické a zoologické zahrady
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Zoologické zahrady.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Mgr. L. Bernátová. Ekosystém je soustava živých a neživých složek životního prostředí na určitém území, jež se navzájem ovlivňují V naší přírodě se nachází.
DEN ZEMĚ
Podnebí a přírodní krajiny Afriky
Podnebné pásy listnaté lesy tropy subtropy
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
TROPICKÝ DEŠTNÝ LES v pásu podél rovníku na pevninách i ostrovech
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Člověk jako ochránce.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Chráněná krajinná oblast
Jméno autora: Bc. Petra Musilová
CHRÁNĚNÉ ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ
NÁZEV: VY_52_INOVACE_18 II Polární pás
Ochrana přírody a krajiny
VY_52_INOVACE_09_02_rostlinstvo a živočišstvo v Evropě
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
VY_32_INOVACE_15_Chráněná území
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
Asie – přírodní krajiny
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_16_ZEMĚPIS
Název školy: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
TESTOVÉ OTÁZKY pro EKOLOGII A OCHRANU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
8. Základní ekologické pojmy, organismus a prostředí
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Zima v přírodě Autor:
VY_52_INOVACE_18_Ochrana rozmanitosti přírody - učební text
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa ,příspěvková organizace Autor: Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_09.
Transkript prezentace:

Ochrana přírody Za předpokladu použití psacích potřeb a mapy České republiky

Chráněná území České republiky Jmenuj Národní parky ČR: Jmenuj některé Chráněné krajinné oblasti ČR:

Ohrožené druhy živočichů Důvody ohrožení některých druhů živočichů: znečištění životního prostředí, zhoršování životních podmínek, choroby, lov živočichů pro maso, únik ropy do moře – NAJDI DALŠÍ DŮ- VODY. Vyber ohrožené živočichy: slon africký, hraboš polní, panda velká, kočka domácí, medvěd lední.

Ohrožené rostlinstvo Jak člověk ničí tropické deštné lesy? Zejména budováním dálnic – UVEĎ NÁSLEDKY. Jak člověk ničí lesy mírného pásu? Zejména zplodinami tepelných elektráren a výfukovými plyny automobilů – UVEĎ NÁSLE- DKY.

Botanické zahrady a zoologické zahrady Zpřístupňují člověku pozorování rostlin a živočichů. Chovají se zde ohrožené druhy s cílem vrátit do volné přírody. Provádí se vědecký výzkum rostlin a živočichů. Slouží k odpočinku v příjemném prostředí.