Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KONFERENCE K PROJEKTU ALTERNATIVNÍ PROGRAM NA PODPORU RODINY POŘADATEL: o.s. MOSTY PŘÍSPĚVEK: Diakonie ČCE – SSP v Mostě.
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
FARNÍ CHARITA Karlovy Vary
Poradna Pro Rodinu Šumperk
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Poslání Intervenčního centra
Zákon o sociálních službách
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Azylové domy v Rakousku • 30 azylů pro ženy, které se staly obětí násilí a jejich děti • První azyl z roku 1978 ve Vídni • Nezávislé NGOs (neziskové organizace)
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Moravskoslezského kraje KRIZOVÉ CENTRUM OSTRAVA ul. Nádražní 196, Moravská Ostrava tel.: ,
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Sanace rodiny Alena Svobodová, vedoucí sociální služby, koordinátorka projektů.
Česká legislativa sociálních služeb – hodnoty a etická dilemata
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc
Farní charita Prachatice
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Zdravotnický asistent, první ročník Sociální vyloučení Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná.
ohroženým domácím násilím
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Domácí násilí v praktické rovině
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
KRIZOVÁ INTERVENCE.
Centrum sociálních služeb Ostrava, o. p. s
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Sociální zabezpečení Sociální služby
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
D LUHOVÁ PORADNA – D IECÉZNÍ CHARITA P LZEŇ Mgr. et. Bc. Ondřej Špendlíček Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Krizová intervence Mgr. Eva Oujezská
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Krizová pomoc.
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Věk sám o sobě není důvodem zvýšené potřeby péče.
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Jak zvládat zlost a agresivitu
Školská sociální práce
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni „Nová šance“ „I kdybys stál na pokraji sil a jediná vůle ti zbyla, pomohl bych ti- pokud budeš chtít.“

Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni zahájení provozu v lednu 1999 kapacita 26 bytových jednotek s vlastním sociálním zařízením - matky s dětmi, samotné ženy, těhotné ženy, které jsou v tíživé životní situaci; oběti domácího násilí,oběti obchodu s lidmi

Proč je tak těžké odejít? nedůvěra strach stud bolest oběť omluvy bezmoc agresor zoufalství smrt moc hněv

Dopady domácího násilí na děti Pokud chceme přerušit cyklus domácího násilí a ochránit své děti, musím s tím začít nejdříve u sebe. koktání, pomočování provokativní nebo násilnické chování ztráta sebedůvěry a sebeúcty poruchy příjmu potravy frustrace nepřátelství stres sebepoškozování vzpurnost nedůvěra sebevražedné sklony vztek agresivita je přijatelná přílišná submisivita ztráta dětství

Přijetí pomoci psychická podpora individuální plán podpora materiální pomoc nabídka pomoci sociálně-právní poradenství vysvětlování práva a povinnosti utajený pobyt pomoc při jednání s institucemi finanční zabezpečení smlouva střecha nad hlavou domácí řád doprovázení motivace nabídka odborné pomoci klíčový pracovník bezpečnostní plán sociální asistentka pomoc při péči o děti a jejich vzdělávání

Kdo všechno nám pomáhá pomáhat sociální odbory Magdala policie lékaři jiná zařízení sociálních služeb odbor sociálně právní ochrany dětí úřady práce zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc (Klokánek) pedagogicko- psychologická poradna školy příbuzní klientů soudy psychologové a psychiatři

„I cesta je cíl...“ bohužel nic není zadarmo můj vlastní individuální plán nové bydlení každodenní součást mého dne někdy je toho na mě trochu moc tak si raději trochu „dáchnu“ nebo využiji společné akce pomalu to zvládám sama nastal čas odejít...

„Kdo chce zvítězit sám nad sebou, nesmí sejít ze své cesty…“ přijetí traumat jako součást životní historie posílení dovedností ke zvládání problémů účelné řešení k rozpoznání krizového podnětu posílení zodpovědnosti pojmenování příznaků stabilizace psychického stavu strategie řešení úleva ztráta jistoty a podpory zbavení se nepříjemného dohledu

Děkuji za Vám za pozornost! Kontakty - Havlíčkova ul. 2995, 767 01 Kroměříž - tel.: 573 335 528, 737 028 054 - e-mail: azylovy.dum@kromeriz.charita.cz vedoucí: Mgr. Alena Přikrylová