Výlet autem do Mikulova a Valtic 18.9.2013 ÚVOD Naše první zastavení bylo v Pasohlávkách s prohlídkou areálu AQUALAND MORAVIA. Další zastavení byla návštěva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNĚ
Advertisements

Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
VYHLÍDKOVÉ LETY v roce 2011 a 2012.
Návštěva areálu Podskalní mlýn ….. Návštěva areálu se uskutečnila Areál se nachází na okraji Brna v pěkné přírodní lokalitě.
rok 2014 První část Snímky jsou automaticky posouvány
ZAJÍMAVÉ SNÍMKY z BRNA Rok 2014.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Historické památky města MIKULOV
NÁVŠTĚVA JIŽNÍ MORAVY 7. BŘEZNA 2012 ÚVOD Návštěvu JIŽNÍ MORAVY- obcí kde se pěstuje a vyrábí víno jsme provedli Navštívili jsme obce Vrbice.
Nový, zatím málo známý, fotograf v Brně.
Druhá část Rok 2013 ……. Snímky navazují na první část kostelů a kaplí z minulého roku. Tyto byly pořizovány v jednotlivých městských částech Brna, ve.
Automatický přechod snímků Návštěva ZOO v Brně
2013 ….. Již tradičně každým rokem probíhají Vánoce v krajském městě Brně spojené s Vánočními trhy. Tyto jsou na třech místech v centru města Náměstí.
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNA Foto grafie pořízeny v roce 2012 První část-střed města.
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
První ročník předvádění leteckých modelů Vysočany.
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
NÁVŠTĚVA KROMĚŘÍŽE ÚVOD Autovýlet Vladimíra a jeho kamaráda Karla na prohlídku města a památek v Kroměříži se uskutečnil Odjetí.
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Návštěva ZOO Brno Únor 2014 První část …… Návštěvu zoologické zahrady v Brně-Bystrci jsme uskutečnili 13. února 2014 Při prohlídce areálu se zvířaty.
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
Ave Maria.
MELODIE … Zimní návštěva brněnské zoologické zahrady se uskutečnila …. V areálu zahrady bylo více jak polovina zvířat schována v domcích a.
…… Úvod Křest nové knihy (druhé vydání) se uskutečnil v Městské části Bosonohy ve dvoře budovy Centra volného času BOSA. Slavnostního ceremoniálu.
NÁVŠTĚVA AEROKLUBU v Brně ……. Budova AEROKLUBU vlevo hangár s letadlama.
Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
LUHAČOVICE
Brno.
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Zámek Hluboká nad Vltavou
Před nedávnem jsem dostal od přítele pěknou prezentaci, „Muzeum voskových figurín ve Vídni.“ Při promítání prezentace jsem si zase zavzpomínal, jak jsem.
… … Úvod V polovině měsíce prosince v roce 2014 jsem si prohlédl zajímavou výstavu Moravské vesničky a Betlému. Z prohlídky, která se mi líbila a.
Město Vysoké Mýto Zpracoval: Tomáš Felgr. PROČ VYSOKÉ MÝTO?  Mé rodné město  Město s několika NEJ… Největší čtvercové náměstí v ČR (Evropě) Největší.
MELODIE Úvod Tato internetová prezentace navazuje na první část, která byla zpracována v roce Jedná se o pokračování zajímavých budov a objektů,
2012 …… VÁNOCE- VÁNOČNÍ TRHY VE MĚSTĚ PROBÍHAJÍ NA NĚKOLIKA MÍSTECH OD do NA NÁMĚSTÍ SVOBODY NA ZELNÉM TRHU NA MORAVSKÉM NÁMĚSTÍ Vánoce.
Vavřinecké HODY v Brně - Komíně ……. Městská část KOMÍN se nachází severozápadně, přes kterou protéká řeka Svratka a má asi obyvatel.
Lednické rybníky Rozloha 552,5 ha Skládá se z pěti rybníků Nesyt, Hlohovecký, Prostřední, Mlýnský a Zámecký Největší rybník na Moravě Nachází se u Sedlece.
ČESKÁ REPUBLIKA Jihočeský kraj Jihočeský kraj v ČR.
Zajímavé fotografie Brno- leden 2016 melodie Pohled na náměstí-Zelný trh z horní části, od sousoší sv. Trojice.
Návštěva VYSOČAN Molenburku melodie Úvod Do obce v Moravském krasu Vysočan- Molenburku přijeli autem z Brna Vladimír a Karel. První jejich.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
RODINNÝ VÝLET Klára Očadlíková, Sebastian Stryžak, Fanda Šimanovský.
 Široké okolí města Mikulov je začleněno do Chráněné krajinné oblasti Pálava. Jedná se o krajinný komplex Pavlovských vrchů a údolní nivy řeky Dyje chráněný.
Vypracovala:Mgr. Marcela Minaříková Mgr. Světlana Čumalová Téma:AZ kvíz Lužní les Vznik:červenec - září 2011 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Základní.
Den s Českým rozhlasem Brno 18. června 2016 MELODIE.
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
MELODIE.
Svatomartinský košt Brno.
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
VYHLÍDKOVÝ LET
FOTOGRAFIE 2017.
DIVADLA v BRNĚ ….
Letecké snímky zajímavých objektů byly pořizovány při vyhlídkových letech, které prováděli Karel Dyntera a Vladimír Hudec z ultra lehkého letounu typu.
FOTOGRAFIE druhá část 2017.
VZPOMÍNKA NAROZENIN T.G. Masaryka
DIVADLA v BRNĚ 2016.
Soustava tří přehradních vodních nádrží pod Pálavou
MLADÉ HODY Brno-Bosonohy
PŘICHÁZEJÍCÍ JARO 2017.
MLADÉ HODY Brno-Bosonohy
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
FOTOGRAFIE třetí část 2017.
1.
FOTOGRAFIE 2017.
EXKURZE GEO CENTRUM
Na kole po Lednicko-valtickém areálu
VÁNOCE v BRNĚ 2017.
Transkript prezentace:

Výlet autem do Mikulova a Valtic

ÚVOD Naše první zastavení bylo v Pasohlávkách s prohlídkou areálu AQUALAND MORAVIA. Další zastavení byla návštěva města Mikulova s prohlídkou pamětihodností. Poté jsme navštívili Valtice s krátkou prohlídkou zajímavostí tohoto města. Při výletu nám počasí nepřálo a tak jsou snímky zhoršené kvality!

Hlavní vstup do budovy-areálu

Vstupní část budovy

Pohled z parkoviště AQULANDU na Pálavské kopce

Příjezd do MIKULOVA pohled na město a zámek

Náměstí

Zámek - dříve lichtensteinský a později ditrichsteinský - stojí na skalním útesu a tvoří nepřehlédnutelnou dominantu Mikulova

Další pohled na barokní zámek, který se nachází v těsné blízkosti centra města a je spravován Regionálním muzeem v Mikulově.

V pozadí na snímku je Svatý kopeček

….. PO PROHLÍDCE MĚSTA MIKULOVA POKRAČUJEME V PROHLÍDCE MĚSTA VALTICE……

VALTICE-náměstí Svobody

Další snímek náměstí Svobody

Pohled na barokní zámek, který je dominantou Valtic dříve zámek sloužil rodu Lichtensteinů - čte se Lichtenštejnů

…… Při zpáteční cestě do Brna jsme se zastavili na Novomlýnských vodních nádržích a pořídili několik snímků…. Horní nádrž slouží pro závlahy a rekreaci Střední nádrž je vyhlášenou přírodní rezervací Dolní nádrž je pro rekreaci a výrobu elektřiny

Pohled na Novomlýnskou nádrž a Pálavské kopce

Další snímky z Novomlýnských vodních nádrží

….. Zpracovali: Vladimír Hudec Karel Dyntera září 2013