Mgr. Karel FischerOkno1Okno Vše ve Windows se spouští do oken. Každé okno se skládá z jednotlivých prvků : Titulkový pruh – slouží k optickému rozlišení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Advertisements

Používání hlavního panelu
Práce s okny.
Klávesové zkratky pro práci s okny
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Lektor: Lenka Blahová.
Pracovní plocha Pracovní plocha : Tlačítko start
PROSTŘEDÍ POČÍTAČE okna Obsah : • Pracovní plocha • Okna • Dialogové okno • Úkoly.
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Modul 2 AutoCAD. Vytvoření zaobleného obdélníka  do příkazového řádku napíšete příkaz obdélník a stiskněte ENTER  dále zadejte do volbu A pro zaoblení.
Tabulkové procesory (MS Excel)
ZÁKLADY PRÁCE S PC PRÁCE S MYŠÍ. Ovládání tlačítek na myši.
X EXEL.
Informační a komunikační technologie
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Práce s dokumentemMgr. Karel Fischer1 Práce s dokumentem Založení dokumentu Při otevření Wordu se automaticky založí nový dokument. Pokud si chci založit.
POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Excel – editace ( formát ) buněk
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
COREL DRAW - 2 PRÁCE S OBJEKTY
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
Mgr. Karel FischerKopírování a přesouvání textu1 Schránka je část paměti Windows, do které dočasně můžete schovat text, obrázek i jiný objekt. Obecný postup.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Power Point– popis prostředí
Úprava šířky sloupce Šířku sloupce lze upravit několika způsoby: Pomocí menu Postavím se do sloupce Formát / sloupec / šířka / napíši velikost Pomocí kontextového.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
WINDOWS VISTA.
Základní prvky internetového prohlížeče
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
EXCEL 2010 Popis prostředí – 3. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
WORD 2010 Popis prostředí – 2. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Mgr. Karel FischerTabulky1 Tabulka je část dokumentu, kde text je vkládán do políček. Políčka tvoří sloupce a řádky. Tabulku můžeme vložit dvěma způsoby:
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/6.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Moduly ECDL M3_Word - prostředí
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Práce s okny VY_32_INOVACE_10_1_02_AP.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
MS EXCEL Charakteristika
Ovládání aplikací (9). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
WINDOWS 8.1 Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
19 Word - úvod VY_32_INOVACE_19 autor:Mgr. Tomáš Polák identifikace:C třída:6. předmět:Inf anotace:Úvodní hodina kapitoly Word, žáci se seznámí se.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Přepínání mezi programy
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
OKNa/ práce s oknem ve windows
Myš Pravé tlačítko Levé tlačítko
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Aplikace Malování (práce s obrázkem, změna tvaru, otáčení obrázku, výběr libovolného tvaru, gumování, kopírování)
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_04
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_18-19
Transkript prezentace:

Mgr. Karel FischerOkno1Okno Vše ve Windows se spouští do oken. Každé okno se skládá z jednotlivých prvků : Titulkový pruh – slouží k optickému rozlišení aktivních a neaktivních oken, slouží též k přemísťování okna Titulkový pruh – slouží k optickému rozlišení aktivních a neaktivních oken, slouží též k přemísťování okna Titulkový pruh Titulkový pruh Titulek okna – vidíme, který dokument ve kterém programu je otevřen Titulek okna – vidíme, který dokument ve kterém programu je otevřen Titulek okna Titulek okna Tlačítka : minimalizační,maximalizační a obnovovací – slouží ke skokové změně velikosti okna Tlačítka : minimalizační,maximalizační a obnovovací – slouží ke skokové změně velikosti okna Tlačítka

Mgr. Karel FischerOkno2 Uzávěr – slouží k uzavření okna Uzávěr – slouží k uzavření okna Uzávěr Menu (hlavní nabídka) –obsahuje všechny povely a volby programu Menu (hlavní nabídka) –obsahuje všechny povely a volby programuMenu (hlavní nabídka) Menu (hlavní nabídka) Panel nástrojů – obsahuje ikony( tlačítka) nejčastěji používaných nástrojů Panel nástrojů – obsahuje ikony( tlačítka) nejčastěji používaných nástrojůPanel nástrojů Panel nástrojů Stavový řádek – vidíme aktuální informace o datovém souboru Stavový řádek – vidíme aktuální informace o datovém souboru Stavový řádek Stavový řádek Pracovní plocha – na ní vytváříme dokument Pracovní plocha – na ní vytváříme dokument Pracovní plocha Pracovní plocha Okraj okna – umožňuje změnu velikosti okna Okraj okna – umožňuje změnu velikosti okna Okraj okna Okraj okna Roh okna – umožňuje změnu velikosti okna Roh okna – umožňuje změnu velikosti okna Roh okna Roh okna

Mgr. Karel FischerOkno3 Šipky a posuvník – umožňují posun obsahu okna Šipky a posuvník – umožňují posun obsahu oknaŠipky a posuvník Šipky a posuvník Posouvací pruh – slouží k rychlému posouvání obsahu okna Posouvací pruh – slouží k rychlému posouvání obsahu oknaPosouvací pruh Posouvací pruh Operace s okny Změna velikosti okna 1. Postavíme se na okraj okna, až se šipka změní v oboustrannou šipku 2. 1XL a držíme 3. Táhneme na požadovanou velikost 4. Pustíme levé tlačítko

Mgr. Karel FischerOkno4 Změna velikosti okna pomocí rohu okna 1. Ukáži si na roh okna až se mi kursor změní v oboustrannou šipku 2. 1xL a táhnu myší na požadovanou velikost 3. Pustím levé tlačítko

Mgr. Karel FischerOkno5 Přesun okna 1. Ukázat na titulkový pruh 2. 1XL a držíme a táhneme na požadované místo 3. Pustíme levé tlačítko Minimalizace okna Klikneme na tlačítko minimalizace ( okno je stále aktivní –schová se nám v hlavním panelu) Obnova minimalizovaného okna 1XL na minimalizované okno v Hlavním panelu ( rozbalili jsme okno)

Mgr. Karel FischerOkno6 Maximalizace okna A) pomocí tlačítka 1xL na tlačítko maximalizace B) Pomocí myši 2xL na titulkový pruh Obnova původního tvaru okna A) Pomocí tlačítka 1xL na prostřední tlačítko B) Pomocí myši 2xL na titulkový pruh

Mgr. Karel FischerOkno7 Zavření okna A) Pomocí tlačítka 1xL na uzávěr B) Pomocí klávesnice ALT+F4 C) Pomocí menu Soubor\konec

Mgr. Karel FischerOkno8 Přechod mezi okny A) Pomocí myši Vidíme-li část okna 1xL dovnitř okna – okno se stane aktivní B) Pomocí Hlavního panelu 1xL v hlavím panelu na okno, které chci aby bylo aktivní C)pomocí klávesnice 1.stiskneme ALT a držíme 2. Stiskneme klávesu TAB a ihned uvolníme. Na obrazovce se objeví dialogové okno s názvem

Mgr. Karel FischerOkno9 Aktivního okna 4. Dalším stisknutím klávesy TAB přecházíme mezi okny. Pokud chci přejít do zvoleného okna, pustím klávesu ALT. Automatické uspořádávání oken na obrazovce 1. 1xP kontextové menu na volném místě hl. panelu 2. Zvolíme jednu ze 3 možností a potvrdíme a) Na sebe b) Nad sebe vodorovně c) Vedle sebe svisle

Mgr. Karel FischerOkno10 Další funkce + minimalizace všech oken + minimalizace všech oken + + původní velikost + + původní velikost WindowsM ShiftM

Mgr. Karel FischerOkno11 Titulkový pruh

Mgr. Karel FischerOkno12 Titulek okna

Mgr. Karel FischerOkno13 Uzávěr

Mgr. Karel FischerOkno14 Tlačítka

Mgr. Karel FischerOkno15 Menu

Mgr. Karel FischerOkno16 Panel nástrojů

Mgr. Karel FischerOkno17 Stavový řádek

Mgr. Karel FischerOkno18 Pracovní plocha

Mgr. Karel FischerOkno19 Okraj okna

Mgr. Karel FischerOkno20 Šipky a posuvník

Mgr. Karel FischerOkno21 Posouvací pruh