Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: 9. 4. 2013 Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_26_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ve větách vyhledej několikanásobný podmět a barevně ho označ:
Advertisements

Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_ INOVACE _04_CJL_3 Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_ INOVACE _05_CJL_3 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.08 Anotace: Prezentace je zaměřena na shodu podmětu s přísudkem. Žáci si procvičí učivo na několika cvičeních. Vzdělávací oblast:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
Shoda přísudku s podmětem 2
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_26_CJL_M Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_09_CJL_NP2 Ročník:II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_27_CJL_NP2 Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
11 Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_04_CJ_NP1 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_ INOVACE _09_CJL_3 Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_ INOVACE _08_CJL_NP2 Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_ INOVACE _19_CJL_3 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_498_Shoda přísudku s několikanásobným podmětem AUTOR: Mgr.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_01_CJ_NP1 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_ INOVACE _24_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
VY_32_INOVACE_14_ Čtení vět s porozuměním (SADA ČÍSLO 1)
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_15_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM20 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_31_CJL_NP2 Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_ INOVACE _14_CJL_3 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Najdi ve větách VS po L Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_05_CJ_NP1 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_ INOVACE _07_CJL_3 Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_30_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Shoda přísudku s podmětem
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_13_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Najdi ve větách VS po V Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_030_6TR_CJ Autor: Mgr. Renata Stalová.
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_10_CJL_M Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Hravá matematika. Seřaď čísla od nejmenšího k největšímu 99, 15, 100, 58, 85, 56, 44, 31, 2, 94, 26, 5 23, 0, 55, 89, 77, 14, 65, 50, 41, 69, 17, 8 55,
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_ INOVACE _11_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty oznamovací VY_32_INOVACE_01 Sada 22 Základní škola T.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_20_CJ_NP1 Ročník: I. Vzdělávací oblast: Jazykové vzdělávání a komunikace.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí Název sady: Český jazyk a literatura.
Zápis slovních úloh VY_32_INOVACE_28_Zapis_slovnich_uloh Matematika - 3. ročník Veronika Biskupová, Základní škola a Mateřská škola Jivina Vytvořeno v.
VY_32_INOVACE_47_Tulacka Tulačka Český jazyk - 2. ročník Hana Štrosová, Základní škola a Mateřská škola Jivina Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_62_FINANCNIGRAMOTNOST_07_01_slovní úloha Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská.
VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Velká horolezecká soutěž
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
ZÁJMENA – ON, JENŽ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Skloňování podstatných jmen
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Vyjmenovaná slova po L - homonyma
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_19_Kocůrková
NÁSOBENÍ A DĚLENÍ ČÍSLY 20, 30, 40, 50
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk Zvířátka - hláskování Mgr
NÁSOBENÍ A DĚLENÍ ČÍSLEM 60, 70, 80, 90
Dělení desetinného čísla celým číslem - procvičování
Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Metodický list: Slovní druhy 1. část
Vyjmenovaná slova po S,V,Z
Autor: Mgr. Věra Martincová VY_32_INOVACE_33_Nakupujeme
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Transkript prezentace:

Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_26_CJL_NP2 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast: Jazykové vzdělávání a komunikace, Estetické vzdělávání Vzdělávací obor: Jazyk a komunikace Tematický okruh: Grafická stránka jazyka Téma: Procvičování pravopisu Metodický list/anotace: Procvičování pravopisu za pomoci interaktivní tabule

PROCVIČOVÁNÍ PRAVOPISU

1.OZNAČ BEZCHYBNOU VARIANTU: A a) Psi se vyhřívaly na sluníčku a hlasitě oddychovaly. b) Psy se vyhřívali na sluníčku a hlasitě oddychovali. c) Psi se vyhřívali na sluníčku a hlasitě oddychovali. B a) Peníze našli nějací poctivci a do koruny je vrátili. b) Peníze našly nějací poctivci a dokoruny je vrátili. c) Peníze našli nějací poctivci a do koruny je vrátily.

2. NAJDI VÝPOVĚĎI S CHYBOU: A a) Poslouchali jsme koledy, které zpívaly děti z místní školy. b) Poslouchaly jsme koledy, které zpívaly děti z místní školy. c) Poslouchali jsme koledy, které spívaly děti s místní školy. B a) Viděli jsme v kostele, jak se vdávaly sestry Novákovi. b) Viděli jsme v kostele, jak se vdávali sestry Novákovi. c) Viděli jsme v kostele, jak se vdávaly sestry Novákovy.

3. NAJDI SPRÁVNOU ODPOVĚĎ: A a)Víli tancovaly na mýtině mezi kapkami rosy. b)Víly tancovali na mítině mezi kapkami rosy. c)Víly tancovaly na mýtině mezi kapkami rosy. B a) Ve vitrynách vystavovali starobylé sošky b) Ve vitrinách vystavovaly starobilé sošky. c) Ve vitrínách vystavovali starobylé sošky.

4. OZNAČ SPRÁVNOU VÝPOVĚĎ: A a) Na zemi ležely kaštany, které chlapci zbírali a nosili do školy. b) Na zemi ležely kaštany, které chlapci sbírali a nosili do školy. c) Na zemi ležely kaštany, které chlapci sbíraly a nosili do školy. B a) Výlohy byly pěkně vyzdobené ozdobamy a smrkovými větvičkamy. b) Výlohy byly pěkně vyzdobené ozdobami a smrkovými větvičkami. c) Výlohy byly pěkně vyzdobené ozdobamy a smrkovími větvičkami.

5. OZNAČ BEZCHYBNOU VÝPOVĚĎ: A a)Psy a štěňata se olizovala, když jsme krájeli kusy klobásy, tak jsme jim dali ochutnat. b) Psi a štěňata se olizovali, když jsme krájeli kusy klobásy, tak jsme jim dali ochutnat. B a)Těleso žáci ponořili do kapaliny, dívky změřily, kolik kapaliny vytlačilo, chlapci zapsali výsledky. b) Těleso žáci ponořily do kapaliny, dívky změřily, kolik kapaliny vytlačilo, chlapci zapsaly výsledky.

6. OZNAČ SPRÁVNOU VÝPOVĚĎ: A a)Při silném větru námořníci napnuli plachty a lodě vypluly. b) Prodavači zabalily dárky, které jsme koupili dětem. B a)Tatínkové nachytali ryby, maminky je přichystali k večeři. b) Sýkorky a vrabčáci poskakovali na dvoře a uzobávali zrní slepicím.

ŘEŠENÍ A B 1 c a 2 b, c a, b 3 a c 4 b b 5 b a 6 a b

1.OZNAČ BEZCHYBNOU VARIANTU: A a) Psi se vyhřívaly na sluníčku a hlasitě oddychovaly. b) Psy se vyhřívali na sluníčku a hlasitě oddychovali. c) Psi se vyhřívali na sluníčku a hlasitě oddychovali. B a) Peníze našli nějací poctivci a do koruny je vrátili. b) Peníze našly nějací poctivci a do/koruny je vrátili. c) Peníze našli nějací poctivci a do koruny je vrátily.

2. NAJDI VÝPOVĚĎI S CHYBOU: A a) Poslouchali jsme koledy, které zpívaly děti z místní školy. b) Poslouchaly jsme koledy, které zpívaly děti z místní školy. c) Poslouchali jsme koledy, které spívaly děti s místní školy. B a) Viděli jsme v kostele, jak se vdávaly sestry Novákovi. b) Viděli jsme v kostele, jak se vdávali sestry Novákovi. c) Viděli jsme v kostele, jak se vdávaly sestry Novákovy.

3. NAJDI SPRÁVNOU ODPOVĚĎ: A a)Víli tancovaly na mýtině mezi kapkami rosy. b)Víly tancovali na mítině mezi kapkami rosy. c)Víly tancovaly na mýtině mezi kapkami rosy. B a) Ve vitrynách vystavovali starobylé sošky b) Ve vitrinách vystavovaly starobilé sošky. c) Ve vitrínách vystavovali starobylé sošky.

4. OZNAČ SPRÁVNOU VÝPOVĚĎ: A a) Na zemi ležely kaštany, které chlapci zbírali a nosili do školy. b) Na zemi ležely kaštany, které chlapci sbírali a nosili do školy. c) Na zemi ležely kaštany, které chlapci sbíraly a nosili do školy. B a) Výlohy byly pěkně vyzdobené ozdobamy a smrkovými větvičkamy. b) Výlohy byly pěkně vyzdobené ozdobami a smrkovými větvičkami. c) Výlohy byly pěkně vyzdobené ozdobamy a smrkovími větvičkami.

5. OZNAČ BEZCHYBNOU VÝPOVĚĎ: A a)Psy a štěňata se olizovala, když jsme krájeli kusy klobásy, tak jsme jim dali ochutnat. b) Psi a štěňata se olizovali, když jsme krájeli kusy klobásy, tak jsme jim dali ochutnat. B a)Těleso žáci ponořili do kapaliny, dívky změřily, kolik kapaliny vytlačilo, chlapci zapsali výsledky. b) Těleso žáci ponořily do kapaliny, dívky změřily, kolik kapaliny vytlačilo, chlapci zapsaly výsledky.

6. OZNAČ SPRÁVNOU VÝPOVĚĎ: A a)Při silném větru námořníci napnuli plachty a lodě vypluly. b) Prodavači zabalily dárky, které jsme koupili dětem. B a)Tatínkové nachytali ryby, maminky je přichystali k večeři. b) Sýkorky a vrabčáci poskakovali na dvoře a uzobávali zrní slepicím.