Geografické údaje Řecka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Advertisements

Španělsko Referát 5.B.
Itálie.
Finská republika je severská země v severovýchodní Evropě
Anet a Šárka 5. A.  Motto: Svoboda nebo smrt  Hlavní město: Atény  Nejvyšší bod: Olymp (2 917 m n. m.)  Počet obyvatel:  Jazyk: řečtina.
Téma hodiny: Bulharsko Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
IRSKO Robin Plch 8.A
Norsko Zeměpis Heřmánek Eduard 6.A.
Jihovýchodní Evropa Albánie, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Černá Hora, Chorvatsko, Itálie, Kypr, Maďarsko, Řecko, Makedonie, Moldavsko, Rumunsko, Slovinsko,
Řecko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
RISK Evropa j., jv., vých..
Předmět a očekávaný výstup
Test – Jihovýchodní Evropa autor: Mgr. Jana Mikešová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_HA_1_19.
ŘECKO.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Věra Floriánová Třída/ročník:
Vlastivěda 5 Vypracovala: Lucie Holanová, ZŠ a MŠ Višňová
EVROPA Řecko III2-Z7-III-02.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
NIZOZEMSKÉ KRÁLOSTVÍ.
Řecko Jarmila Kovářová. Řecko - republika méně rozvinutý stát EU méně rozvinutý stát EU rozloha: 132 tis. km ² rozloha: 132 tis. km ² počet obyvatel:
Oblast: Jižní Evropa Řecko
Evropa.
Název: STAROVĚKÉ ŘECKO Autor: Mgr. Eva Vondrková
PORTUGALSKO.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Věra Floriánová Třída/ročník:
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Řecko.
Albánská republika Republika e Shqipërise
SLOVINSKO.
Téma hodiny: Slovinsko Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
EVROPA Itálie III2-Z7-III-01.
Téma hodiny: Albánie Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
Česká Republika.
MAKEDONIE.
RUMUNSKO.
BLÍZKÝ VÝCHOD.
ŘECKO Martin VRZALA.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Rozmístění obyvatelstva
Řecko Helénská republika.
Itálie Portugalsko Jižní Evropa Španélsko Recko.
Finsko.
Jihovýchodní Evropa Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
ŘECKO A BULHARSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_16_Řecko a Bulharsko Téma: Vlastivěda.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Řecko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Afrika je třetí největší kontinent. Má rozlohu km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi. Afrika má více než 960 miliónů.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Zlepšení podmínek pro vzdělávání na MGO Název školy Matiční gymnázium Ostrava,
Libanon
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Chorvatsko Open Presentation.
Autor: Mgr. Irena Rutarová
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
zpracovaný v rámci projektu
Identifikátor školy: VY_32_INOVACE_146_ŘECKO Šablona.
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
JV Evropa - opakování.
Název školy: Základní škola Václava Hejny Červený Kostelec
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu:VY_52_INOVACE_09_Balkánský_poloostrov_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Řecko Anet a Šárka 5. A.
Řecko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt čCZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_343.
FINSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Transkript prezentace:

Geografické údaje Řecka

Poloha Řecko leží na Balkánském poloostrově a rozkládá se na ostrovech v Egejském, Krétském, Thráckém, Středozemním a Jónském moři. Rozloha Řecka je 131 940 km². (94. na světě) K Řecku patří kolem dvou tisíc ostrovů.

Hlavním městem jsou Athény. Řecko hraničí s Albánií (282 km), Makedonií (246 km) a Bulharskem (494 km) a na východě s Tureckem (206 km). Hlavním městem jsou Athény. Akropolis v Athénách

Přírodní podmínky Řecko se dělí na tři třídy – přímořské, horské a mírné. Průměrná teplota řeckých moří je 23-24°C Okolo 50 % řeckého území je pokryto lesy.

Obyvatelstvo Řecko má 11 283 293 obyvatel (74. na světě) Hustota zalidnění v Řecku je 81 ob./km² Úřední jazyk je řečtina.

Geografie Řecko má více než 15 000 kilometrů pobřeží. Okolo 80 % země je tvořeno horami nebo kopci, což Řecko činí jednou z nejhornatějších zemí Evropy. Nejvyšším místem Řecka je hora Olymp, o výšce 2919 metrů nad mořem.

Náboženství V minulosti v Řecku vzniklo náboženství mnoha bohů v čele s Diem na hoře Olymp. Křesťanství se do Řecka dostalo až ve 4. století. V Řecku jsou nyní převážné pravoslavní křesťané.

Zdroje : http://cs.wikipedia.org/ http://www.reckovdetailech.cz/ http://www.reckodovolena.cz/ Vypracovali : Dáša Slepánková Radim Hejl