Alcoholic drinks 1. ročník – Kuchař, číšník Skočovská Vlasta, číslo 292 „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Advertisements

Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Elektronická učebnice - I
Nové modulové výukové a inovativní programy – zvýšení kvality
Žáci 3.C a 3.A.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol.
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Fish ‘n’ chips VY_32_INOVACE_3B7 G ymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Věra Dundálková.
PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Hello.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Martin Krčmař. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
The exercises to the topic Great Britain with solution.
The exercises to the topic Scotland with solution.
Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník Food and cooking Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent,
In the grocery Autor: Mgr. Alžběta Fojtů Předmět Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
Autor:Ing. Klára Polterová Předmět/vzdělávací oblast: Anglický jazyk Tematická oblast:Poznatky o zemích Téma:Scotland Ročník:2. Datum vytvoření:říjen 2013.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. LONDON - the capital of Great Britain.
15.1 Countability of nouns, food and drink
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Restaurant, cooking – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Tableware Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Ročník: 1 – 3 K-č.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ31 Název školy SPŠ a.
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_3B_09_Food and drink 1 TÉMA.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Food - collocation Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-26 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ27 Název školySPŠ a.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Lenka Hrnčířová VY_32_INOVACE_10_Anglický jazyk 6.ročník_Fruit Téma: Fruit CZ.1.07/1.4.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ29 Název školy SPŠ a.
FOOD Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Ivana Pavlíčková Název: VY_32_INOVACE_13_Food Období: leden 2013 – červen 2013 Vzdělávací.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ36 Název školy SPŠ a.
Mgr. Lucia Púčková VY_32_Inovace_16 PL-3 ZŠ a MŠ Nedašov.
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo : CZ.1.07/1.1.26/
Technika obsluhy – Dělení míchaných nápojů Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace.
Typical Czech dishes Drápalová Tereza, Kuklová Klára, Havlíková Veronika, Dubová Veronika Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie.
Anotace – Food and drinks
Předmět: Anglický jazyk Ročník: 8. Tematický okruh: Halloween
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
VYVOZOVÁNÍ HLÁSEK Varianta 2 ZAČÍT HRÁT
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Anglický jazyk – slovní zásoba Autor: Mgr. Vlasta Skořepová
Střední hotelová škola, s.r.o. Floriánské náměstí 350, Kladno
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Cooking and restaurants
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vysoké učení technické v Brně
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Název školy: Základní škola, Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_Potraviny Anglický.
FRUIT NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_42_uncountable and countable nouns Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Obor hodnot funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Yvonna Vančurová. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Škola.
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
Digitální učební materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Etiketa konzumácie nápojov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace
PEXESO – OVOCE anglicky
National symbols Mgr. Zuzana Hnátová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Alcoholic drinks 1. ročník – Kuchař, číšník Skočovská Vlasta, číslo 292 „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“

Distillates Wines Beers Coctails

Distillates : (vocabulary)  GinGin, borovička  Vodka Vodka  Peach brandyBroskvovice  Apricot brandyMeruňkovice  Plum brandySlivovice  Cherry brandyTřešňovice  Whiskey (American, Irish)Whiskey (Americká, Irská)  Whisky (Skotch)Whisky (Skotská)  CalvadosKalvados  CognacKoňak  RumRum  LiqueurLikér  Brandy flipVaječný koňak  MeadMedovina

Distillates : (practising) GinGin, borovička Vodka Peach brandyBroskvovice Apricot brandyMeruňkovice Plum brandySlivovice Cherry brandyTřešňovice Whiskey (American, Irish)Whiskey (Americká, Irská) Whisky (Skotch)Whisky (Skotská) CalvadosKalvados CognacKoňak Rum LiqueurLikér Brandy flipVaječný koňak MeadMedovina

Distillates : (practising) Gin, borovičkaGin Vodka BroskvovicePeach brandy MeruňkoviceApricot brandy SlivovicePlum brandy TřešňoviceCherry brandy Whiskey (Americká, Irská)Whiskey (American, Irish) Whisky (Skotská)Whisky (Skotch) KalvadosCalvados KoňakCognac Rum LikérLiqueur Vaječný koňakBrandy flip MedovinaMead

Wines : (vocabulary)  White wineBílé víno  Red wineČervené víno  Rosé wineRůžové víno  Dessert wineDezertní víno  Grape wineHroznové víno  ChampagneVíno šampaňské  Semisweet winePolosladké víno  Sweet wineSladké víno  Dry wineSuché víno  Cabinet wineKabinetní víno  Vintage (cellar) wineArchivní víno  Wine with mineral waterVinný střik  Mulled wineHorké víno

Wines : (practising) White wineBílé víno Red wineČervené víno Rosé wineRůžové víno Dessert wineDezertní víno Grape wineHroznové víno ChampagneVíno šampaňské Semisweet winePolosladké víno Sweet wineSladké víno Dry wineSuché víno Cabinet wineKabinetní víno Vintage (cellar) wineArchivní víno Wine with mineral waterVinný střik Mulled wineHorké víno

Wines : (practising) Bílé vínoWhite wine Červené vínoRed wine Růžové vínoRosé wine Dezertní vínoDessert wine Hroznové vínoGrape wine Víno Šampaňské Champagne Polosladké víno Semisweet wine Sladké víno Sweet wine Kabinetní vínoCabinet wine Archivní vínoVintage (cellar) wine Vinný střik Wine with mineral water Horké vínoMulled wine

Beers : (vocabulary)  Dark beerČerné pivo  Draught beerTočené pivo  Barny beerKvasnicové pivo  PilsnerPlzeňské pivo  Pilsner UrguellPlzeňský  CooperŘezané pivo  Light beerSvětlé pivo  Porter Černý ležák  TargerSvětlý ležák  Ten grade beerPivo desítka  Twelve grade beerPivo dvanáctka

Beers : (practising) Dark beerČerné pivo Draught beerTočené pivo Barny beerKvasnicové pivo PilsnerPlzeňské pivo Pilsner UrguellPlzeňský CooperŘezané pivo Light beerSvětlé pivo Porter Černý ležák TargerSvětlý ležák Ten grade beerPivo desítka Twelve grade beerPivo dvanáctka

Beers : (practising) Černé pivoDark beer Točené pivoDraught beer Kvasnicové pivo Barny beer Plzeňské pivoPilsner Plzeňský PrazdrojPilsner Urguell Řezané pivoCooper Světlé pivoLight beer Černý ležákPorter Světlý ležák Targer Pivo desítkaTen grade beer Pivo dvanáctkaTwelve grade beer

Coctails : Bloody Mary Ingredients : -3 tbsp vodka -20 cl tomato juice -a dash of lemon juice -2 or 3 drops of Worcestershire sauce -2 or 3 drops Tabasco -pepper, salt, celery salt, celery stick tbsp – tablespoon (polévková lžíce) cl- centilitre (centilitr) a dash- trochu drop - kapka

Gin Fizz Ingredients : 3 tbsp gin 1 tsp of sugar the juice of half a lemon a splash of soda maraschino cherry ice tbsp- table spoon (polévková lžíce) tsp- tea spoon (čajová lžička) a splash- trochu

San Francisco Ingredients : 1/3 of pineapple juice 1/3 of orange juice 1/3 of grapefruit juice 2 dashes of granadine a splash of soda water a dash - kapka a splash- trochu

Mojito Ingredients : 3 tbsp of rum a splash of soda a dash of lime juice 1 tbsp of sugar mint sprig tbsp- table spoon (polévková lžíce) a splash - trochu a dash- kapka sprig- výhonek

Now write test number one!

SlivovicePlum brandy MeruňkoviceApricot brandy Vaječný koňakBrandy flip Červené vínoRed wine Černý ležákPorter Černé pivoDark beer KoňakCognac Šampaňské vínoChampagne MedovinaMead Světlý ležák Larger Řezané pivoCooper Archivní vínoVintage (cellar) wine LikérLigueur Bílé vínoWhite wine Horké vínoMulled wine Test number 1 (Answer Key)

Great Britain : Cider California : Zinfandel Mexico : Pulgue (Tequilla) France : Champagne

3 tbsp of rum a splash of soda a dash of lime juice 1 tbsp of sugar Mint spring 1/3 of pineapple juice 1/3 of orange juice 1/3 of grapefruit juice 2 dashes of grenadine a splash of soda water

3 tbsp vodka 20 cl tomato juice A dash of lemon juice 2 or 3 drops of Worcestershire sauce 2 or 3 drops Tabasco Pepper Salt Celery salt Celery stick 3 tbsp gin 1 tsp of sugar The juice of half a lemon a splash of soda Maraschino cherry Ice

Sweetsladký Sparklingšumivý Draughttočený Mixed míchaný Bottledlahvový Cannedv plechovce Bitterhořký Frothypěnivý Drysuchý

Now write test number two!

Test number two (Answer Key) Beer Bloody MaryChampagneWinePlum brandyRum sparklingXX mixedX bottledXXXXX draughtXX sweetXXXX bitterXX frothyX dryX cannedX

Použité zdroje :   Česko-anglicko-německý průvodce gastronomií a restauračním provozem Zpracovala : Vlasta Skočovská