People for Europe Národní muzeum (Praha, Česká republika) Slovenské národné múzeum (Bratislava, Slovensko) Nadace Romualda del Bianca (Florencie, Itálie)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Školní projekt ZŠ Smetanův okruh 4, Krnov
Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč.
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
Cyklus seminářů na téma: Obrazové dokumenty Změna názvu i pořadí seminářů vyhrazena.
Český jazyk a literatura
Projekt partnerství škol Comenius Comenius School Partnership Mezinárodní projekt spolupráce mateřských škol „Okno do světa“
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
OMC Pracovní expertní skupina
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Spolupráce knihoven paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová IV. seminář knihoven paměťových institucí Zlínského kraje Státní okresní archiv Zlín -
1. V čem vidí MAS největší potenciál svého území v oblasti integrace a inovace Rozvinuté drobné a střední podnikání, několik dobře fungujících velkých.
Aktualizace Programu rozvoje města Dobřany Ukázka postupu zapojení veřejnosti do procesu strategického plánování Vojtěch Černý Agora Central Europe, o.p.s.
CULTIVATE: Evropská informační síť pro oblast kulturního dědictví Vít Richter Národní knihovna ČR Olomouc, listopad 2001.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
PRACOVNÍ SKUPINA pro přírodu a krajinu Valná hromada ČKA,
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
European Literature Heritage in Context Culture 2000 Doc. Dr. Wilken Engelbrecht (Univerzita Palackého v Olomouci)
Evropská unie a iniciativa i2010: Digitální knihovny.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Informační kulturní portál
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Regionální literatura v muzejních knihovnách. Česká Lípa, 8. září Základní dokumenty Zákon č. 122/2000 Sb. o ochraně sbírek muzejní povahy Novelizace.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
The Calimera Project is funded under the European Commission, IST Programme The Calimera Project is funded under the European Commission,
Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Národní muzeum Informační portál eMuzeum.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
1 © by GfK SE 12/14 Spotřebitelské klima GfK v Evropě Spotřebitelské klima EU 28 – prosinec 2014 Zdroj: GfK spotřebitelský průzkum zadala Evropská komise.
nová on-line prezentace muzejních a galerijních sbírek Mgr. Jakub Hauser, Národní muzeum.
1 © by GfK SE 09/14 Zdroj: GfK spotřebitelský průzkum zadala Evropská komise Spotřebitelské klima GfK v Evropě Spotřebitelské klima EU 28 – září 2014.
… najdu tam, co neznám !. … najdu tam, co neznám ! Historie vývoje Leden 2009 první kroky k vývoji nového systému Duben 2009.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Projekt GINIE - role a přínosy CAGI při vytváření Evropské geoinformační sítě.
Rámcové a školní vzdělávací programy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
© Adolf Knoll National Library of the Czech Republic Zpřístupnění digitálních dat Přehled.
EBooks on Demand – projekt evropské kooperace Věra Pospíšilíková – MZK, Kateřina Kamrádková – NTK AKM 2010.
M OŽNOSTI VYUŽITÍ DOTAČNÍCH PROGRAMŮ Porada ředitelů pověřených knihoven MK Hodonín,
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 30. listopadu 2015.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Cyrilometodějské jubileum 2013 Přehled aktivit Zlínského kraje Ing. Ladislav Kryštof Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, 29. ledna 2012.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
NSK – vazby na evropské procesy
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Projekty pro žáky Art & Design in Our Lives – KA2
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
PŘÍPRAVA A REALIZACE VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ PRO PODPORU
Osobnostní rozvoj.
Plánování prvních kroků
S heslem roku: Dohnat a předehnat Ameriku
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
I. Dvořák Zahajovací setkání
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Projekt Czechiana Josef Praks Ministerstvo kultury České republiky
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Český jazyk a literatura
Zapojení VŠB-TUO, FBI do mezinárodních aktivit ve snižování rizik katastrof Připravil: Danihelka, 2016.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Procvičování měsíců v roce
Podzimní setkání zástupců CKP 7. listopadu 2017 Hotel Prokopka, Praha
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

People for Europe Národní muzeum (Praha, Česká republika) Slovenské národné múzeum (Bratislava, Slovensko) Nadace Romualda del Bianca (Florencie, Itálie) 2004 – 2005 Program CULTURE 2000 PhDr. Michal Stehlík Praha

Projekty a myšlenky v ČR Kulturní dědictví pro všechny Kulturní dědictví pro všechny Kultura on – line Kultura on – line Cultivate Cultivate Spolupráce s MK ČR 2004 Spolupráce s MK ČR 2004 Česká muzea Česká muzea –Programy digitalizace

People for Europe Spolupráce Spolupráce –Česká republika –Slovensko –Itálie Program Evropské Komise CULTURE 2000

Jednoduše řečeno… Jde o zpracování portrétů význačných osobností střední Evropy, které svým významem přesáhly tento prostor a promlouval y do vývoje celého kontinentu. K prezentaci bude sloužit virtuální prostor a jednotlivé osobnosti budou charakterizovány také za pomoci digitalizovaných artefaktů. Vytvoří se jak prostor pro nové formy muzejní prezentace, zapojení muzeí do procesu vzdělávání a využití nových technologií. Jde o zpracování portrétů význačných osobností střední Evropy, které svým významem přesáhly tento prostor a promlouval y do vývoje celého kontinentu. K prezentaci bude sloužit virtuální prostor a jednotlivé osobnosti budou charakterizovány také za pomoci digitalizovaných artefaktů. Vytvoří se jak prostor pro nové formy muzejní prezentace, zapojení muzeí do procesu vzdělávání a využití nových technologií.

Oblasti a osobnosti I. Duchovní prameny II. Reformátoři a idealisté III. Umění napříč staletími IV. Síla slova V. Tóny Evropy VI. Cestami vědy VII. Zrození národů VIII. Vládli a vedli IX. Okno do světa

Základní charakteristika mezinárodní spolupráce mezinárodní spolupráce využití programů EU využití programů EU zcela záměrně se zaměřujeme na mladší generaci a didaktičnost projektu zcela záměrně se zaměřujeme na mladší generaci a didaktičnost projektu souvislosti a vztahy souvislosti a vztahy digitalizace sbírkových předmětů digitalizace sbírkových předmětů

Harmonogram Finance a organizace (květen – září 2004) Finance a organizace (květen – září 2004) Workshop (Florencie, říjen 2004) Workshop (Florencie, říjen 2004) Příprava portrétů (září 2004 – leden 2005) Příprava portrétů (září 2004 – leden 2005) Digitalizace (prosinec 2004 – únor 2005) Digitalizace (prosinec 2004 – únor 2005) Příprava www (březen – duben 2005) Příprava www (březen – duben 2005) Spuštění portálu (květen 2005) Spuštění portálu (květen 2005)

Cíl! (CD pro školy) Nová cesta pro muzea – tento projekt chápeme pouze jako první krok! Nová cesta pro muzea – tento projekt chápeme pouze jako první krok!