ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora terénních prací v projektu NIKM - národní inventarizace kontaminovaných míst, automatizace úloh Roman Bukáček, Jiří Chroust, Petr Pala, Jiří Zvolánek,
Advertisements

Základní koncepty systémové integrace
Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING X. Environmentální informační systémy.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ NÁVRH IS PRO TECH. PROCESY Roman Danel VŠB – TU Ostrava HGF Institut ekonomiky a systémů řízení.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Zvýšení kvality řízení - Workshop A1,A2, A , Krajský.
SAP Ing. Jiří Šilhán.
© Copyright Siemens Business Services Global network of innovation Návrh rozvoje informačních systémů krajského úřadu Ludvík Dlabaja 17. března 2006.
Řízení přístupových práv uživatelů
Jiří Hradec. ŽP v Evropě i u nás Ještě v 90. letech všichni věděli, že základním zadáním je ochrana životního prostředí:  znečištění je zjevné -> zadání.
Eva Měráková, Lenka Jandová
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Jaromír Skorkovský ESF MU KAMI
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Jednotný informační systém o životním prostředí (JISŽP)
Význam informací a dat a znalostí
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Metainformační systém METIS na krajských úřadech ČR Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Praktické.
Pojmové vymezení. Proč pojmové vymezení? Spousta firem deklaruje svou projektovou orientaci Ve skutečnosti pouze používají několik metodik pro podporu.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Záměr založení 16. odborné sekce Rady kvality ČR „KVALITA V ENERGETICE“ Daniel Jarchovský, ČEZ, a. s. Praha,
Realizační tým ICZ duben 2005
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
Implementácia Inspire v ČR Jiří Hradec. INSPIRE v ČR  Gestor transpozice: MŽP, pověřena CENIA  Spolupracuje:Ministerstvo informatiky (vnitra)  Vize.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
Současnost a vize Integrovaného registru znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Reporting.
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
ISSaR – možnosti využití systému při získávání a zpracování statistických dat Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
MANAGEMENT - Pojetí managementu
Duben 2006 SDZA Správa datových zdrojů a aplikací.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Databázové systémy Úvod, Základní pojmy. Úvod S rozvojem lidského poznání roste prudce množství informací. Jsou kladeny vysoké požadavky na ukládání,
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Sdružení poradců Požadavky ISO 9001:2015 a ISO 14001:2015
Sledování dekubitů jako indikátoru kvality ošetřovatelské péče na národní úrovni Prezentace výstupů Praha,
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
“Analýza agend a optimalizace výkonu státní správy v resortu životního prostředí” Aleš Vokál Ministerstvo životního prostředí.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Certifikace informačních systémů veřejné správy (ISVS) ve smyslu zákona č. 365/2000 Sb. - atest-
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Program rozvoje Ústeckého kraje
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
Akční plán GISTR na jaře 2016 OS GeoInfoStrategie.
Transkript prezentace:

ISOP/2 registr entit přírodního prostředí Roman Bukáček CENIA, laboratoř GIS Žďár nad Sázavou

Informační systém Definice cílů Dosažení cílů Systémová analýza (odhalení slabých míst) Analýza procesů Návrh optimálního řešení; datové a aplikační zajištění Koncepce a pravidla Požadavkový a manažerský systém

Informační systém ochrany přírody (ISOP) - cíle: Získávání informací o stavu sledovaných přírodních entit a jejich ochraně. Aplikace získaných poznatků v rozhodovací praxi a odborné činnosti. Sledování zpětných vazeb v návaznosti na péči o krajinu a dotační tituly Naplňování ohlašovacích povinností (reporting)

ISOP dnes Pořizování dat na všech úrovních Nesjednocená správa dat Nepřehledný portál Chybí hodnocení kvality informace Chybí jednotná identifikace objektů Chybí sjednocení služeb a podpory Nepřehledná a nejednoznačná struktura Tok informací

Organizace Informatika Řízení 40% Iniciativní návrhy Nahodilé projekty Řešení zadání Zadávání požadavků Neporozumění Zadávání aplikací Zadávání aplikací, nákup IT bez analýzy požadavků vybraným subjektům bez zpětných vazeb Hodně energie spotřebuje proces řízení bez naplnění cílového efektu Současný způsob řízení Datová podpora Správa IT

Tok informací Měření a získávání údajů Zpracování údajů Zpracování informace Hodnocení a interpretace informace Poskytování informace Cíle ISOP/2 Zpětná vazba Cílem jsou správně interpretovatelné a kvalitní informace.

Optimalizace řízení Organizace Oddělení informatiky Řízení 10% Iniciativní návrhy Návrhy řešení Zadávání požadavků 90% Tvorba a řízení projektů a požadavků Aplikační podpora Dodavatelské služby Zadávání aplikací Energie je investována do definování požadavku a dosažení cíle Správa IT Správa IS Řízení IS Implementace Dodavatelské služby

Optimalizace ISOP Společný jednotný portál ochrany přírody Jednotná identifikace objektů Společná datová a aplikační podpora umožňující jednotnou tvorbu dat na úrovni pořizování a měření Efektivní správa IT Definice a registrace požadavků Manažerský systém

Česká informační agentura životního prostředí Laboratoř GIS Žďár nad Sázavou CENIA