NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jan Větrovský Jsem juniorský reprezentant České republiky ve vodním slalomu. Tento sport dělám již 9 let. Trénuji 6 dní v týdnu v Pražské Troji. Trénuji.
Advertisements

Bedřich Šupčík Lžičarová Veronika a Schleiderova Michaela
Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
BASKETBAL II..
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
příprava na dopolední výcvik
Zimní Olympijské hry 2010 Vancouver
Emil Zátopek.
ATLETIKA - CHŮZE.
PLAVÁNÍ.
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Dobrý den, jsem Mgr. Zdeněk Šafář * (Trutnov) Kontakt:
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
CARVING.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
JARMILA KRATOCHVÍLOVÁ
NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÍ LYŽAŘI - KLASICI
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2
TOUR DE SKI. HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích.
TURNÉ ČTYŘ MŮSTKŮ.
ATLETIKA 2.
NEJLEPŠÍ SDRUŽENÁŘI. HISTORIE Mezi nejslavnější závodníky je možné zařadit především olympijské vítěze a mistry světa, kterými jsou Anssi Koivuranta (FIN),
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
DÁLKOVÉ BĚHY.
SHORT TRACK.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ V ČECHÁCH
HÁZENÁ 2.
HOD OŠTĚPEM.
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Tato prezentace byla vytvořena
Zimní olympijské hry 2010 Vancouver.
LETY NA LYŽÍCH.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY.
HOD DISKEM.
VY_32_INOVACE_2C18 Emil Zátopek legenda atletiky.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
BOBY.
ALPSKÁ KOMBINACE.
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
Snowboarding. Snowboard  je prkno pevně připnuté k nohám jezdce, určené k sportovnímu využití na sněhu  dlouhé je přibližně cm (mělo by jezdci.
Vše začalo v roce 1924 ve francouzském Chamonix, kam byli sezváni sportovci na „Týden zimních sportů“. Toto klání bylo zpětně roku 1925 označeno za 1.
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
VY_32_INOVACE_14_ZIMNÍ SPORTY_ukázky zimních sportů
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
TJ Žďár nad Sázavou - oddíl plavání
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Prezentace Hanna Hřebíčková
Transkript prezentace:

NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY

Historie I. Historicky první vítězkou světového poháru se stala Kanaďanka Nancy Greenová Největší postavou 70. let 20. století byla Rakušanka Anne-Marie Moserová Pröllová, šestinásobná vítězka světového poháru V dalším období můžeme jmenovat trojnásobné vítězky Petru Kronbergerovou (AUT) a Vreni Schneiderovou (SUI)

Historie II. V posledních desetiletích byly fenoménem trojnásobná vítězka světového poháru Janica Kosteličová (CRO), dvojnásobná vítězka Anja Pärsonová (SWE) Největší postavou současnosti je však Američanka Lindsey Vonnová, pětinásobná vítězka světového poháru Tato Američanka je také vítězkou posledního ročníku světového poháru 2012

Historie – Češky I. Do historie alpského lyžování se zapsala rovněž česká sjezdařka Olga Charvátová-Křížová Největším úspěchem bylo 3. místo ve sjezdu na olympijských hrách v Sarajevu (1984) Další významnou a společně s Olgou Charvátovou-Křížovou největší osobností alpského lyžování v Československu byla Jana Gantnerová-Šoltýsová

Historie – Češky II. Jana Gantnerová byla především závodnicí v rychlostních disciplínách Ve sjezdu také získala největší úspěchy, když v roce 1980 vyhrála závod světového poháru ve sjezdu v rakouském Altenmarktu Dále měla několik umístění mezi 10 nejlepšími ve sjezdu světového poháru

Historie – Češky III. Nejlepší českou sjezdařkou je však Šárka Záhrobská Je to především slalomářka, rychlostní disciplíny vynechává V roce 2007 se stala mistryní světa ve slalomu ze švédského Åre, v roce 2005 získala bronz av roce 2009 stříbro Na olympijských hrách ve Vancouveru 2010 získala ve slalomu bronzovou medaili

Konec prezentace