KLUB POHÁDKA Dům dětí a mládeže Praha Stodůlky. Dopolední blok pro rodiče s dětmi Klub Pohádka je určen pro rodiče s dětmi od 1 – 3 let. Cíl klubu: zapojení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
Advertisements

Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Třída RÁKOSNÍČCI ZŠ a MŠ Újezd, p.o.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
• Ve školním roce 2010/2011 chodí do přípravných tříd 18 dětí, 9 dívek a 9 chlapců. Žáci byli rozděleni do přípravné třídy A: 5 dívek a 4 chlapci a do.
Školní družina „Aby se dítě mohlo zdravě rozvíjet, musí se cítit v bezpečí a spokojené“
OSV jako samostatný předmět Mgr. Jana Trojanová koordinátorka tvorby ŠVP Gymnázium INTEGRA BRNO.
Dětský tábor Pod Templštýnem „Borisovci“ Program (1 ze 3)
AFRIKA NEVŠEDNÍMA OČIMA Pomůcky potřebné k praktickým blokům Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků.
Zpracovala: Alice SVOBODOVÁ (vychovatelka)
Rozmarýn.
Výchovné zaměstnání v období batolecím
Předškolní věk Od 3 do 6/7 let
Jemná motorika Pohybové schopnosti dítěte a řeč se vzájemně ovlivňují. Pokud je postižen pohybový systém, nebo opožděn motorický vývoj, bývá často opožděn.
Specifika zpracování vzdělávacích obsahů vyučovacích předmětů: Čtení – globální a analyticko–syntetická metoda – vzhledem k vícečetnému postižení bylo.
Chůvička Brno Agentura na hlídání dětí v Brně a okolí
Zavedení nových trendů a metod předškolního vzdělávání
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 10 Stavitelé domů Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 6) Možnosti využití.
Centrum pro maminky s dětmi Sídlo: Kučerov 178 bývalá ZŠ Provoz: čtvrtek – hod. 1. sobota v měsíci – výtvarná dílnička 3. sobota v měsíci –
SZŠ a VOŠZ Zlín Vývoj dětské hry Zdravotnický asistent, druhý ročník
TERÉNNÍ VÝUKA GEOGRAFIE Malá Morávka – Karlov 15. až 17. dubna až 19. dubna 2013.
Rekondiční pobyt osob po cévní mozkové příhodě Skokovy 2.9. –
RVP ZV příloha Vzdělávací oblast Umění a kultura
Zahradní terapie Jabok ZS 2014 VK.
S krtkem do vesmíru Průvodce světem techniky CZ.1.07/1.3.00/ S Krtkem do vesmíru.
Přípravná cvičení předchází výuce správné výslovnosti
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Představujeme školní družinu ZŠ Hovorčovice
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Realizace programu Aflatoun v mateřských školách STÁŽ SRBSKO 9. – Lenka Košková, Michaela Vláčilová.
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice Pedagogika a psychologie 2. ročník HRA JAKO PROSTŘEDEK VÝCHOVY Mgr.Irena Kudláčková.
Pestrá přehlídka tvořivého a chytrého hraní pro rodiny s dětmi od 1 roku do 12 let.
Dětský aerobik Pod pojmem dětský aerobik rozumíme rozmanitá cvičení za hudebního doprovodu, která vycházejí především z aerobiku pro dospělé, ale také.
Hračky Zbožíznalství 3. ročník Hračky - slouží ke hře dětí i dospělých - mají za úkol u dítěte: a) upoutat jeho pozornost b) zabavit jej c) rozvíjet.
Podpora logopedické prevence v předškolním vzdělávání v roce 2013.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice Pedagogika a psychologie 2. ročník HRA JAKO PROSTŘEDEK VÝCHOVY 2. část Mgr. Irena Kudláčková.
,,BROUSÍME SI JAZÝČEK S EMILKOU A EMILEM“
Motorické schopnosti.
O KOHOUTKOVI A SLEPIČCE Práce s pohádkou. Realizace –
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Nářadí pro dům a zahradu. Pojmenuj nářadí používané na zahradě Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Motorika Pohybový vývoj a diagnostika. Motorika  Je souhrnné označení pro pohyb  Je ukazatelem psychomotorického vývoje dítěte  Je oblastí diagnostiky.
Korálky pro nejmenší Spočítej korálky podle barev.
SNN v ČR Centrum denních služeb pro sluchově postižené, Brno AKCE 2015.
Vítejte v klubu HC Bobři Valašské Meziříčí
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
Vedení našich speciálních pedagogů pořádá pro naše klienty aktivity prostřednictvím výtvarné a pracovní výchovy Tématika se zaměřením na podzim a zimu.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VITICE, okres KOLÍN
Adrenalinové odpoledne pro děti
Hra na barevná auta I. Jaroslava Růžičková.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1
Příležitost pro knihovny a společnost
S knížkou do života – BOOKSTART
RYTMUS SLUCHOVÉ VNÍMÁNÍ.
Polytechnické vzdělávání v DVPP VISK seminář KAP Středočeského kraje
Hra na barevná auta III. Jaroslava Růžičková.
Hra na myčku Vnímání, fyzický rozvoj a pohybová koordinace, komunikace s dětmi, spolupráce při činnostech.
Ovocný salát pro maminku
4.ROČNÍK PŘEDMĚTY, KTERÉ SE VYUČUJÍ VE 4.ROČNÍKU, JSOU ROZDÍLNÉ OD 1. – 3. ROČNÍKU JEJICH NÁZVY JSOU – ČESKÝ JAZYK MATEMATIKA VÝPOČETNÍ TECH-
Vzduch a jeho využití.
S knížkou do života – BOOKSTART
LETNÍ PŘÍPRAVA KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
Logo pro veverky a kamarády
Ochrana životního prostředí
DEN ZEMĚ 20. dubna 2018.
Malí umělci a jejich pracovní nástroje
Transkript prezentace:

KLUB POHÁDKA Dům dětí a mládeže Praha Stodůlky

Dopolední blok pro rodiče s dětmi Klub Pohádka je určen pro rodiče s dětmi od 1 – 3 let. Cíl klubu: zapojení všech dětí do kolektivu, přijímat ostatní děti i další dospělou osobu učit děti dělit se o hračky, dodržovat daná pravidla cvičit a pracovat v kolektivu i samostatně upevňovat vztah dítěte a rodiče inspirace pro smysluplné trávení volného času s dítětem

Činnost klubu Kdy? pondělí, úterý 9,00 – 12,00 hod. určeno pro děti 2 – 3 roky středa, čtvrtek 9,00 – 12,00 hod. určeno pro děti 1 – 2 roky (podmínkou jistá a samostatná chůze) Kde? Dům dětí a mládeže, Chlupova 1800, Praha 5 – Stodůlky

Program klubu volná hra (děti mají k dispozici mnoho hraček a didaktických pomůcek) pohybové hrátky výtvarná činnost několikrát do roka zařazujeme i další aktivity: přednášky, společné výlety a další akce

Pravidla klubu Zákaz vstupu nemocným dětem. Vstup pouze v převlečení a přezůvkách. Zákaz lezení na nářadí bez povolení lektora. Při cvičení nevyndáváme hračky – z bezpečnostních důvodů. Uklízíme po sobě hračky, každá hračka má své místo. Jíme pouze u stolečků. Použité nádobí vždy po sobě umyjeme. Za děti zodpovídá po celou dobu pobytu doprovod. Chovejte se, prosím, ohleduplně k ostatním účastníkům.

Pohybové hrátky společné cvičení dětí a rodičů na básničky a říkadla, tanečky cvičení na overballech, gymballech, s míči, obručemi, padákem, šátky,... posilovací cvičení pro maminky pohybové hry překážková dráha (využití sportovního náčiní: švédská bedna, věž, trampolína, aktivní kruh, tunel, kladina, žebřiny a mnoho dalšího) rozvoj pohybové aktivity, hrubé motoriky, koordinace pohybu, prostorové orientace, rovnováhy, poznávání těla, řeči …

Doplňková činnost zpívání a hraní na hudební nástroje využití vlastnoručně vyrobených didaktických pomůcek třídění přírodnin, navlékání korálků, zapínání/rozepínání knoflíků, „kolíčkování“, PET víčka – skládání dle předlohy, šroubování, … magnetické stavebnice, puzzle, labyrinty, sluchové a hmatové pexeso, dřevěná stavebnice Kapla, … učíme se barvy, tvary, zvířátka, části těla, ….

Výtvarná činnost děti společně s rodiči malují či tvoří drobná výtvarná dílka, je zde kladen důraz na spolupráci s rodičem rozvoj jemné motoriky, tvořivosti, kreativity, fantazie, estetického cítění seznámení dětí s různými pracovními technikami, s tradičním i netradičním materiálem činnost je rozpracována do měsíčních bloků, které vychází z ročních období a sociální oblasti, kde se dítě seznamuje nenásilnou formou se „ světem kolem sebe“

Společné výlety a akce klubu Pohádka pravidelné akce: Mikuláš pro nejmenší, halloweenské odpoledne, Vánoce v Pohádce, karneval, den dětí,… přednášky pro rodiče – témata vybíráme dle přání a zájmu rodičů (první pomoc u dětí,...) společné výlety: např. stanice přírodovědců, pony klub fotografování v Pohádce – společná fotografie na památku ze společně strávených dopolední

Více informací naleznete na stránkách