Programování POCSI. Programovani/POCSI2 Základní pojmy Akce - děj nad objekty, mající začátek a konec, a mající přesně definovaný účinek. Příkaz - popis.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dynamické systémy.
Advertisements

VÝVOJ PROGRAMOVACÍCH JAZYKŮ PERSPEKTIVY ELEKTRONIKY 3. Celostátní seminář, 18. března 2003 Ing. Pavel Pokorný UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Fakulta technologická.
Historie programování
HYPERTEXT PREPROCESSOR. PROGRAMOVÁNÍ. DEFINICE POJMŮ Problém Problém nevyřešený, nežádoucí stav obvykle vyžaduje nějaké řešení Neřešitelný problém Neřešitelný.
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
A4B33OSS (J. Lažanský) verze: Podzim 2013 Od programu k procesu 1 Obsah Téma 8 – Od programu k procesu 1.Interpretace a kompilace 2.Od zdrojového textu.
Programovací jazyky Programovací jazyky jsou jazyky sloužící k tvorbě počítačových programů Dělení:  nižší  vyšší jazyky primitivní, jejichž instrukce.
PROGRAMOVACÍ JAZYKY (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Základy informatiky programovací prostředky
Principy překladačů Interpretované jazyky Jakub Yaghob.
Algoritmizace a programování
Algoritmizace.
Otázka č. 8 Ingrid Vyroubalová.  Veškeré programové vybavení počítače  Určeno pro interakci s uživatelem  Využívá grafické rozhraní (GUI) (MS Office,
25. ALGORITMIZACE A PROGRAMOVÁNÍ
Vyučovací hodina 1 vyučovací hodina: Opakování z minulé hodiny 5 min Nová látka 20 min Procvičení nové látky 15 min Shrnutí 5 min 2 vyučovací hodiny: Opakování.
Základy algoritmizace a programování
Programování Michal Žůrek.
13AMP 9. přednáška Ing. Martin Molhanec, CSc.. Co jsme se naučili naposled ADA ADA Java Java.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Požadavky na programy Programové Měřící Systémy Sběr datZpracováníPrezentace systémy – uzavřené (omezená množina funkcí, nelze jednoduchým způsobem rozšiřovat.
Systémy pro podporu managementu 2
Základy programování a programovací jazyky
C# - Úvod Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Modelování a simulace MAS_02
Simulační modely a programové vybavení. Vývoj simulačních programů  Původně pouze strojový kód –Příliš dlouhé, náročné na programátora, obtížné hledání.
Windows Presentation Foundation 2D grafika. 2D tvary Elementy UI stromu Stejné jako jiné ovládací prvky a elementy Mohou mít k sobě připojeny události,
ALGORITMIZACE A PROGRAMOVÁNÍ
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
Představujeme Ensemble Michal Tomek. Na tomto obrázku vidíte, co systému Ensemble chybí:
Web 2.0 Štěpán Bechynský Microsoft. Web 2.0 aplikace.
Od zadání úlohy k programu Výpočetní systémy I 8. přednáška.
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
Systémy pro podporu managementu 2 Inteligentní systémy pro podporu rozhodování 1 (DSS a znalostní systémy)
Algoritmizace a programování Algoritmizace – základní pojmy - 01
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
Vytváření a realizace algoritmů Algoritmy a datové struktury
Databázové modelování
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Úvod do programování.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
1 Programování a p. jazyky Postup při tvorbě programu (systému) –strategie –analýza ( konceptuální modely) Datová Procesní –návrh (i/o, výjimky, algoritmus)
PPA 1 Počítače a programování-základní pojmy, algoritmus, úvod do programovacího jazyka Java.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
doc. RNDr. Zdeněk Botek, CSc.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
České vysoké učení technické Fakulta elektrotechnická Datové typy, výrazy vstup, výstup Jazyk JAVA A0B36PRI - PROGRAMOVÁN Í v1.02.
Visual Basic - programování
Visual Basic Úvod do programování. Co je to program  Program je řada příkazů, které určují počítači, co má provádět, jak má zacházet s vloženými daty.
IB111 Programování a algoritmizace
XSLT překladač Marek Běhálek Informatika a aplikovaná matematika FEI VŠB-TU Ostrava.
JavaScript úvod. Jazyky webového vývojáře Dynamická stránka  aktivně mění svůj obsah v reakci na činnost uživatele  zpracování na straně serveru (PHP,
Úvod do programování Vyučující: Mgr. Vítězslav Jersák
KURZ ALGORITMIZACE A PROGRAMOVÁNÍ V JAZYCE C Lekce č. 4: Programovací jazyk C Bc. Radek Libovický.
CZ.1.07/1.5.00/ Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Překladače 1. Překladače a programovací jazyky © Milan Keršlágerhttp:// Obsah:
Bezdrátové senzorické sítě Operační systémy a vývojové prostředky Ing. David Široký Katedra informatiky a výpočetní techniky Fakulta aplikovaných.
AS/400 (IBM iSeries) Úvod. Co vlastně je AS/400 (IBM i)? Aplikační systém 400 (AS/400) byl navržen jako počítač obecně použitelný v obchodním prostředí.
SOFTWAROVÁ PODPORA PRO VYTVÁŘENÍ FUZZY MODELŮ Knihovna fuzzy procedur Ing. Petr Želasko, VŠB-TU Ostrava.
KURZ ALGORITMIZACE A PROGRAMOVÁNÍ V JAZYCE C Lekce č. 1: Úvod Bc. Radek Libovický.
Programování mikropočítačů Platforma Arduino
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Programovací jazyk JavaScript
Algoritmizace – základní pojmy
Operační systémy Vývoj počítačů
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Programovací jazyk JavaScript
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Programovací jazyk C Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Tvorba webových stránek
Transkript prezentace:

Programování POCSI

Programovani/POCSI2 Základní pojmy Akce - děj nad objekty, mající začátek a konec, a mající přesně definovaný účinek. Příkaz - popis akce pomocí formálního jazyka. Proces - akce, rozložená na části. Program- množina příkazů, které popisují části procesu. Procesor - výkonná jednotka, která řídí akce podle příkazů. Algoritmus – popis modelu chování. Rozdíl mezi algoritmem a programem je v úrovni formalizace a detailu popisu.

Programovani/POCSI3 Programovací systémy Binární kódování Vyhýbat se trikům – hledání chyb Základním nástrojem a pomůckou je přítomnost struktury v programu Programovací jazyk – strojově nezávislý jazyk Vyšší programovací jazyk je prostředek pro zadávání instrukcí hypotetickému počítači Skutečný počítač A a hypotetický počítač B Mostem mezi nimi program C – kompilátor.

Programovani/POCSI4 Tak funguje počítač Fáze překladu: program P’(A) = kompilace {P(B)} Fáze výpočtu: Y = P’(X), X – vstupní údaje, Y - výsledky

Programovani/POCSI5 Programovací jazyky Fortran Cobol … C … Java …

Programovani/POCSI6 Programování v prostředí Internetu - Java Java (Sun Microsystem), platformová nezávislost zdrojový kod je kompilován do Java Byte Code a teprve při běhu je interpretován interpretem Java Virtual Machine do strojového kodu procesoru JVM je součástí prohlížečů David Flanagen: Programování v Javě Vývojové nástroje: MS Visual J++, Borland J Builder

Programovani/POCSI7 Programování v prostředí Internetu – skriptovací jazyky JavaScript (Netscape Corp. + Sun Micros.) -interpretovaný jazyk bez kompilace -přímá součást HTML -objektově orientovaný jazyk -má vlastní objekty a metody a funkce -umí pracovat s objekty vloženými (javovské applety, komponenty Active X) -neumí pracovat s grafikou a zvukem Visual Basic Script (Microsoft)