Sociální podnikání jako způsob myšlení a tvořivosti požadované klíčové kompetence pro vedení sociálního podniku Ing. Vojtěch Miler PPSD Personální a poradenské.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Advertisements

Řízení lidských zdrojů
Personální řízení a jeho úloha v podniku
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Využitelnost technologie Instant messaging pro podporu podnikových aktivit a soukromé využití Petr Horák Brno, červen 2010 Vedoucí: Ing. František Dařena,
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
Principy sociálního podnikání
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
Michal Dvouletý obor Finance a daně
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Lenka Šůsová Marie Kubáňková Analýza možností podpory podnikání v Městské části Praha 13.
CHEMIE KOLEM NÁS Brno, GUMOTEX OBSAH 1.Představení firmy 2.Trh práce a očekávání zaměstnavatele 2.1 Vzdělanostní struktura 2.2 Hard a soft.
Komora sociálních podniků Ing. Vojtěch Miler Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro řešení nerovnováhy na trhu práce Proč jsme šli do NSK? Jaroslava Doležalová personální ředitelka Synthesia,
Implementace flexicurity v ČR Porovnání výsledků šetření implementace přístupů k flexicurity v Polsku a ČR – CAPA a.s., český partner projektu. Mgr. Aneta.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Téma Závěrečné práce: Vedoucí ZP:
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
FRVŠ 2005 TO E Vysokoškolské knihovny Marta Machytková předseda OK E.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání; vysoké školy a inovace Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR INOVACE 2007 Plenární sekce 4.
Sociální podnikání v obcích Karel Rychtář, SČMVD Sociální podnikání v obcích Karel Rychtář, SČMVD
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
Podniková ekonomika Ing. Sylva Talpová KPH ESF MU Brno
Podnik a výroba 8. – Obsah Základní ekonomické pojmy Podnik a výroba – úvod do problematiky Podniky v Evropě Obrat podniku Sociální a environmentální.
1 DÍLČÍ ANALÝZY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC LB plán s.r.o., Liberec JEDNÁNÍ ŘPS A KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ 19. května 2015.
PPSD Personální a poradenské družstvo Ing. Vojtěch Miler předseda družstva Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS Informační seminář MAS Region.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Nové trendy v investování.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
1 Podpora odborného vzdělávání Petr BANNERT ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy Ministerstvo školství, mládeže.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Podnikatelský plán Vzor a struktura.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Hodnocení kvality vzdělávání v Libereckém kraji Informace o průběhu projektu Ing. Petr Rychlovský.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení v GRASS CZECH s. r. o. Vedoucí:Ing. Radka Vaníčková, Ph.D. Oponent:Mgr. Gabriela Lesňáková Autor:Walter Knösel,
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
1. PODNIKÁNÍ Ing. Martina Kozáková.
Úvodní seminář Klíčová aktivita č. 3
Katedra řízení podniku
České Budějovice, červen 2016
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Presentation Title 1st September 2002
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Sociální podnikání jako způsob myšlení a tvořivosti požadované klíčové kompetence pro vedení sociálního podniku Ing. Vojtěch Miler PPSD Personální a poradenské sociální družstvo Brno, Kozí 4

Vyhodnocení výsledků dotazníkového šetření 4 Účel dotazníkového šetření 4 Cílové skupiny respondentů 4 Metodika šetření  7 skupin dotazů  Hodnotící stupnice  Rozdělení dle typu respondentů

Celkové vyhodnocení Průměrný počet bodů u jednotlivých témat

Jak důležité je pro Vás vzdělávání v základech sociálního podnikání? Rozbor odpovědí v rámci jednotlivých témat

Jak důležité je pro Vás vzdělávání v ekonomice a financích sociálního podnikání?

Jak důležité je pro Vás vzdělávání v sociálním marketingu a využití sociálního kapitálu?

Jak důležité je pro Vás vzdělávání v personální práci s osobami znevýhodněnými na trhu práce ?

Jak důležité je pro Vás vzdělávání v oblasti rozvoje osobnosti sociálního podnikatele?

Jak důležité je pro Vás vzdělávání v oblasti specifik řízení sociálního podniku?

Jak důležité je pro Vás vzdělávání v oblasti využití IT jako nástroje řízení a jako oboru služeb a obchodu v sociálním podnikání?

Porovnání segmentu služeb, výroby a obchodu s celkovým hodnocením OBLASTCELKEMSLUŽBYVÝROBA,OBCHOD POŘADÍ/BODY Vzdělávání v oblasti specifik soc. podniku 1/1.6582/1.5781/1.755 Vzdělávání v oblasti rozvoje osobnosti 2/1.7041/1.5172/1.783 Vzdělávání v sociálním marketingu 3/1.7254/1.6203/1.840 Vzdělávání v ekonomice a financích 4/1.7363/1.6074/1.864 Využití IT jako nástroje řízení 5/1.8585/1.7176/2.017 Vzdělávání v personální práci 6/2.0216/1.7335/1.992 Vzdělávání v základech sociálního podnikání 7/2.0697/1.9757/2.150

Nově navržená témata vzdělávání 4 Zásady komunikace s úřady 4 Základy standardů kvality v sociálních službách 4 Specifika financování sociálních služeb 4 Podpora zaměstnávání OZP Spojení teoretického vzdělávání a praxe

Závěrečná doporučení  Závěry jsou potvrzením předpokladů 4 Je nutné zvážit, kdo bude vzděláván a pro jakou pozici v sociálním podniku 4 Poměrně závažná je tuzemská i zahraniční zkušenost, že osobnostní předpoklady a motivy stát se sociálním podnikatelem (lídrem, společníkem nebo členem…) jsou do jisté míry determinovány – nelze je „vychovat, vyškolit či vystudovat“ – počet takových lidí je omezen 4 Jinou podobu (nikoli obsah témat) zřejmě musejí mít programy zabývající se vstupním vzděláváním a jinou podobu programy dalšího nebo doplňkového vzdělávání - také z pohledu praxe 4 Doporučujeme použít jisté formy oponentury nebo obdobného průzkumu i v dílčích etapách řešení

DĚKUJI ZA POZORNOST Ing. Vojtěch Miler Předseda PPSD Personální a poradenské sociální družstvo Kozí Brno Tel: ,