LINEC, DUNAJ Hlavní město kultury Evropy 2009

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naše obec – Rožmitál p. Tř
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Centrum pro kreativní průmysly Tartu - příklad úspěchu Ave Anniste vedoucí projektu.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Středočeský kraj a Praha.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
14/1/2010. Lead partner projektu RERA a.s., Regionální rozvojová agentura jižních Čech Realizované mezinárodní projekty - Z jižních ČECH AŽ NA KONEC SVĚTA.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Městská sídla, proces urbanizace, suburbanizace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
SICHTWEISEN I LINEC POHLEDY.
Sídla.
Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná
Rakousko – sousední stát
SRBSKO.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
Konference nejen o retailu Noví nájemci Kam – Kdo – jak? Mezery na trhu – dostatečné? Mainstreet Internet.
Dánsko- vzdělání, kultura a kulturní osobnosti
MORAVA.
Kraj Vysočina v centru ČR geografický střed Evropy – vrch
IMPRESIONISMUS.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
Veronika Šturcová Druhá
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Plzeň Plzeň.
Realizátorem projektu je Střední odborná škola ekologická a potravinářská, Veselí nad Lužnicí, Blatské sídliště 600/I Název projektu: Zkvalitnění vzdělávání.
RUSKO Jan Vaněk.

Doprava, obchod, průmysl, vzdělání, kultura Obec, kde žiji.
Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Sousední státy ČR
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
ŠVÝCARSKO LICHTENŠTEJNSKO
Kulturní předpoklady cestovního ruchu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Město Brno.
SUCHOZEMSKÉ EKOSYSTÉMY V
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
LINEC. MĚNÍ(CÍ), PERSPEKTIVY |
Rakousko Hlavní město Vídeň Rozloha km²(112. Na světě) Počet obyvatel (1.ledna 2011) Rakousko(oficiální název Rakouská Republika)je vnitrozemská.
Daniela Matějů Odbor evropských projektů MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ.
Distribuce umění a kulturního dědictví. Faktory ovlivňující distribuci Místo, budova, sídlo organizace Odvětví nebo hlavní předmět činnosti organizace.
BAROCK LIVE Region Dunaj-Vltava Strategie přeshraniční spolupráce.
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.4 Republika Rakousko Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Rozhodnutí o kvalitě místa bydlení dle různých atributů Projekt do ISR Jaromír Hloch ARI.
Po stopách UNESCO památek Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu Senovážné náměstí České Budějovice.
C YKLOTOULKY V J IŽNÍCH Č ECHÁCH, V R AKOUSKU A N ĚMECKU Lenka Havlíčková CR3.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Česká republika Zlínský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Zlínským krajem.
Alpská země – náš soused Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_17_38.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.4 Obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Mgr. Z. Flašková, MBA
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
LINEC.JINAK, PERSPEKTIVY říjen 2016.
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
RAKOUSKO pokračování. RAKOUSKO pokračování Obyvatelstvo Hustota - 96 obyv. na 1 km ², 56 % lidí žije ve městech Rakušané 93,4 %,cizinci 6,6 % průměrná.
JIHOČESKÝ KRAJ.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
Autor: Mgr. Irena Rutarová
TŘETÍ FESTIVAL Setkání aktivních seniorů
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
FONTAINEBLEAU Zpěv Andrea Bocelli.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TEMATICKÝ CELEK
Linz.
Transkript prezentace:

LINEC, DUNAJ Hlavní město kultury Evropy 2009

LINEC, V CENTRU Hlavní město Horního Rakouska Leží přímo na Dunaji na 2.135 kilometru toku Nadmořská výška 260 m Ideální spojení

LINEC, KULTURA Linz09 se 150 uměleckými projekty během 365 dní Ars Electronica Festival festival pro umění, kulturu a společnost Brucknerfest s orchstrem Antona Brucknera řízeným dirigentem Dennisem Russellem Daviesem 45 muzeí a výstavních síní 29 divadel a kulturních středisek Historické staré město Kultura pro veřejnost např.. Klangwolken, Pflasterspektakel, Linz Fest Brucknerfest Ars Electronica Festival © rubra Pflasterspektakel

LINEC, PŘÍRODA Třetí největší město Rakouska se vyznačuje Kvalitou života zelené plochy, les 61,79 % podle Statistik Austria 2005 Vynikající hodnoty kvality vzduchu – druhé nejčistší město Rakouska Zelené světy zážitků např. Natur2000, zahrady Možnosti výletů spojených s aktivitou Dunajské cyklotrasy, cestování a projížďky lodí, svět termálních lázní , světové dědictví Wachau, Hallstatt a Krumlov, Státní park Kalkalpen… Pöstlingberg Lentos Kunstmuseum Donauradweg

LINEC, PRUMYSL Centrum jedné z nejúspěšnějších hospodářských oblastí Evropy Obyvatelstvo 189.343 stav prosinec 2006 pracovní místa 191.275 stav prosinec 2006 míra nezaměstnanosti 3,2 % stav konec března 2008 hospodářské podniky 6.241 jako voest alpine, Plasser & Theurer, Rosenbauer stav prosinec 2006 S jednou z nejvíce frekventovaných obchodních ulic Rakouska podle Infrapool- četnost frekvence z roku 2007

WHY COME, TO LINZ09 Rozšířený a přestavěný Ars Electronica Center mediální budoucnost na 6.000 m2 – možno navštívit od ledna 2009 Nové jižní křídlo lineckého zámku největší universální muzeum Rakouska polovina roku 09 VOEST Stahl- centrum zážitků s Hightech-vybavením polovina roku 09 Svět zážitků Pöstlingberg Lanovka Pöstlingbergbahn, svět pohádek, Grottenbahn Vynikající výstavy „Best of Austria“ v muzeu Lentos Henry de Toulouse-Lautrec v hornorakouské Galerii