CEFIF Založení a změna s. r. o. Obchodní rejstřík II Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802-4785,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Advertisements

Obchodní společnosti.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Založení fiktivní firmy.
Rovnost, rozšiřování a krácení.
Podnik jako právní subjekt
Založení a vznik Fiktivní firmy
Komanditní společnost
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
CEFIF Založení FF s. r. o. Živnostenské oprávnění I Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Živnostenské oprávnění II
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Obchodní akademie, Střední.
Podnikání a jeho formy Milena Tichá
Exponenciální rovnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
1. Založení OK = zakladatelské právní jednání - Společenskou smlouvou (je-li 2 a více společníků - Zakladatelskou listinou (je-li 1 společník - lze pouze.
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Podnikání Ing. Vojtěch Jindra
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
CEFIF Založení a změna s. r. o. Obchodní rejstřík I Dana Batelková
EKONOMIKA OBCHODNÍ SPOLEČNOSTI Ing. Hana Kročová
Obchodní společnosti Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ČVUT v Praze, Fakulta stavební Podnikání ve stavebnictví 126 EMM – Ekonomika a management Zimní semestr 2010 / 2011 Ing.Zdeněk Burda
Ivana Kuntová, Pětiúhelník Přesná konstrukce velikosti strany pětiúhelníku ze zadaného poloměru opsané kružnice Ivana Kuntová,
Vzájemná poloha dvou kružnic
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
2. Zvolte právní formu Vašeho podnikání Pracovní úkol č. 5: A) - vyhledejte na internetu pojmy FO a PO a objasněte rozdíl mezi nimi. B) - co je právní.
SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM
Obchodní společnosti.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Jednání podnikatele Fyzická osoba - sama
Živnostenské podnikání Obchodní společnosti. Úvod Obchodní společnosti Obchodní společnosti Řídí se dle OBZ 513/1991 Sb.Řídí se dle OBZ 513/1991 Sb. Veřejná.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Komanditní společnost
Obchodní společnosti.  Obecně  právnická osoba, kterou tvoří společenství osob  (společníci),v níž je provozována podnikatelská  činnost na společné.
Obchodní společnosti. veřejná obchodní společnost veřejná obchodní společnost komanditní společnost komanditní společnost společnost s ručením omezeným.
CEFIF Založení FF s. r. o. Finanční úřad Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM. Pojem patří mezi kapitálové společnosti (společníci neřídí přímo společnost, za závazky ručí omezeně s.r.o. je společnost,
 Materiál slouží pro pochopení a faktické vyplnění Jednotného registračního formuláře.
CEFIF Založení FF „Fyzické osoby“ Dana Batelková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Batelková.
EKONOMIKA Tematický celek: Podnik a podnikání Téma: Společnost s ručením omezeným – kapitálová obchodní společnost Autorem materiálu a všech jeho částí,
Podnikání podle obchodního zákoníku Obchodní zákoník Upravuje vznik a podnikání právnických osob. Podnikání je soustavná činnost prováděná samostatně.
EKONOMIKA Tematický celek: Podnik a podnikání Téma: Akciová společnost – kapitálová obchodní společnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO31 Název.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Představujeme fiktivní firmu II
Obchodní společnosti I.
OBCHODNÍ REJSTŘÍK = veřejný seznam, do kterého se zapisují zákonem stanovené údaje týkající se podnikatelů. Je veden soudem k tomu určeným zvláštním předpisem.
Výchova k občanství 9.ročník
Společnost s ručením omezeným
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Veřejná obchodní společnost
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Ing. Alice Horáčková
Společnost s ručením omezeným charakteristika
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Najdi dva stejné obrázky
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Desetinná čísla (1) Základní pojmy
Transkript prezentace:

CEFIF Založení a změna s. r. o. Obchodní rejstřík II Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Vznik firmy

Návrh na zápis do OR Používá se formulář vydaný vyhláškou č. 250/2005 Sb. Návrh na zápis do OR dokončí zpracování podkladů pro zápis do OR.

Stránkování Stránky návrhu na zápis do OR jsou očíslovány dvakrát. Jednou písmenem (dole vlevo), jež určuje typ strany, např.: pro zápis společníka, a podruhé číslem (dole vpravo), jež udává pořadí vyplněné strany.

Kopírování a vymazávání Každou stranu (typ strany) si navrhovatel nakopíruje podle potřeby. Příklad: Na stranu d se k zápisu (výmazu) vejdou dva členové statutárního orgánu, FF má ale tři jednatele, tudíž si navrhovatel stranu d musí jednou zkopírovat, aby sem mohl vepsat i třetího jednatele. Když má FF čtyři společníky, strana j je potřeba třikrát nakopírovat, aby se sem mohli vepsat i dva až čtyři společníci (1 společník = 1 strana). Nevyužité strany se vymažou. Nečíslujte stránky vpravo.

Určení rejstříkového soudu a kolků Obrázky kolků pro jejich vložení naleznete na CD CEFIF.

Navrhovatel Dávejte si pozor na nadpisy tabulek při jejich vyplňování. Protože společností s ručením omezeným je právnická osoba, nevyplňujte jméno, příjmení a RČ, ale uvádějte jméno firmy a její IČ.

Údaje o firmě Řada údajů se opakuje, jestliže některá identifikační čísla neznáte, naleznete je na v seznamu FF u jména Vaší FF.

Návrh na zápis

Předměty podnikání Předmět podnikání a obor činnosti (u živnosti volné) je nutno vybrat z přílohy Živnostenského zákona ze seznamu předmětů podnikání, aktuální verze se nachází i na CD CEFIF pro daný školní rok.

Statutární orgán Jednatelem u FF je vždy fyzická osoba, tj. žák. Pro případ dlouhodobější nepřítomnosti doporučujeme zvolit dva jednatele.

Společník, zakladatel Společníkem u FF je vždy fyzická osoba, tj. žák. Pro případ dlouhodobé nepřítomnosti doporučujeme zvolit nejméně dva společníky.

Základní kapitál Část základního kapitálu doporučujeme vložit do pokladny (jako nadlimit), aby mohla FF pracovat a vyplácet mzdy do té doby, než bude fungovat běžný účet.

Přílohy Povinné přílohy, které přikládáte k návrhu, nezapomeňte nejen zaslat, ale i zapsat.

Datum provedení zápisu Nezapomeňte vyplnit tabulku na poslední straně, doporučujeme ji vyplnit podle uvedeného vzoru. Jestliže zvolíte přesné datum a my Vám vrátíme Vaše podklady k přepracování, může se stát, že zapomenete data opravit, a tudíž Vám Váš návrh bude znovu vrácen. Proto tomu předejděte.

Závěrečná část Návrh na zápis do OR u s. r. o. vždy podepisují všichni jednatelé, tj. členové statutárního orgánu.

Datum a stránkování Nezapomínejte prosím očíslovat stránky a uvést datum.

Přílohy Přílohou k této prezentaci je vyplněný vzor návrhu na zápis do OR a návrhu na změnu zápisu v OR, a to pro založení firmy, změnu firmy.

Změna firmy

Návrh na změnu zápisu Při změně firmy se používá stejný formulář (pro změnu zápisu v OR) jako pro návrh na zápis do OR. Vámi uvedené údaje slouží tedy nejen k zápisu do OR, ale také k výmazu z OR (v pravém sloupci). K návrhu na změnu zápisu se připojují obdobné podklady jako při vzniku firmy. Jde o: zápis z valné hromady, jež změnu odsouhlasí, zápis z valné hromady, jež změnu odsouhlasí, doplněk společenské smlouvy (změny vyjmenované zákonem), doplněk společenské smlouvy (změny vyjmenované zákonem), vypořádání majetku, vypořádání majetku, čestná prohlášení nových zástupců firmy. čestná prohlášení nových zástupců firmy.

Statutární orgán

CD CEFIF Doporučujeme používat formuláře z CD CEFIF pro aktuální školní rok nebo formuláře z reálných úřadů ve Vašem okolí. Na internetu se vyskytuje řada již neplatných formulářů, které když použijete a vyplníte, my Vám pro jejich neplatnost vrátíme k přepracování. Kdybyste chtěli využít formuláře z internetu, prosíme Vás, abyste si je před jejich vyplněním nechali zkontrolovat u Vašeho vyučujícího. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.