SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Historie běhu na lyžích
Advertisements

SPEED DOWN Mladá Boleslav
Minikárový sport Minikárklub Mladá Boleslav při ÚAMK AMK ŠKODA.
Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
OLYMPIJSKÉ HRY.
Sportovní zařízení a akce
Fotbal Kopaná Fočus.
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
Biatlon.
BASKETBAL II..
KOPANÁ 4.
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
příprava na dopolední výcvik
Mezinárodní soutěž mládeže CTIF je určena pro nejméně devítičlenné kolektivy mladých hasičů. Družstva mohou být složena z dětí obou pohlaví ve věku 12.
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
PLAVÁNÍ.
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Dobrý den, jsem Mgr. Zdeněk Šafář * (Trutnov) Kontakt:
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÍ LYŽAŘI - KLASICI
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
TOUR DE SKI. HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích.
HOKEJOVÁ SOUČASNOST U NÁS
SEZONA * Eva Nývltová. * Davos 42. a 37. místo * Rogla 40. a 45. místo * Oberhof 31. a 25. místo * Oberstdorf 24. a 34. místo * Toblach 28.,
ATLETIKA 2.
NEJLEPŠÍ SDRUŽENÁŘI. HISTORIE Mezi nejslavnější závodníky je možné zařadit především olympijské vítěze a mistry světa, kterými jsou Anssi Koivuranta (FIN),
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
OLYMPIJSKÉ HRY.
DÁLKOVÉ BĚHY.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ V ČECHÁCH
Prezentace pro ESPG Daniela Černá
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
ATLETIKA.
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
Jezdecký sport – koně Koně jsou velmi ušlechtilá zvířata. Většina lidí je používá do parkurového a drezurního sportu a ti jiní,kteří mají koně pro radost.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
LETY NA LYŽÍCH.
CURLING.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
1 PALESTRA KBELSKÁ DESÍTKA silniční běžecký závod 7. března 2009.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
BOBY.
ALPSKÁ KOMBINACE.
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
Halový víceboj mužů.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
Aneb sportem ke zdraví.  Je individuální olympijský raketový sport.. Při hře dva protivníci odpalují přes síť pomocí rakety opeřený míček a snaží se.
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Ženský halový atletický pětiboj
Zlatá koruna Královéhradeckého kraje 2016 Ocenění.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
Lyžaři TJ Žďár nad Sázavou
Pohár vědy (Science cup)
Zimní olympijské hry Klikej.
JUNIORSKÝ MARATON 2019.
Transkript prezentace:

SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ

HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční závody, které se pořádají po celém světě Jde o celé spektrum závodů, sprinty počínaje, přes distanční závody a štafetami konče Běžecké styly se stanovují FIS před začátkem každého ročníku světového poháru

SOUČASNOST Jde o nejdůležitější dlouhodobou soutěž organizovanou FIS Závody začínají v listopadu a končí v březnu následujícího roku Světový pohár tvoří 12 až 16 individuálních závodů a 6 až 8 závodů štafet Účastní se ho cca 90 žen a 100 mužů nejvyšší běžecké úrovně

SOUČASNOST II. V jednotlivých závodech boduje vždy 30 nejrychlejších běžců a běžkyň, vítěz získává 100 bodů Jedním z vítězů světového poháru je také Lukáš Bauer ze sezony 2007/2008 Posledními vítězi světového poháru v sezoně 2011/2012 se stali Dario Cologna (SUI) a Justyna Kowalczyková (POL)

Děkuji za pozornost