Vázička Potřeby: keramická hlína, glazura, plechovka, papír, samolepky, dřívko, houbička, štětec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Keramika 2 Chemie VY_32_INOVACE_235, 12. sada, CH ANOTACE
Advertisements

Co se děje, když kráčíme na pohyblivém chodníku?
Kamila Hamplová Katrin Monczková
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Multimediální svět.
Otevírací doba: Po-Pá:od 9 00 hod – hod,13 00 hod hod Kontakt: Tel.číslo: Kde nás najdete: V Kladně, v ulici Nádražní 323.
Jak na hrnčířském kruhu vyrobit aromalampu
Druhy porcelánových výrobků a soupravy užitkového porcelánu.
Třecí síly v denní i technické praxi
Tupování BARVOU.
Od návrhu k výrobku.
Vysvětlení panelu nástrojů v „Malování“
PRAVÝ LEPT.
Základní škola Sedmikráska, o.p.s.
POHYBOVÁ SOUSTAVA Svaly tvoří zhruba 40 % váhy těla
OCELOTISK.
Mgr. Iveta Krejčí, ZŠ Olomouc, Zeyerova 28
Inovace bez legrace CZ / /01
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
Slučování keramických výrobků. Některé výrobky jsou složeny z více částí. Tyto části se odlévají zároveň s výrobkem a v kožovitém stavu se na výrobek.
Keramika 1 Chemie VY_32_INOVACE_234, 12. sada, CH ANOTACE
Čajový šálek Potřeby: keramická hlína, glazura, kelímek od jogurtu, igelit, nůž, váleček, houbička, štětec, fix, šlikr.
Rozdělení keramiky podle nasákavosti střepu
Keramický výrobek.
Točení na hrnčířském kruhu
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.14/
PAPÍROVÉ VÁNOČNÍ OZDOBY
KERAMIKA 2 Keramické hmoty, glazury, nástroje a pomůcky.
Zdravotní keramika.
h e l e n a s a m o h e l o v á narozena 1941 v Praze studia : Střední uměleckoprůmyslová škola Praha VŠUP Praha, ateliér keramiky a porcelánu Od.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Cukřenka Potřeby: keramická hlína, glazura, provázek na ouško, váleček, pytlovina, čtverec papíru, nožík, vidlička, špejle, houbička.
Tác Potřeby: keramická hlína, skleněné korálky, průhledná glazura, provázek na uši, váleček, skalpel, dřevěná deska, houbička, špejle, metr, dřevěný špalík,
Lití do otevřených forem.
do kombinovaných forem
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Informatika GIMP – zajímavé nadpisy
Miska z hroudy Potřeby: keramická hlína, engoba, glazura, skleněná či plastová miska, papírový ubrousek, špejle, štětec.
K l á r a a d a m o v á. k l á r a a d a m o v á.
DEKORAČNÍ TECHNIKY NA GLAZURU.
Svícínek Potřeby: keramická hlína, glazura, nůž, houbička, špejle, svíčka.
Základní Raku techniky
EU ICT2/1/1/3 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník Téma: Přírodninový tisk – zpracování přírodního materiálu Průřezová témata: enviromentální výchova, mediální.
Mlíčenka Potřeby: keramická hlína, glazura, váleček, látka, nůž, šlikr, štětec, houbička, špejle.
GIMP Využití nástroje Cesty Michal Zerzáň
Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Výtvarná výchova
Seminární práce Marta Procházková
Podšálek Potřeby: keramická hlína, glazura, talířek, papír (například balicí)
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_489 Vzdělávací obor: Cukrář H/01
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
bucco-faciální praxie
Příprava dřeva sušení dřeva, hydrotermická úprava, impregnace.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: RADEK KLAPUCH Název materiálu: VY_32_INOVACE_03_TECHNOLOGIE.
Keramika Zbožíznalství 1. ročník Keramika – suroviny a) základní - tvárlivé jíly (kamenité) - hlíny (hrnčířské,kameninové) - kaolin b) ostatní - ostřiva,
Zajímavé pokusy na téma atmosférický tlak 1.Může tlak vzduchu zdeformovat plechovku? Budeš potřebovat : plechovku, vzduchotěsný uzávěr plechovky, rukavice.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Č LOVĚK A TECHNIKA SÍLA Název školy:Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Jana Procházková Datum:3. 4.
20. Základní práce se dřevem
Práce s papírem a barvami
Šance pro každého žáka Základní škola a Praktická škola U Trojice
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_24-12
Návrhové skici-použití výtvarných technik
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Číslo a název šablony klíčové aktivity
KAPACITA VODIČE A KONDENZÁTOR
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Akční malba Autor: Mgr. Olga Pasovská Název.
KRESBA Martina Lietavcová.
Odlitky.
Základní škola speciální, 2. stupeň Člověk a příroda Mgr. Eva Lichá
Transkript prezentace:

Vázička Potřeby: keramická hlína, glazura, plechovka, papír, samolepky, dřívko, houbička, štětec

Plechovku zabalte do papíru a na dně zalepte samolepkou. Z válečku hlíny smotejte šneka velikosti dna plechovky. Vázička

Šneka uhlaďte, aby se při sušení nerozestoupil. Na hliněné dno posaďte plechovku a omotávejte válečkem. Když váleček dojde, jednoduše ho nastavte dalším. Vázička

Po dosažení konce plechovky válečky pořádně stlačte k sobě. Válečky je potřeba pořádně naklepat dřívkem, aby se dobře spojily. Hrubé dřívko udělá i zajímavý otisk. Vázička

Okraj uhlaďte mokrou houbičkou. Vyjměte plechovku i papír. Papír se asi částečně přilepí, ale to nevadí, při vypalování v peci shoří. Okraj uhlaďte mokrou houbičkou. Vázička

Motiv zvenku může být třeba cákaný štětcem. Vázu po přežahu naplňte glazurou a vylijte rychlým krouživým pohybem. Přeteklou glazuru zvenku otřete houbičkou. Motiv zvenku může být třeba cákaný štětcem. Vázička