Dispečinky a procesní moduly

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora personálních procesů v HR Vema Jaroslav Šmarda
Advertisements

Jištění kvality technologických procesů
Zakázkově vytvořená aplikace Technologický software HTH8 s.r.o, Eimova 880, Polička, tel.: , fax: ,
Projektové řízení Modul č.1.
S YTÉMOVÁ INTEGRACE Ing. Jiří Šilhán. S YSTÉMOVÁ INTEGRACE Jedná se o přístup, který přispívá k integraci nesourodých výpočetních systémů. Vyplývá ze.
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ NÁVRH IS PRO TECH. PROCESY Roman Danel VŠB – TU Ostrava HGF Institut ekonomiky a systémů řízení.

Facility management ČSN EN
Management telekomunikačních systémů
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
Proces řízení projektu
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Semestrální práce z předmětu Projektový management
Auditorské postupy Činnosti před uzavřením smlouvy
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
1 O programu pro Informační Systém Investičního Controllingu n Dovolujeme si Vám představit základní schémata informačního systému ISIC n Programové řešení.
Luděk Novák dubna 2006 Proč a jak řídit informační rizika ve veřejné správě.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
Školní informační systémy
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Dokumentace informačního systému
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
Personální procesy.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Realizační tým ICZ duben 2005
Přednáška č. 1 Proces návrhu databáze
1 NÁKLADOVÉ ÚČETNICTVÍ (MU_305). 2 Ing. Jaroslav Wagner, PhD. Katedra manažerského účetnictví Místnost: 285 NB KH: Pondělí 15,00 – 17,00 hod.
© Ing. V. Šebek, CSc. Řízení projektů a podnikových procesů 1/9 9. Tvorba modelů v procesně řízeném podniku  Způsoby modelování  Základní postupy a role.
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
INFORMAČNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ: Semestrální projekt Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Projekt LISp-Miner Milan Šimůnek. Milan Šimůnek – Projekt LISp-Miner2 Obsah Význam databází a uchovávaných informací Proces dobývání znalostí z databází.
6. Koncepce řízení projektů
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Personální systém na MF ČR
Technologie Workflow Cesta k flexibilitě J.Skorkovský ESF MU.
Helios Orange - Implementace systému
Technologie Workflow Cesta k flexibilitě J.Skorkovský ESF MU.
PRINCeGON – metodika řízení projektů Ministerstva vnitra
FONS GALEN Daniel Petričko PRACOVNĚ LÉKAŘSKÁ SLUŽBA Daniel Petričko.
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Alstanet poskytovatel softwarového řešení pro Facility Management (správa budov, nemovitostí, majetku atd.) Alstanet, s.r.o.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Životní cyklus projektu a fáze projektu Martin Cupal Podnikatelský záměr a projektový management.
GILDA - software pro zadavatele veřejných zakázek Veřejné zakázky měst a obcí Květen 2011, Ostrava.
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Jištění kvality technologických procesů
Vytuněný Moodle – rozšíření LMS Moodle pro vzdělávání zaměstnanců
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Nástroje pro manažerské řízení vývoje
Management a řízení hotelu
Procesní řízení (management)
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Sytémová integrace Ing. Jiří Šilhán.
GaP a správa úvazků.
WEDA – řízené úložiště dokumentů Sociální agendy
Transkript prezentace:

Dispečinky a procesní moduly Rekvalifikační kurz - Facility manažer dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 ICT podpora Dispečinky a procesní moduly Ing. Aleš Choutka jednatel Alstanet, s.r.o. Zde se na dalších listech objeví kurzívou návod na text pod slaidy. V tomto slaidu shrňte celkový význam látky, kterou budete přednášet (ve finálním výstupu tyto poznámky vymažte!!) Celá rekvalifikace Facility manažera je rozdělena do 10 předmětů. V prvním dni výuky se seznámíte s základním definováním oboru Facility management podle světových i EU standardů, získáte přehled o významu tohoto oboru pro společnost i pro chod nemovitostí, o přínosech Facility managementu pro obě tyto oblasti. FMI 1.1r - Definice a terminologie FM 1

Osnova přednášky Proces v FM aplikacích Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Osnova přednášky Proces v FM aplikacích Proces jako workflow a jeho řízení Příklady typových workflow Požadavkové systémy a dispečinky Hodnocení pomocí KPI Další příklady procesních modulů Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Úvod k procesům v FM aplikacích Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Úvod k procesům v FM aplikacích Všechny procesy, které při své práci vykonáváme jsou popsané ve firemních dokumentech, směrnicích, zákonech a normách. A nebo jsou zvykové. Software nám může usnadnit jejich realizaci, řízení a kontrolu. Jeden konkrétní způsob této podpory je řízení procesu, od vzniku požadavku až po jeho vyhodnocení a uzavření – dispečink, pro většinu z vás spíše helpdesk. Druhý konkrétní způsob je zautomatizování procesu – workflow. Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Termíny - pojmy Dispečink Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Termíny - pojmy Dispečink forma centrálního operativního řízení a sledování technologického celku (typicky budovy, její části, složité technologie, atd.) Helpdesk je pracoviště nebo služba, poskytující pomoc z různých oblastí různým subjektům. Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Termíny - pojmy Proces postupné a nějak zaměřené děje nebo změny, posloupnost stavů nějakého systému, nikoliv tedy děje náhlé nebo zcela chaotické. Procesy tedy dělíme na: Zákonité Deterministické (každý následující stav nutně vyplývá z předchozího, díky tomu můžeme takové procesy ve větší nebo menší míře nejen předvídat, ale i ovlivňovat) Plánované (v každém kroku cíleně uplatňujeme takové prostředky, aby proces probíhal tak, jak chceme a potřebujeme) Náhodné, stochastické (další vývoj dovedeme předvídat jen s určitou pravděpodobností) Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Termíny - pojmy Workflow Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Termíny - pojmy Workflow schéma provádění procesu rozepsané na jednodušší činnosti a jejich vazby a obvykle ho tvoří tři základní části: Pravidla regulující procesy Předávané informace Pravidla posuzování … a tvoří ho čtyři složky: Úlohy – aktivity (co má být vykonáno) Lidé (kteří to vykonají) Nástroje (co je potřeba na vykonání) Data a informace Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Proces obecně Co je tedy náš typický proces proces? Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Proces obecně Co je tedy náš typický proces proces? Je nástrojem přechodu a změny (stavu) Sleduje činnosti Jak lze proces charakterizovat? Musí mít začátek i konec a nesmí se cyklit! Má definované vstupy a výstupy Má jasné zdroje Jednotlivé přechody/změny mají odpovědnou osobu, či pravidlo automatického přechodu Proces v čase: Plánování činností/změn Soustředění činností/změn Operativní řízení činností/změn Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Proces v FM aplikacích Připomeňme si slide z dopolední přednášky kolegy Hampla, jak facility procesy vnímá norma. Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Proces v FM aplikacích Příklady typických procesů řešených v FM aplikacích Helpdesk Dispečink Inventura majetku Schvalování Řízení nemovitostí (Investice), atd. Procesy mohou být z pohledu společnosti interní či externí. Jako procesní lze tyto oblasti označit kvůli společnému jmenovateli a tím je průběžná změna stavů a tak lze proces v FM aplikaci charakterizovat také jako: „Průběžná a řízená změna stavů díky vyvíjeným činnostem za účelem vyřešení daného úkolu v rámci podpůrné činnosti.“ Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Proces v FM aplikacích – cvičení, příklad Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Proces v FM aplikacích – cvičení, příklad Inventura majetku, vybraná část Nalezení dosud neevidovaného majetku Rozhodnutí o jeho aktivaci jako majetku schvalovací workflow: správce majetku, účetní, správce střediska – výsledek ovlivňuje pokračování procesu Ocenění Vytvoření inventární karty Zařazení do evidence Napadají vás v tomto příkladu nějaké další vnoření procesů? Kde a jaká? Napadají vás v tomto příkladu nějaké další vnoření procesů? Kde a jaká? Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Proces v FM aplikacích Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Proces jako workflow a jeho řízení Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Proces jako workflow a jeho řízení Workflow je… vzpomínáte? schéma provádění procesu rozepsané na jednodušší činnosti a jejich vazby Je tedy zautomatizování, předem jasně popsaného, procesu, které nalezne dobré uplatnění v softwarových aplikacích. Představme si ho v základní podobě - stavovém diagramu. Při správné parametrizaci ho lze snadno řídit. Jak workflow nastavit? Povolené a zakázané přechody, odpovědné osoby/podmínky Automatický přechod u povolených kombinací Umožnit vnořená workflow a/nebo schvalování U každého stavu mít datum jeho nastavení, historii Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Proces jako workflow a jeho řízení Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Proces jako workflow a jeho řízení Ukázka nastavení přechodu stavů, definice uživatelských práv a vazby na vnořené schvalování. Priorita rozhoduje pouze v případě „konfliktu“. Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Proces jako workflow a jeho řízení Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Proces jako workflow a jeho řízení Ukázka párovacích podmínek, za kterých je workflow vůbec spustitelné. Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Specifické workflow - schvalování Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Specifické workflow - schvalování Pro správnou parametrizaci schvalování je potřeba: Mít k dispozici organizační strukturu Dynamicky dohledávat nadřízené a podřízené Vytvářet notifikace, rozesílat je a umožnit schvalovatelům přístup Možnost nastavit zástupce Vytvářet „odbočky“ – dílčí přischvalování Umožnit automatické schvalování (uplynutí času) Sledovat vyjádření (souhlas či odmítnutí) Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Specifické workflow – schvalování, příklad Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Specifické workflow – schvalování, příklad Ukázka šablony Schvalování. Pomocí parametrů lze nastavit resp. určit skupinu schvalovatelů případně jednoho konkrétního. lze to dělat i dynamicky. Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Specifické workflow – schvalování, příklad Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Specifické workflow – schvalování, příklad Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Specifické workflow – schvalování, příklad Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Specifické workflow – schvalování, příklad Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Specifické workflow – schvalování, příklad Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Specifické workflow – schvalování, příklad Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Specifické workflow - schvalování Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Specifické workflow - schvalování Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Helpdesk, dispečink Dispečink versus Helpdesk – vzpomínáte? Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Helpdesk, dispečink Dispečink versus Helpdesk – vzpomínáte? Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Zadání/ Automatické gener. Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Požadavkové systémy, helpdesk Ať plánovaný nebo neplánovaný, každý požadavek musí být vyřešen, tedy projít procesem zpracování. Velmi zjednodušené schéma workflow! Zadání/ Automatické gener. Odmítnutí dispečerem Přijetí/ schválení Odmítnutí zpracovatelem Zpracování Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem reklamace Akceptace doplnění Vyhodnocení/ uzavření FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Ukázka stavového diagramu Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Ukázka stavového diagramu Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Ukázka stavového diagramu, příklad Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Ukázka stavového diagramu, příklad Dokážete dále rozvinout tento diagram? Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

SW pro helpdesk, nároky Požadavky na helpdeskovou aplikaci: Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 SW pro helpdesk, nároky Požadavky na helpdeskovou aplikaci: Možnost nastavit různé uživatelské role Přístup přes webové rozhraní Snadné ovládání Možnost konfigurace Přehledné informace o stavu požadavků Možnost zasílání emailových notifikací Dokumentace všech změn, archiv Bezpečnost provozu i dat Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Helpdesk – sběr požadavků Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Helpdesk – sběr požadavků Zadávání požadavků může probíhat mnoha způsoby, pro FM aplikace jen nejtypičtější sběr pomocí přímého zadávání požadavků do aplikace přes webového klienta. Zadání by mělo obsahovat následující: Jméno zadavatele (automaticky, možno doplnit někoho jiného) Lokalizace (převyplněno, možno změnit) Vazba na účetní dimenze a smlouvu/předpis Typ požadavku (výběr z možností) Název a popis požadavku Každý zadavatel musí mít k dispozici přehled jím zadaných incidentů a sledovat jejich stav. Vše musí být jednoduché, co nejvíce integrované do prostředí klienta. Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Helpdesk, zadávání dat Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Helpdesk – zpracování Požadavky získané z „veřejné části“ je potřeba utřídit pro dispečery: Regionální pohled Podle typu požadavku Podle priority budovy/klienta Kombinací Po utřídění a přidělení odpovědného dispečera je možné začít zpracování: Přidělit účetní dimenze a smlouvu/předpis (paušál, nadpaušál, nabídka) Naplánovat zdroje a zajistit jejich vykázání podle skutečnosti Přednastavit a spustit workflow řešení Určit milníky pro jednotlivé řešitele Definovat způsob hodnocení – KPI a kontrolovat je Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Helpdesk - zdroje Během procesu zpracování požadavků se využívají různé typy zdrojů: interní (vlastní zaměstnanci, materiál, …) externí (pořizujeme subdodávkou) rozlišujeme tyto typy zdrojů: lidské zdroje materiál výrobní prostředky subdodávka doprava Jednotlivé zdroje pak mohou být spravovány pomocí dodavatelských a odběratelských ceníků a marží. U materiálu sledujeme stavy zásob a materiálové hospodářství Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Helpdesk – workflow řešení Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Helpdesk – workflow řešení Vlastní workflow probíhá pomocí změn stavů požadavku a doplňování příslušných informací. Klíčové je zaznamenání každé změny a sledování výsledku schvalování. Pro přehlednost je vhodné nastavit dispečerům dashboard/nástěnku, kde mají požadavky utříděné podle jednotlivých stavů pro lepší přehlednost. Co sledují Plán zdrojů a jejich skutečné vykázání Přednastavené workflow řešení Určení termínů, milníků Určení řešitelů Definice způsobu hodnocení – KPI Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Helpdesk, zpracování dispečinkem Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Helpdesk, zpracování dispečinkem Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 KPI Je nutné kontrolovat a hodnotit dodržování SLA. Základem při používání systému musí být dohoda smluvních stran o způsobu měření kvality. KPI rozlišujeme: časová rozdíl dvou časů v minutách/hodinách/dnech pro reakční časy, časy realizace dotazníková hodnocení pomocí procent, známkou, výskytem sledování subjektivních parametrů Vyhodnocení: při překročení časů a/nebo při dovršení určité hodnoty notifikace, opakované výzvy, … výpočet penále dle podmínek v SLA Hlavní oblasti podle osnovy – shrnutí/vysvětlení osnovy: Základní rámec vzniku oboru, jeho historie a současnost, základní světové definice a chápání v globálním pojetí Přehled standardů a norem, jejich význam a přínos Definice Facility managementu, terminologie, průřez základními EU normami s hlubším vysvětlením části 1, hrubým nástinem části 2 (je předmětem FMI 1.2r), a seznámení s problematikou připravovaných 4 EU norem, souvislosti s ISO 9000, ISO 14000 a OHSAS 18000 a souvisejících dalších standardů Finanční a ekonomické aspekty Facility managementu, vnímání protikladu úspora versus zvýšení produktivity, ekonomický aspekt životního cyklu objektu a jeho prvků, problematika rozpadu nákladů atd. Výčet přínosů pro společnost, objekt, ale i jednotlivé funkční pozice ve vztahu k jejich kompetencím a zodpovědnostem FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Ukázky procesních modulů, cvičení Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Ukázky procesních modulů, cvičení Plánovaná údržba Inventury Autopark Bezpečnost Klíčové hospodářství Investice Popište hlavní procesy pro tyto moduly! Kde všude lze použít schvalování a kde jsou vnořovaná workflow? Kde všude a jak konkrétně lze použít KPI? Jaké nároky jsou kladeny na SW a jak může tento pomoci FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Plánovaná údržba Jaké nároky jsou kladeny na SW a jak může tento pomoci FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Inventura Jaké nároky jsou kladeny na SW a jak může tento pomoci FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Autopark Jaké nároky jsou kladeny na SW a jak může tento pomoci FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Bezpečnost Jaké nároky jsou kladeny na SW a jak může tento pomoci FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Klíčové hospodářství Jaké nároky jsou kladeny na SW a jak může tento pomoci FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Investice Jaké nároky jsou kladeny na SW a jak může tento pomoci FMI 1.1r - Definice a terminologie FM

Otázky a odpovědi Aleš Choutka ales.choutka@alstanet.cz Rekvalifikační kurz Facility manažera dle akreditace MŠMT 20 333/08-24/783 Otázky a odpovědi Aleš Choutka ales.choutka@alstanet.cz Pár rad do života, nebo vtípek, anekdota či vtipný obrázek na závěr FMI 1.1r - Definice a terminologie FM