18.07.2015 10:14:11. Dallol je nejteplejší místo na zemi. Nachází se v Etiopii, na okraji Afarské prolákliny, kde se zem propadá 116 metrů pod úroveň.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návštěva areálu Podskalní mlýn ….. Návštěva areálu se uskutečnila Areál se nachází na okraji Brna v pěkné přírodní lokalitě.
Advertisements

Výlet po řeckých ostrovech Připravte se právě začínáme …
Národní parky západu USA
Singapur.
ZÁKLADNÍ ETAPY ROZVOJE
ŘECKO PERSKÉ VÁLKY.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Vyznamne.stromy.
Katedrála v Chartres.
Spojené Království Velké Británie a Irska
Nýznerov – od kaple k vodopádům…
Extrémní oblasti na naší Zemi
téměř nedotčená příroda i těžce postižená průmyslová krajina
Střed Čech Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Téma hodiny: Kanada – obyvatelstvo a hospodářství, dokumentární film o americkém severu Předmět: Zeměpis Ročník: 2. ročník Klíčová slova: Obyvatelstvo,
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
Nizozemsko Konstituční monarchie Velká hustota: 400 obyv./km2
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
Olomoucký kraj Monika Zítková Zdroje: Wikipedia.
Djidda - Jeddah je důležité město v Saúdské Arábii na pobřeží Rudého moře. Po Rijádu je to druhé největší město v zemi. Má 3,4 mil. obyvatel. Je považováno.
1.Maják v písku Na vrcholu skály Jutland v Dánsku byl postaven roku 1900 maják Rubjerg Knude.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
GEOGRAFIE DOPRAVY II. Martin VRZALA.
Pohled na fotky, jako jsou tyto, asi trochu děsí a fascinují zároveň. Strmost a hloubka těchto děr vás donutí si uvědomit, jak nicotní vlastně jsme.
PAMÁTKY PRAHA.
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Bozkovské dolomitové jeskyně
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
:14:09 Dallol je nejteplejší místo na zemi. Nachází se v Etiopii, na okraji Afarské prolákliny, kde se zem propadá 116 metrů pod úroveň.
Historické jádro je městskou památkovou zónou Dominantou města je barokní zámek, jsou zde dvě trojúhelníková náměstí, kostel a nemocnice z 18. století.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
RUSKO Jan Vaněk.
Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Royal Clipper.
Přírodní vědy moderně a interaktivně ©Gymnázium Hranice, Zborovská 293 DOPRAVA „ KREV HOSPOD Á ŘSTV Í“ 1.
(Atlantic Road, v norštině Atlanterhavsveien) je velkolepá trasa skákající z kontinentu na ostrovy a opět z ostrova na ostrov, silnice se fantasticky kroutí.
DOPRAVA.
TÁBOR Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Bodrum TURECKO.
OLOMOUCKÝ KRAJ Andrea Klášterecká.
USA NP DEATH VALLEY (stát CALIFORNIA).
RISKUJ!.
D ř Hlavní město Čínské lidové republiky -Aglomerace (2009) -39° 54′ 20″ s. š., 116° 23′ 29″ v. d. -Urbanizace.
NEPTUNOVA JESKYNĚ Automático
CZ.1.07/1.4.00/ METODIKA Výkladová prezentace – přechod stránky kliknutím, nadpis automatický, informace přicházejí po kliknutí, fotografie nabíhají.
Spojené arabské emiráty (SAE) je stát na Středním východě, rozkládající se v jihozápadní Asii na východě Arabského poloostrova při pobřeží Perského.
Karlovy Vary Prezentace 2016 – 07 Foto a text Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Moře Juli K.. Co se dozvíme o moři? ● Co je to a kde se nachází ● Moře na našem území ● Statistika moře ● Příklady moří ● Výjimky ● Mimozemská moře ●
Shibam Jemen Manhattan pouště Shibam je historické město v Jemenu. Nachází se ve středu vádi Hadramaut a má obyvatel. Staré město se rozkládá na.
Prachovské skály jsou skalní uskupení pískovcových útvarů různých tvarů, rozkládající se zhruba 5 až 7 km severozápadně od města Jičín, přírodní rezervace,
OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
VLAKY Od koněspřežky po super vlaky Autor: Eduard Špička.
NĚMECKO
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 1
Krušné hory.
Baťův kanál Karolína Žujová IX.B 2016/17.
Historie železniční dopravy
Připravte se právě začínáme
Mešita šejka Zayeda Abu dhabi.
7 ohromujících děr Pohled na fotky, jako jsou tyto, asi trochu děsí
Nejposvátnější čínská hora
Hallstatt světové dědictví Rakousko.
7 ohromujících děr Pohled na fotky, jako jsou tyto, asi trochu děsí
Střed Čech Vyhledávejte ve své příruční mapě.
FONTAINEBLEAU Zpěv Andrea Bocelli.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
Transkript prezentace:

:14:11

Dallol je nejteplejší místo na zemi. Nachází se v Etiopii, na okraji Afarské prolákliny, kde se zem propadá 116 metrů pod úroveň moře, nedaleko stejnojmenné sopky. Celoroční průměrná teplota tu dosahuje 34,4° C. Dallol je bývalá osada, která je dnes městem duchů. Jedná se o odlehlé místo, kam nevedou silnice. Dostanete se sem jen s velbloudími karavanami, které sem cestují kvůli soli. A to i přesto, že až skoro do Dallolu byla na počátku 20. století postavena železniční trať z eritrejského přístavu Mersa Fatma. Tato trať byla vybudována kvůli těžbe soli. Ta však byla po 1. světové válce zastavena. V letech 1925 – 1929 tu pak těžila italská společnost Sylvinit. Po 2. světové válce byla železniční trať rozebrána Brity. Dallol je tak dnes městem duchů, kde naleznete staré rozbořené domy a díky agresivnímu prostředí hromady zrezivělích strojů, aut atd. Oblast je vyhledávaným cílem dobrodužných cestovatelů. Nedaleká sopka je společně s řadou kráterů a vulkanických jezírek cílem všech turistů, kteří sem dorazí. Sopka Dallol naposledy explodovala v roce 1926.