Naučíme vás komunikovat ?!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Volitelné předměty pro 3. ročník 2012/13. Každý student současného 2. ročníku obchodní akademie si zvolí pro druhou polovinu svého studia volitelný blok.
Advertisements

Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Nové formy vzdělávání ve veřejné správě Závěrečná obhajoba mé práce Laňková Gabriela LAN0020.
Sylabus pro prezentační dovednosti I.
Rekvalifikační zařízení: Mgr. Zbyněk Rybka
„RESTART ŠKOLNÍCH METODIKŮ“. Aktuální situace Koncepce státu  ICT koordinátor  Enviromentalista  Koordinátor ŠVP Kariérní řád.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Obor informační technologie
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
„Talent 2020 aneb…“ TALENT – UNIVERZITA – PRAXE – ?
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
IVIG 2005 Informační vzdělávání a informační gramotnost v teorii a praxi vzdělávacích institucí Projekt online systému podpory informačního vzděláván v.
Management a rozvoj obcí
Jak se stát dobrým právníkem?
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
1.1 Úvod.
VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA Sezimovo Ústí
Moderní vzdělávací portál Tomáš Tuček a Ondřej Martinek
Vlastní hodnocení školy
KOMUNIKACE V PRAXI METODIKA. Vznik metodiky Čtyři moduly v rozsahu 40 hodin 20 hodin e-learningového studia 20 hodin prezenčního studia.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
v rámci projektu Mentoring a Magistrát Ing. Zbyněk Nejezchleba
Využití počítače ve výuce zeměpisu Školení SIPVZ – úroveň S Školitel: Antonín Jalovec.
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Efektivní vzdělávání pro efektivní úřad Bohumil Havel.
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Konference škol vyučujících IT a IE
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU?
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Michal Rameš, Martin Pína, Jan Panáček
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1133Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma:
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SCICOM – BASIC RNDr. Anna Matoušková, Ph. D.
1 Systémové pojetí hospodářské organizace (SHO) část 2. Stanislav Horný VŠE, katedra Systémové analýzy
Zápatí prezentace1 IV. celofakultní pedagogická konference
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
Inspirativní studijní prostředíMediaSite na VŠESnímek 1 Případová studie MediaSite na Vysoké škole ekonomické v Praze doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Technologie pro publikování na webu II Ing. Jiří Štěpánek
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
SIMPLY CLEVER Roční řízená praxe ve Škoda Auto v oblasti IT Ing. Jan Drtil, ŠKODA AUTO a. s.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
EBSCO a Souborný katalog ČR - propojení PhDr. Hana Nová
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Celoživotní vzdělávání z pohledu UIS
II. Setkání se starosty obcí
REKVALIFIKAČNÍ ARCHIVNÍ KURZ
Změny na trhu práce?.
Transkript prezentace:

Naučíme vás komunikovat ?! PhDr. Hana Slámová Naučíme vás komunikovat ?! Vyšší odborná škola informačních služeb Pacovská 350, Praha 4 www.sks.cz VOŠIS Praha

Nečekaně zajímavé setkání Dobrý den   Nečekaně zajímavé setkání Píšeme rok 1992

Cíle a poslání Stát se životaschopnou školou, která vychovává absolventy zaměstnatelné na pracovním trhu na úrovni bakalář Vytvořit flexibilní a otevřenou školu v oblasti informačních služeb Zajistit kvalitu našich programů Zajistit kvalitní učitele Udržet kvalitu materiálně technického zázemí Vycházet vstříc potřebám našich studentů (vzhledem k zájemcům o obor, jejich předchozímu vzdělání, přání získávat mezinárodní zkušenosti, studijní podmínky apod.)

Co tvoří naši pracovní náplň 19 Práce v oblasti IT 5,8 % 6 Vyhledávání primárních dokumentů a informací 5.6 % 1 Administrativní činnosti 8,4 % 3 Komunikace se spoluzaměstnanci, nadřízenými 9,6 % 10 Tvorba webových aplikací (HTML, Java, ASP) 4,8 % 13 Řídící práce 4,1 % 8 Tvorba databázových produktů, správa dat 3,9 % 5 Jiné zpracování primárních dok. a inf. 3,8 % 21 Marketing 3,3 % 22  Nákup a logistika 2,9 % 2 Komunikace se zákazníky (čtenáři) 10,2 %

Modulární systém – systém stavebnice Prezentační techniky, prezentace znalostí Skupinová komunikace a týmová práce Diskuse a pracovní porady Jednání se zákazníkem, technika prodeje Rozhovor, naslouchání, obchodní vyjednání Přijímací pohovory a další

Didaktika – změňme roli učitele Formy výuky: Přednáška Skupinové hry Hraní rolí Hodnocení: Známky, body ??? Hodnocení učitelem Hodnocení učitele Hodnocení kolegou Co hodnotíme?

ICT ve službách vzdělávání Web: www.sks.cz Plné texty Cvičení Zvukové ukázky Obrazová dokumentace Magnetofon Kamera Fotoaparát a další nástroje ICT

Ohlasy Ačkoli tento semestr velmi rychle utekl, jsem si jistá, že rétorika bude předmět, který budu využívat i nadále a budu se ho snažit rozvíjet. Eliška Mám za úkol prezentovat před publikem. Nedovedu si svou prezentaci představit bez přípravy právě v tomto předmětu. Jana Co se mi líbilo: akční hodiny, atmosféra, praktické procvičování a podání paní profesorky. Markéta Ještě než začal semestr na rétoriku jsme se těšila. ..Troška teorie, hry a zajímavé úkoly mě během celého studia moc bavily…děkuji. Zuzana Myslím, že rétorika mi pomohla překonat samu sebe. Už jenom tím, že jsem se několikrát musela postavit před publikum a něco předvést…zjistila jsem, že to není taková hrůza. Lenka

www.sks.cz www.hasl.slamow.info Zajímavé adresy www.sks.cz www.hasl.slamow.info