* Zařízení pro záznam pohyblivého obrazu a zvuku. * Jedná se v principu o fotoaparát, který dokáže zaznamenávat a ukládat snímky rychle za sebou (50/s)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vznik PN přechodu.
Advertisements

* aneb než se vydáme natáčet… * Kontrola baterií a jejich zásob – obecně platí, že bychom měli mít baterie na přibližně dvojnásobnou až trojnásobnou dobu.
* Nejdůležitějším krokem při výběru počítače je uvědomit si, za jakým účelem nám bude sloužit. * Stolní nebo přenosný? * Jaký výkon budu potřebovat? *
* Jedná se o aplikační software, který umožňuje střih a další zpracování videozáznamů a jejich export do různých formátů, případně i finalizaci DVD. *
* pevný disk (označovaný jako HDD – harddisk) patří mezi základní HW počítače * slouží pro dlouhodobé uložení dat i bez nutnosti napájení * dnešní disky.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Kam se v počítači ukládají data
Záznamová média.
Identifikátor materiálu: EU
Vznik střídavého proudu
* Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon, jehož uživatel však není.
* V dnešní době se používá především ve významu digitální technika * Co to vlastně je? * počítače, tablety * periferie počítačů * mobilní telefony * navigace.
PN přechod v el. poli.
Technické údaje. * Při výběru fotoaparátu máme možnost volit mezi velkým množstvím přístrojů. * Vodítkem při výběru toho pravého mohou být kromě ceny.
Elektrické spotřebiče - bezpečnost
Využití elektromagnetu
Záznamová média Obsah: Rozdělení ZM…………………… HDD………………………………
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Zálohování dat Karel Schwarz KFA Praha 26.dubna 2010.
Digitální videokamery
* Zařízení, které umožňuje zachytit statické snímky a ty převést a zaznamenat v digitální formě. * Záznam formou obrazových souborů (JPEG, RAW, TIFF)
Lineární elektromotor
* Jev, při kterém se do vodiče umístěného do proměnného magnetického pole indukuje elektromotorické napětí. * Jestliže je vodič v uzavřeném elektrickém.
Rozvod elektrické energie
Paměťová média.
Vedení elektrického proudu v látkách
* Pohyb volných elektricky nabitých částic nebo těles. * Vodič – látka obsahující volné elektricky nabité částice. * Izolant – látka, která má zanedbatelný.
Digitální fotoaparáty, kamery a skenery
Informační a komunikační technologie 8. ročník
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Komunikační porty a síťová rozhraní.
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
HARDWARE II Periferie.
* Bluetooth je v informatice proprietární otevřený standard pro bezdrátovou komunikaci propojující dvě a více elektronických zařízení, jako například.
Identifikátor materiálu: EU
Ochrana dat Ochrana dat je jednou z nejdůležitějších činností uživatele výpočetní techniky. Data, uložená v počítači, jsou různě důležitá. Od souborů,
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Polovodičová dioda.
* Obecně lze říci, že software je programové vybavení počítače např.: * BIOS * Operační systém * Aplikace * Ovladače * Je software důležitý? * Zatímco.
Projektory Projektory se používají pro velkoplošné zobrazení počítačového nebo video signálu. Promítaný obraz může být mnohem větší než obraz na klasickém.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT 1 ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Počítač a jeho složení.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
Druhy transformátorů.
Videokamera Bohumil Bareš.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
MÉDIA.
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_536.
DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁTY
Vnitřní záznamová média. © Mgr. Petr Loskot
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_52_Inf8_9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Paměťová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_01.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Kamera Videokamera videokamera je elektronické zařízení, sloužící k zachycení pohyblivého obrazu a synchronního zvuku. První digitální videokameru sestrojil.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_08_Části počítače a přídavná zařízení Téma: Části.
NEPOČÍTAČE – DALŠÍ DIGITÁLNÍ PŘÍSTROJE. OBSAH 1) Počítače Počítače 2) Pojem „digitální“ Pojem „digitální“ 3) Využití dig. technologií ve spotřební elektronice.
PC základní jednotka.
VY_32_INOVACE_56_Pevný_disk
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Pevné disky Vít Polášek
Záznamová media Vaníčková Zdeňka 1.L.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pevný disk Markéta Koubíková.
Harddisk zkratka HDD. Harddisk zkratka HDD je zařízení, které se používá v počítačích a ve spotřební elektronice (MP3 přehrávače, videorekordéry, …)
INFORMATIKA – záznamová media
Interní zařízení počítače
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Transkript prezentace:

* Zařízení pro záznam pohyblivého obrazu a zvuku. * Jedná se v principu o fotoaparát, který dokáže zaznamenávat a ukládat snímky rychle za sebou (50/s) a ke snímkům synchronně zaznamenávat zvuk. Foto: [1]

* Dříve digitální kamery zaznamenávaly zvuk na magnetickou pásku nebo disk, dnes již v podstatě pouze na paměťovou kartu nebo do vnitřní flash paměti kamery. * Paměťová média dříve: * DV * D8 * DVC * Digital betaCam * DVD * HDD * Paměťová média dnes: * SSD (interní) * SDHX, SDXC, xD (výměnná)

* Amatérské – vhodné pro většinu uživatelů, pro rodinné záznamy a archívy, rozměrově jsou malé, lehké a hlavně levné (fullHD od 3 tisíc). Mínusem je průměrná kvalita záznamu. * Poloprofesionální – jsou kompromisem mezi kvalitou a cenou. Za relativně nízké náklady (od 30 do 250 tisíc) se dají pořídit záznamy v téměř profesionální kvalitě. Jsou vhodné pro malá studia (např. natáčení svatebních videí apod.) * Profesionální – nekompromisní kvalita záznamu, avšak vykoupená obrovskými pořizovacími náklady (cena je v řádu statisíců až milionů). Vhodné pro televizní studia a filmaře.

* Autor: Petr Machálek * Vzdělávací oblast:Člověk a svět práce * Vzdělávací obor: Digitální technologie * Ročník: 9. * Období použití: 1. pololetí šk. roku * Vytvořeno: * Způsob použití: * DUM lze použít s projektorem při výkladu nového učiva, žáci mají při výkladu k dispozici počítače k vyhledávání upřesňujících informací. * Dále je DUM žáky využíván při domácí přípravě. * Zdroje informací: * [1]