Concurrent (plovoucí) licence Program může být instalován na libovolném počtu počítačů Současně může být spuštěno jen tolik instancí, kolik je licencí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

Interaktivní testy v matematice
Licenční politika Pro výuku devátého ročníku ZŠ Vypracoval: S.V.
Monitorovací systém Asistent
Pavel Kurfürst - Ústav cizích jazyků LF Univerzita Palackého v Olomouci, ČR
Zkušenosti s aplikací metody CLIL na SPSČH Brno
Zkušenosti s utvářením konsorcií v České republice Jaroslav Šilhánek VŠCHT Praha.
Univerzitní licence Radim Peša Úvod Aktuální informace o celouniverzitních softwarových licencích jsou uživatelům k dispozici na adrese.
Univerzitní licence.
OEMFPPOpen Open Value (s omezeným rozsahem) Open Value (pro celou společnost)OVSSelect PlusEAEAS Zákaznický profil Organizace kupující nový počítač nebo.
Právní aspekty užívání software
Zkvalitnění elektronických služeb Univerzitní knihovny ZČU PhDr.Miloslava Faitová Tematický okruh: E/a.
OBOROVÁ BRÁNA PRÁVO Právnická fakulta UK Květa Hartmanová České oborové brány – současný stav a výhled, , NTK.
Využití Free a Open Source licencí ve školství CZ / /0308 PROJEKT: Má shrnout typy jednotlivých licencí a osvětlit jejich podstatu, rozdíly.
Atlas radiologické anatomie ve výuce – dlouhodobé zkušenosti
WBI Systems a.s. Barákova Říčany T: F: E: W: SQL Server 2008 R2 Základy licencování.
Podpora přijímacího řízení ŠIP KHK Prezentace modulu Podpora přijímacího řízení v rámci projektu Školský informační portál KHK INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ.
Statistický modul EZproxy a další aktuální vývoj MULTIDATA Praha Mgr. Petr Novák Bibliotheca academica 2009, 3.listopadu 2009, UTB Zlín.
Zálohování a Disaster Recovery pro školy Aleš Hok
Aplikace VT v hospodářské praxi licence, autorské právo
Microsoft School Agreement Výhody pro školy na území hl. m. Prahy Magistrát hl. m. Prahy.
Základy informatiky Aplikační SW - licence Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Úvod Proč studovat informatiku?
Citační databáze Mgr. Zdeňka FIRSTOVÁ Univerzitní knihovna Seminář pro doktorandy FST
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Licencované a volně šířené programy, autorské právo.
Vzdělávání na Univerzitách třetího věku v ČR Zlín, 26. –
Ing. Jan Knyttl, MCP. Servodata / Abakus Distribution Abakus Distribution Výsadní licenční partner Microsoftu pro veřejnou správu, zdravotnictví a školství.
Elektronické knihy a časopisy v nabídce významných vydavatelů a agregátorů Filip Vojtášek Albertina icome Praha.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_2.2 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Legálnost užívání SW Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Richard Lipka Department of Computer Science and Engineering Faculty of Applied Sciences University of West Bohemia, Pilsen, Czech Republic.
Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF
HARDWARE PC sítě Bc. Josef Štainer Informatika – 6. třída EU-OP VK-III/2 ICT DUM 246.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Zkušenosti s konzorciálními projekty Vladimír Karen obchodní ředitel Albertina icome Praha s.r.o.
Miroslav Bartošek ÚVT MU x KIC MU
Úvod Proč studovat informatiku?
Projekt Archivace a zpřístupnění digitálních verzí kvalifikačních prací na Univerzitě Karlově v Praze Mgr. Eva Březinová Brno,
Modernizace počítačové učebny se zaměřením na geoinformační technologie projekt F ondu rozvoje vysokých škol Řešitel: Ing. Jitka Prchalová Spoluřešitelé:
6. zasedání sněmu RVŠ. Praha, Financování elektronických informačních zdrojů (EIZ) pro VaVaI na vysokých školách potřeba koncepčního řešení.
Základy pedagogické metodologie
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Počítačová.
Vítejte na Přírodovědecké fakultě
STATISTIKA. Jak jsme se ptali  Položili jsme lidem z 8.C otázky, kolik bodů by dali vybraným předmětům  Mohli bodovat od 1 do 5  Tím, že 1 bod je samozřejmě.
Základy informatiky Aplikační SW - licence Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
602LAN SUITE 2004 Obchodní shrnutí referingového systému.
Microsoft DreamSpark Časté dotazy. Benefity jako součást akademických smluv Akademické licenční smlouvy Enrollment for Education Solutions (EES), Open.
Informatika – Textový procesor Word 2010 Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření leden 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI DOMÁCNOSTI A JEDNOTLIVCI Využívání informačních.
Business Activity Monitoring Jiří Kolář. Pojmy a zkratky ● SOA ● Servis Oriented Architecture ● BPMS ● Business Process Management System ● BAM ● Business.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Software,hardware,data,biti a bajty.  Software je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost.
Zpráva o řešení projektu LR1305 Průběžná oponentura za období Nositel projektu: Západočeská univerzita v Plzni Řešitel projektu: Ing. Barbora.
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Základy informatiky Aplikační SW - licence
Západočeská univerzita v Plzni
Maturity – jaro 2013.
SW počítače - operační systém
Svět e-zdrojů na FSV UK Mgr. Daniela Uhrová
Internet - historie.
Citační databáze Mgr. Zdeňka Firstová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni
Migrace EIS Magion na servery s Windows 2012
Západočeská univerzita v Plzni
Setkání LVT Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště.
Přednáška pro předmět Operační systémy II ÚI PEF MENDELU
5. ročník, Ekonomika a právo v podnikání
Podpora přijímacího řízení ŠIP KHK
Základy pedagogické metodologie
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
SIPVZ – úvodní modul P ICT a změny ve výuce (2 h) metodické poznámky.
Transkript prezentace:

Concurrent (plovoucí) licence Program může být instalován na libovolném počtu počítačů Současně může být spuštěno jen tolik instancí, kolik je licencí Např. Adobe, EndNote…

Monitoring Potřeba systém pro sledování počtu běžících instancí A) součást SW včetně serveru (Maple, Matlab) B) samostatný sledovací SW – SofTrack – Sassafras K2

Concurrent SW Podporovat na univerzitní úrovni? A) plovoucí licence pro celou MU B) jen podpora licenčního serveru, licence si kupují pracoviště

Názory Concurrent – mohlo by být užitečné Maple – byla by vhodná novější verze. Používáno na učebnách (matematici, fyzici, informatici) Total Commander – udělat statistiku, kolik jich je nakoupeno, a za jakou cenu jsme schopni nakupovat dál (poslat z fakult statistiky) Jazykové – Lingea – někde i desítky licencí EndNote – existuje EN web – má neomezenou licenci v rámci předplatného WebOfScience

EndNote - ?? 50 licencí na kampus Origin – statistický SW, chemie, biochemie, fyzika – licencí, možno i na jiných bio a med fakultách ?? Možnost concurrent licencí teamViewer – licence pro tři současné přístupy na ÚVT, ?? rozšířit Humanitní obory – AtlasTI – statistické hodnocení textů, sémantická analýza