VY_V/2_INOVACE_09_Slunce Slunce Miroslav Kaňok. OBSAH SlunceSlunce Slunce - fotografieSlunce - fotografie Použité zdrojePoužité zdroje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Advertisements

ZEMĚ VE VESMÍRU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Slunce, souhvězdí, galaxie
Planety sluneční soustavy
Sluneční soustava Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.12
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_171 NázevSlunce Téma hodinySlunce.
Neživá příroda – Slunce
SLUNCE Přírodověda 5.ročník Gabriela Mikulková 2012.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 20.
Stavba a vznik Země Projevy života
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_284_SLUNCE _A_ ZEMĚ Téma:
Vytvořil: Mgr. Miloslav Došek - ZŠ a MŠ Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace.
Slunce je hvězda, která je Zemi nejblíže…
Parní stroj a spalovací motory
Neživá příroda – Slunce
VY_V/2_INOVACE_11_Planety
Střídání ročních období
Proč? … je na Zemi život? Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke konkurenceschopnosti.
Slunce Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.11
Polární pás – Arktida VY_V/2_INOVACE_33_Polární pás - Arktida
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.02 Název pro školu:EU CH 02 Název materiálu:Atom Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací oborChemie Anotace:
VY_V/2_INOVACE_10_Sluneční soustava
VY_V/2_INOVACE_18_Měsíc Měsíc Miroslav Kaňok. OBSAH Měsíc – přirozená družice ZeměMěsíc – přirozená družice Země Pozorování MěsícePozorování Měsíce Použité.
Podnebné pásy subtropický pás
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Sluneční soustava autor VM:Ondřej.
VY_32_INOVACE_419, 21. sada, Přírodověda
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_803_5TR_PRV Autor: Mgr. Jana Stolá 1.
Opakování život na Zemi
Přizpůsobivost živočichů a rostlin
VESMÍR.
Autor: Mgr. Martina Vaculová
Podmínky života na Zemi
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 10.
VY_32_INOVACE_01_Sluneční záření Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
VY_III/2_INOVACE_111_Smyslová ústrojí
VY_V/2_INOVACE_19_Podoby Měsíce
Miroslav Kaňok VY_V/2_INOVACE_04_Energie. OBSAH Cesta energie v příroděCesta energie v přírodě Zdroje energieZdroje energie Použité zdrojePoužité zdroje.
Mírný pás – smíšené a listnaté lesy, stepi
Jaderné reakce Autor: Mgr. Eliška Vokáčová Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova , duben.
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
VY_V/2_INOVACE_15_Trvání dne a noci
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Sedláková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Autor: Mgr. Helena Uhříková
VY_32_INOVACE_05_Vesmír Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
ANOTACE Soubor slouží k výkladu a opakování učiva o Slunci. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák dokáže vysvětlit pojmy Slunce, sluneční soustava,
2. část – neživá příroda Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke konkurenceschopnosti.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 9 Tematický okruhAstronomie TémaSlunce.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Autor: Mgr. Libor Sovadina
VY_V/2_INOVACE_05_Příklady elektráren
Podnebné pásy, počasí a nadmořská výška
Člověk – životní podmínky, lidské tělo
VY_III/2_INOVACE_112_Nervová soustava Nervová soustava Miroslav Kaňok.
Oběhová soustava a krev
VY_32_INOVACE_06_Slunce Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
VY_V/2_INOVACE_13_Země ZEMĚ Miroslav Kaňok. OBSAH ZeměZemě Použité zdrojePoužité zdroje.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. VY_32_INOVACE_D2 – 12.
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Planety sluneční soustavy
Jméno autora výukového materiáluSoňa Maruničová Datum (období, ve kterém byl vytvořen)11/2011 Ročník, pro který je výukový materiál určen5. ročník Vzdělávací.
Slunce a sluneční soustava
VY_32_INOVACE_10_32_SLUNCE – ZDROJ SVĚTLA A TEPLA
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Základy astronomie, Slunce
Prezentace – výklad učiva
Polární pás – Antarktida
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2 Název výstupu: Slunce.
Transkript prezentace:

VY_V/2_INOVACE_09_Slunce Slunce Miroslav Kaňok

OBSAH SlunceSlunce Slunce - fotografieSlunce - fotografie Použité zdrojePoužité zdroje

Slunce Slunce je obyčejná hvězda (koule žhavých plynů).Slunce je obyčejná hvězda (koule žhavých plynů). Je zdrojem života na Zemi (teplo, světlo).Je zdrojem života na Zemi (teplo, světlo). Teplota na povrchu 6000 °C.Teplota na povrchu 6000 °C. Teplota v jádru 15 mil. °CTeplota v jádru 15 mil. °C Uvnitř je jádro skvrny Země je asi menší

Slunce - fotografie Ústřední těleso sluneční soustavyÚstřední těleso sluneční soustavy Otáčí se kolem své osyOtáčí se kolem své osy Výtrysky plazmy (horký plyn) Proud elektricky nabitých částic Sluneční skvrna (místo chladnější asi o 1000°C

POUŽITÉ ZDROJE  Kholová H. Přírodověda pro pátý ročník – Země ve Vesmíru. Praha: Alter, s.  [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:  jpg jpg  _in_X-Ray.png _in_X-Ray.png