VY_32_INOVACE_C3 - 04 Jednotky - elektřina - © Petr Špína 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRÁCE A VÝKON STEJNOSMĚRNÉHO PROUDU
Advertisements

VY_32_INOVACE_C3 – 10 Kdo jsem? © Petr Špína 2012.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 15.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Stupnice teplot - úlohy na doma - © Petr Špína 2012 VY_32_INOVACE_C2 – 08.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 03.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 04.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 02.
Elektromagnetické vlny - úlohy na doma - © Petr Špína 2012 VY_32_INOVACE_C
7.5 Energie elektrostatického pole 8. Stejnosměrné obvody
Elektrický obvod a jeho části
Skupenské změny samostudium © Petr Špína 2011 začni VY_32_INOVACE_B
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 05.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 05.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 04.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 06.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_62_INOVACE_A1 – 25.
Zeměpisná síť a zeměpisné souřadnice
ELEKTROTECHNIKA 1W1 – pro 4. ročník oboru M.
Schémat. značky Poznej fyzika Fyzik.
Elektrický proud Elektrický proud v kovech
Kryštof Urban, 6.C Co je to ? Start.
 a) Esc a) Esc  b) Start b) Start  c) Caps Lock c) Caps Lock Pozor..!!! Čas ti běží..!!!!
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Víchová Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast Elektřina a magnetismus DUMVY_32_INOVACE_MF_10.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: MIROSLAV MAJCHER Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_MEZINÁRODNÍ.
Kapacita vodiče. Kondenzátor.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Základní elektrické veličiny
VY_32_INOVACE_B3 – 15 Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Digitální učební materiál
Škola:ZŠ, ZUŠ a MŠ Kašperské Hory, Vimperská 230 Předmět:FYZIKA Ročník:6. Anotace: Elektrický obvod 2 - elektrický proud a elektrické napětí Prezentace.
Mechanika II. Výkon VY_32_INOVACE_ V praxi není důležitá pouze velikost vykonané práce, ale také doba, za kterou byla práce vykonána.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 01.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: MIROSLAV MAJCHER Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_ELEKTRICKÝ.
Práce a výkon v obvodu stejnosměrného proudu
7.3 Elektrostatické pole ve vakuu Potenciál, napětí, elektrický dipól
Sítě rezistorů - úlohy na doma - © Petr Špína 2012 VY_32_INOVACE_C
Zapojení rezistorů - úlohy na doma -
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_C2 – 09.
 Hodně štěstí :*  Jdi na start Jdi na start.  Kolik je =   
7.4 Elektrostatické pole v látkách 7.5 Energie elektrostatického pole
Kondenzátor VY_30_INOVACE_ELE_724
Elektromagnetické kmity a vlny © Petr Špína 2012
Elektrický proud a elektrické napětí
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Elektrický proud (8. roč.)
Elektřina a magnetismus. Vše drží pohromadě díky elektrostatické interakci Cu C, Ge.
Zahraj si mou hru. Kdo to je hasič voják policista.
Soustava SI VY_32_INOVACE_ ledna 2013
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad zdrojů a veřejného rozvodu elektrické energie.
AutorRNDr. Lenka Jarolímová Datum ověření ve výuce Ročník6. Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika TémaVeličiny a jejich měření.
P14a1 METROLOGIE ELEKTRICKÝCH VELIČIN PŘEHLED VELIČIN.
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu: CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou.
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
ÚVOD VÝZNAM MĚŘENÍ ELEKTRICKÉ VELIČINY A JEDNOTKY
Tato prezentace byla vytvořena
Fázorové diagramy v obvodech střídavého proudu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_11 Elektrická práce Šablona číslo: IX
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Elektrické obvody.
Galvanické články.
Fázorové diagramy v obvodech střídavého proudu
Fázorové diagramy v obvodech střídavého proudu
Petr dnes ve škole psal test z převodů jednotek délky.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Vedení elektrického proudu v kapalině
Co už vím o fyzice mikrosvěta
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_C3 - 04 Jednotky - elektřina - © Petr Špína 2012

Tento materiál je určen k tvé domácí přípravě Tento materiál je určen k tvé domácí přípravě. Vezmi kus papíru a uvažuj. Prezentace tě povede. Spustíš ji klávesou F5. Prezentaci ovládej kliknutím na popsané obdélníky a na tlačítko Jdi

Když klikneš na jednu možností, dozvíš se, zda postupuješ správně. = dobře  = špatně Tak ať se ti daří! Jdi

  a b c d Lehká otázka na rozcvičení: 1 coulomb je jednotka elektrického náboje elektrického proudu elektrického napětí elektrického odporu   a b c d Jdi

  a b c d Které tvrzení je správně? 1 ampérsekunda = 1 volt 1 wattsekunda = 1 ampér 1 kilowatthodina = 1 joule 1 voltampér = 1 watt   a b c d Jdi

  a b c d Které tvrzení není pravdivé? Předpona „mega“ znamená 106 „kilo“ znamená 102 „mikro“ znamená 10–6 „mili“ znamená 10–3   a b c d Jdi

  a b c d Který převod je špatně? 1 400 000 000 W = 1,4 . 109 W 0,000 005 s = 5 . 10–6 s 90 μF = 9 . 10–5 F 0,7 kVA = 700 . 103 VA   a b c d Jdi

  a b c d Které tvrzení není pravdivé? jednotkou kapacity je 1 farad jednotkou odporu je 1 ohm jednotkou proudu je 1 watt jednotkou napětí je 1 volt   a b c d Jdi

  a b c d Které tvrzení je dobře? I = 2 A, R = 3 Ω → U = 6 V Q = 4 C, W = 20 J → U = 5 A P = 9 W, I = 3 A → U = 1 Ω I = 4 A, P = 8 J → U = 2 V   a b c d Jdi

Kolik odpovědí máš správně? 0 – 2 požádej někoho o pomoc! 3 – 4 zkus si to znovu pořádně přečíst a promyslet 5 už to docela umíš 6  SKVĚLÉ! Jdi