VODÍK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ODDĚLOVÁNÍ SLOŽEK ZE SMĚSÍ
Advertisements

HALOGENY.
Vodík Aktivita č.6: Poznáváme chemii Prezentace č. 1
KYSELINY.
Vodík Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
AnotaceStavba atomu, složení a stroktura atomu AutorMgr. Květuše Horáková Jazykčeština Očekávaný výstup Žák si osvojí dle PSP složení a strukturu atomu,
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických výpočtech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák přečte chemické.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: leden 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
Vlastnosti, příprava a použití
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
ČÁSTICOVÉ SLOŽENÍ LÁTEK
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kovech, nekovech a polokovech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Rozpozná.
VY_52_INOVACE_02/1/16_Chemie VODÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bohdan Hladký ŠABLONA: V/2 – Inovace a zkvalitnění.
POLOKOVY.
VY_32_INOVACE_11_TŘÍDĚNÍ LÁTEK
KOVY.
Skupenství látek.
Organické sloučeniny - uhlovodíky Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
SOLI KYSLÍKATÝCH KYSELIN
1 Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_CHEMIE1_18 Tematická.
Chemická vazba.
Numbers Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
OPAKOVÁNÍ.
Count shapes Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o reakcích Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák vyčíslí správně základní.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o ropě Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák zhodnotí užívání fosilních.
ZÁSADY - HYDROXIDY.
OPAKOVÁNÍ UČIVA 8. ROČNÍKU
Pojmenuj domácí zvířata
jméno autora Mg. Eva Truxová název projektu
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kyselinách Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Porovná vlastnosti a použití.
KYSLÍK.
Colours Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
HALOGENIDY.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Směsi.
CHEMICKÉ REAKCE A ROVNICE
PERIODICKÁ SOUSTAVA PRVKŮ
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o periodické tabulce prvků (PSP) Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák.
Najdi podobu vody Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o oxidech
VZDUCH.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Poznej volně žijící zvířata
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Draw a monster Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Rodokmen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Počet nohou Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Volně žijící zvířata – pole, louka, les
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Chemie 8 Autor: Mgr. Radek Martinák NEKOVY - plynné O N Rn kyslík dusík vzácné plyny vodík He Ar Ne Xe Kr halogeny.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Libuše Hajná Název šablonyVY_32_INOVACE CHE Název.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Stejskalová Hana Název : VY_32_INOVACE_11C_10_Vodík Téma: Chemie 8.
Předmět:chemie Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Martin Metelka Anotace:Materiál slouží k výkladu učiva o vodíku. Klíčová slova: vodík, výskyt,
Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
Speciální vzdělávací potřeby - žádné -
ZŠ Benešov, Jiráskova 888 CHEMIE
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
VY_32_INOVACE_16_20_Látkové množství,molární hmotnost
Šablona 32 VY_32_INOVACE_04_30_Převody jednotek hmotnosti- procvičení.
Stavba atomu VY_32_INOVACE_12_227
Chemická sloučenina, molekula, chemická vazba
CHEMIE - Stavba atomu Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
Transkript prezentace:

VODÍK

Autor: Mgr. Magdaléna Čížková

Anotace: Prezentace shrnuje učivo o vodíku pro žáky 8. třídy. Materiál lze použít v přímé výuce, pro opakování učiva a k procvičení. Autor: Mgr. Magdaléna Čížková Jazyk: Čeština Datum vytvoření: listopad 2011 Očekávaný výstup: Žák zná základní informace o vodíku. Speciální vzdělávací potřeby: žádné Klíčová slova: vodík Druh učebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: Doplňování textu Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání - druhý stupeň Typická věková skupina: 13 - 15 let

Vodík nejrozšířenější prvek ve vesmíru tvoří dvouatomové molekuly H2 je vysoce reaktivní – reaguje téměř se všemi prvky PSP dvouprvkové sloučeniny vodíku se nazývají hydridy

VÝROBA A VYUŽITÍ VODÍKU vyrábí se elektrolýzou vody plynný vodík se používá ke ztužování rostlinných olejů kapalný vodík se používá jako součást paliv raketových motorů

VODÍK V HISTORII objev – Henry Cavendish 1766 vodík se používal k plnění vzducholodí a balonů 6.5.1937 – havárie vzducholodi Hindenburg výroba vodíkových bomb

IZOTOPY Izotop je skupina atomů jednoho prvku, které mají stejný počet protonů v jádře, ale mohou mít rozdílný počet neutronů. Izotopy vodíku: protium, deutrium, tritium Jednotlivé izotopy vodíku mají různou atomovou hmotnost.

KŘÍŽOVKA Sloučenina vodíku a kyslíku Izotop vodíku Název dvouprvkových sloučenin vodíku Chemický prvek značky S Nejrozšířenější prvek na Zemi

KŘÍŽOVKA V O D A P R T I U M H Y S Í K L Sloučenina vodíku a kyslíku Izotop vodíku Název dvouprvkových sloučenin vodíku Chemický prvek značky S Nejrozšířenější prvek na Zemi

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Magdaléna Čížková