16. Paměťové obvody a vývoj mikroprocesorů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CIT Paměti Díl X.
Advertisements

Paměti RAM.
POČÍTAČ.
Základní jednotka PC Obr. 1.
Paměti Karel Brambora Martin Císař.
Mikroprocesory Intel Obr. 1.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Digitální technika Tematická oblast:Digitální technika Téma:Paměti – dělení podle činnosti paměťové buňky.
Procesory Filip Skulník.
MIT Paměti Díl I leosjuranek.cz/mit. Paměti Téma: Paměti MIT Předmět: MIT 3 Ročník: 3 Juránek Leoš Ing. Autor: Juránek Leoš Ing Verze:
PREZENTACE Microsoft Power Point prezentační program.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_143_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Digitální technika Tematická oblast:Digitální technika Téma:Dynamické paměti RWM – RAM 1. část Ročník:3. Datum.
David Rozlílek ME4B. Co jsou to paměti ? slouží k uložení programu, kteý řídí ? Slouží k ukládaní…..?.... a ……? operací v.
Jan Hrabal ME4B Paměťové obvody a vývoj mikroprocesoru.
Paměťové obvody a vývoj mikroprocesoru
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Digitální technika Tematická oblast:Digitální technika Téma:Paměti – úvod, základní pojmy Ročník:3. Datum.
Procesory. Co je procesor?  Procesor je jedna ze základních součástí počítače (laicky nazýván mozkem počítače). Probíhají v něm všechny hlavní operace.
Pamětové obvody a Vývoj mikroprocesorů
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A14 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Popis mikroprocesoru David Rozlílek ME4B.
Dominik Šutera ME4B.  ROM – paměť pro ……. Po odpojení napájení se obsah paměti …….
Popis obvodu 8051 David Rozlílek ME4B.
INFORMATIKA 9 Externí disk III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
OBRÁZKY Popis karty Grafická karta se stará o grafický výstup na monitor, TV obrazovku či jinou zobrazovací jednotku. V případě, že grafická karta obsahuje.
Vnitřní paměti a jejich rozdělení. 2 Vnitřní paměti jsou ty, které jsou umístěny na základní desce mikropočítače nebo počítače. Vnitřní paměti se vyrábějí.
Opáčko Co dělá procesor Co je to koprocesor Slot, patice
Tato prezentace byla vytvořena
Struktura počítače Klasické schéma počítače navrhnul v roce 1946 americký vědec maďarského původu John von Neumann ( )
Roman Kysel.  Jaké jsou základní parametry pamětí ? ◦ Kapacita ◦ přístupová doba ◦ přístupová rychlost ◦ Statičnost/dynamičnost ◦ Energetická závislost.
Začátky mikroprocesorů
Ondřej Šebesta. – Ka – Přístupová …... – přístupová rychlost – S /d – Energetická závislost – Přístup k paměti – Spolehlivost.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Digitální technika Tematická oblast:Digitální technika Téma:Statické paměti RWM – RAM 1. část Ročník:3. Datum.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_152_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Informatika - Paměti, ROM, RAM akademický rok 2013/2014
Popis obvodu 8051 Ondřej Šebesta.
Popis obvodu 8051.
Marek Malík a František Černý, ME4A, 2012
Architektura počítače
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Digitální technika Tematická oblast:Digitální technika Téma:Statické paměti RWM – RAM 2. část Ročník:3. Datum.
Paměťové obvody a vývoj mikroprocesorů Jan Hrubý ME4B.
Výrok „Vypadá to, že jsme narazili na hranici toho, čeho je možné dosáhnout s počítačovými technologiemi. Člověk by si ale měl dávat pozor na takováto.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
SKLADBA PC 4 OP VK VYT 2.4 Procesor − CPU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
David Rozlílek Me4B. ? ? ? ?? Jaká paměť tvoří paměť programu ………… ? EA … kde je logická 1 a kde logická 0 ……….? ? ….. Kde je vnější a kde vnitřní paměť……….?
Sestava počítače Do sestavy počítače patří všechny vnitřní i vnější části počítače včetně příslušenství. 
Univerzita třetího věku kurz Znalci Hardware 1.
Procesory a paměti Petr Janoušek Miloš Bíba Tomáš Jelínek
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
FYZIKÁLNÍ PRINCIPY PAMĚTI
Ondřej Šebesta. – Kapacita – přístupová doba – přístupová rychlost – Statičnost/dynamičnost – Energetická závislost – Přístup k paměti – Spolehlivost.
Procesory.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_09.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Vnitřní záznamová média. © Mgr. Petr Loskot
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Paměti typu RAM.
VY_32_ INOVACE_50_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_Seznámení s počítačem
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
1. ročník oboru Mechanik opravář motorových vozidel
Logická organizace paměti
Operační pamět počítače-RAM
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Paměť RAM.
Transkript prezentace:

16. Paměťové obvody a vývoj mikroprocesorů Rudolf Möller, ME4C

Paměťové obvody k čemu slouží paměť? základní jednotkou paměti je? Rozdělení paměti a popis jednotlivých typů: 1. podle možnosti zápisu a) b) 2. podle přístupu k obsahu paměti c) d) e)

3. Podle principu realizování paměťové buňky RWM a) ………….. (SRAM) b) ………….. (DRAM) 4. Podle způsobu záznamu a mazání ROM a) b) c) d) e) Popis struktury mikroprocesoru Co je to mikroprocesor, k čemu slouží ….?

Koncepce počítačů Koncepce počítačů dělíme na: …………………. koncepce Jaké druhy koncepce jsou na obrázcích?? Na další straně zvětšená verze obr. + otázky

…………….. koncepce Popište jednotlivé bloky této koncepce

…………….. koncepce Čím se liší od Von Neumanovy koncepce?

Vnitřní struktura mikroprocesoru z jakých tří hlavních částí se skládá mikroprocesor?

Základní typové řady mikroprocesorů Intel …. Intel Pentium … Intel Core .. AMD …. Základní řady + vlastnosti