BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jan Větrovský Jsem juniorský reprezentant České republiky ve vodním slalomu. Tento sport dělám již 9 let. Trénuji 6 dní v týdnu v Pražské Troji. Trénuji.
Advertisements

Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
OLYMPIJSKÉ HRY.
Vypracovala: Lenka Danihelková 5.B
Čas a jeho měření.
Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Sports and culture events
Biatlon.
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
Žacléřská HALDA 2014 II. ročník neoficiálního mistrovství ČR těžařů o pohár Těžební unie v cross-country MTB PŘEDSTAVENÍ.
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
Vodní záchranná služba – závodní činnost
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
SKOKY NA LYŽÍCH.
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
JARMILA KRATOCHVÍLOVÁ
NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÍ LYŽAŘI - KLASICI
TOUR DE SKI. HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích.
SEZONA * Eva Nývltová. * Davos 42. a 37. místo * Rogla 40. a 45. místo * Oberhof 31. a 25. místo * Oberstdorf 24. a 34. místo * Toblach 28.,
ATLETIKA 2.
NÁBOR od 14 hodin v naší loděnici.
NEJLEPŠÍ SDRUŽENÁŘI. HISTORIE Mezi nejslavnější závodníky je možné zařadit především olympijské vítěze a mistry světa, kterými jsou Anssi Koivuranta (FIN),
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
Tak to jsme my. Družstvo dětí, které se nechtějí doma nudit a mají zájem se dobře bavit. Voltiž je atraktivní gymnastické cvičení na neosedlaném koni.
OLYMPIJSKÉ HRY.
SHORT TRACK.
Akademie sportovního aerobiku Radky Hanákové
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
Zimní sporty.
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
Běhy na lyžích a Biathlon Naši sportovci. Běhy na lyžích.
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
 OLYMPIÁDA Zimní olympijské hry 2014 Z i m n í o l y m p i j s k é h r y Olympijské kruhy: Modrá : Evropa Černá : Afrika Žlutá : Austrálie Zelená.
LETY NA LYŽÍCH.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BOBY.
ALPSKÁ KOMBINACE.
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
Michal Jáně - vodní slalom
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
Halový víceboj mužů.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
R EGENERACE : JÍZDA V BOULÍCH Vypracovala: Kylarová Lenka,
DÁLKOVÉ PLAVÁNÍ.
SKELETON.
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
Ženský halový atletický pětiboj
Propozice volné střelecké soutěže
INVESTICE DO AREÁLU mil. Kč INVESTICE DO AREÁLU V OBDOBÍ mil. Kč.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_CJS.2.Ste.41_Olympiada_.
Vancouver je daleko! Věřte mi jsem divák ! O MĚSTĚ VANCOUVER Vancouver se nachází v Kanadě a je.
Prezentace Šubrtová Tereza
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Lyžaři TJ Žďár nad Sázavou
TJ Žďár nad Sázavou - oddíl plavání
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Zimní olympijské hry Klikej.
Transkript prezentace:

BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH

PRAVIDLA Běhá se na lyžích volnou technikou s malorážkou na zádech Závodník má s sebou v závodě v pušce uložen takový počet zásobníků s pěti náboji, kolik střeleb má absolvovat Pouze v případě štafety má ke každé střelecké položce další 3 jednotlivé náboje Střílí se vleže a ve stoje

PRAVIDLA II. Střílí se na vzdálenost 50 m Velikost terče pro střelbu vleže je 45 mm, pro střelbu ve stoje 115 mm

SVĚTOVÝ POHÁR Světový pohár se jede ve stejném modelu jako mistrovství světa Závodníci absolvují v jednom středisku více závodů ve více dnech (zpravidla v 5 dnech) Závody nejsou pravidelně každý týden nebo 4 dní, ale biatlonisté absolvují za zimní sezonu cca 8 závodních týdnů Počet disciplín v rámci jednoho podniku je zpravidla menší než při MS

MISTROVSTVÍ SVĚTA Mistrovství světa se koná každoročně Koná se každý rok v jiném středisku, trvá cca 10 dnů V rámci MS se odjedou všechny disciplíny, které biatlon nabízí Poslední mistrovství světa se jelo v Novém Městě na Moravě 7. – 17. 2. 2013

OLYMPIJSKÉ HRY Biatlonisté absolvují na OH stejně jako na MS všechny disciplíny Do roku 2006 však některé chyběly (štafety, závody s hromadným startem

NEJLEPŠÍ ČEŠI A ČEŠKY Kateřina Holubcová mistryně světa 2003 v závodě jednotlivkyň a 3. místo ve sprintu Roman Dostál mistr světa 2005 v závodě jednotlivců Michal Šlesinger 2. a 3. místo na MS 2007 ve sprintu a v závodě jednotlivců V současné době jsou nejlepšími biatlonisty Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Jaroslav Soukup a Ondřej Moravec

Konec prezentace