ProgeCAD Hladiny a kóty.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MS Malování I. VY_32_INOVACE_57_MS_Malovani_I.
Advertisements

Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Co může být všechno v šabloně?
Téma: CorelDRAW - uspořádání dokumentu, šablony - 9. díl
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Ukázková data grafická jsou majetkem IMIP. Popisná data jsou fiktivní.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
COREL DRAW SEZNÁMENÍ Úvod, seznámení se se systémem Pracovní plocha
Kovoprog – geometrické prvky, modifikace a kontury frézování
ZONER CALLISTO Pracovní postup tvorby obrázku
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Vypracoval: Petr Němeček
POSTUP KRESLENÍ Meier Miroslav, 2006.
Počítačová podpora konstruování I 4. přednáška František Borůvka.
TECHNICKÉ ZOBRAZOVÁNÍ
Jak postupovat při tvorbě návrhu obálky do časopisu - Pomůcka pro studenty -
Word – Struktura dokumentu
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
3.Definování rozměrů zobrazených předmětů.
Základy práce s programem
Malování.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Modul 5 AutoCAD. Příkaz Rozlož rozloží složený objekt, jehož komponenty chceme modifikovat samostatně RozložEnter napíšeme příkaz Rozlož a stiskneme Enter.
Vlastnosti stránky a tisk
Technické kreslení Kótování - kótování geometrických a konstrukčních prvků (úhlů, poloměrů, průměrů, kulových ploch, oblouků) Střední škola, Havířov-Šumbark,
ProgeCAD Modifikace prvků.
Bloky – tvorba a vkládání ProgeCAD. Opakování Př. Nakreslete součást dle zadání (využijte hladin – obrys, osa, kóty): 1. Okótujte součást lineární kótou,
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
ProgeCAD Základy kreslení.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Ing. Petr Voborník, Ph.D. Obor vzdělání: L/01 Mechanik seřizovač
progeCAD – základy práce s CAD
Technická grafika 3.ročník
Výkresová dokumentace
ProgeCAD Základy kreslení.
Výkresová dokumentace ProgeCAD. Tisk Tisk: Objektů; 01_tisk/index.html výkresů.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Mgr. Vilibald Schlapák ZÁKLADY KÓTOVÁNÍ Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum vytvoření:
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 39 AnotaceVýuka.
KÓTOVÁNÍ určení rozměrů nebo polohy předmětu
WORDPAD Textový dokument.
4. cvičení 11. března 2014.
Základy práce s programem
ProgeCAD Základy kreslení.
Digitální učební materiál
AutoCad 2012 Hladiny. AutoCad 2012 Hladiny Hladina Hladinu si můžeme představit jako průhlednou folii, na které jsou nakreslené některé prvky. Hladiny.
6. cvičení 25. března 2015.
Základy práce s programem
Vytvoření formuláře Access (11).
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
ProgeCAD Hladiny a kóty.
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
Tato prezentace byla vytvořena
Technické zobrazování Vypracoval : Lukáš Karlík
Booleovské operace v prostoru
Bloky – tvorba a vkládání
ProgeCAD Modifikace prvků.
ProgeCAD Modifikace prvků.
Transkript prezentace:

ProgeCAD Hladiny a kóty

Opakování Př. Nakreslete součást dle zadání (rozměry si zvolte). Ostré hrany srazte nebo zaoblete:

Hladiny Hladina obsahuje prvky a definuje jejich vlastnosti (barva, tloušťka, typ čáry a další). Slouží k zpřehlednění výkresu jako kdybyste kreslili na průhledné fólie, které zapínáním/vypínáním pokládáte přes sebe. Správce hladin V menu Formát → Vrstva.... nebo panel vlastnosti prvku. Vytvoření nové hladiny - ve správci hladin pomocí tlačítka Nová hladina

Správce hladin – nová hladina Umožňuje vytvářet nové hladiny a nastavovat u hladin název, zapnutí/vypnutí, zmražení, zamčení, barvu,typ čáry, šířku čáry, nastavení tisknutí/netisknutí a další.

Hladiny - použití Vkládání a přesunování entit do hladin Při kliknutí na prvek se v panelu „Vlastnosti prvku“ zobrazí, v jaké hladině se prvek nachází. Pro kreslení prvků v určité hladině je nutné se nejprve přepnout na požadovanou hladinu a poté spustit některou z funkcí pro kreslení. Pro přesunutí prvků do jiné hladiny se označí prvky, a vlevo na panelu „Vlastnosti prvku“ se přepne na požadovanou hladinu.

Kóty Styl kótování Pro změnu stylu kótování je třeba vybrat z horní nabídkové lišty: Kóty → Styl kótování nebo použít tlačítko na panelu „Styl“. V okně lze měnit: Šipky - nastavení velikosti a druhu šipek. Formát - nastavení zobrazení čar a místa okolo textu kóty. Čáry - odsazení, přesahy, kótovací a vynášecí čáry a jejich formát. Text - formát textu, předponu, příponu a zarovnání textu. Tolerance - meze a text tolerance. Jednotky - nastavení jednotek kot a měřítko kóty. Alternativní jednotky - nastavení alternativních jednotek a jejich tolerance.

Nastavení jednotek

Druhy kót Druhy kót Menu – kóty, nebo panel kóty. Rychlé kóty Používají se ke kótování ve vodorovném a svislém směru (vybírají se entity). Lineární kóty Kótování ve vodorovném a svislém směru. Určuje se počáteční a koncový bod pro kótování. Ve směru Kótování ve stejném směru jako je entita.

Druhy kót Vynášecí čára Slouží k vkládání popisů a poznámek (např. tloušťka plechu). Poloměr, průměr Kótování poloměrů a průměrů oblouků a kružnic. Úhlové Kótování úhlů. Tolerance Otevře se okno pro definování geometrických tolerancí.

Druhy kót Od základny Rychlé kótování od základny. Nakreslí se první kóta (např. lineární), Spustít se kótování Od zakladny (někdy se musí označit počáteční kóta). Postupně se kurzorem určují body pro okótování. Řetězcové Rychlé kótování řetězcové, postup tvorby kót je obdobný jako u předchozího případu.

Závěr Literatura: [1]http://www.solicad.com/download/progecad/manual/progecad-manual-cz.pdf