Ukázka počítačové grafiky – zpracování digitální fotografie Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Propojení dat mezi MS-Word a MS-Excel
Použití obilovin v kuchyni
Vlastnosti posloupností
Word – Hypertextový odkaz
Excel – základní početní operace
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
MS-Excel – relativní a absolutní odkaz
Servisní prohlídky – druhy, úkony
Obchodní dopisy Střední odborná škola Otrokovice
Ukončení pracovního poměru Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka.
Pokladní doklady Střední odborná škola Otrokovice
Základní dělení a parametry logických členů
Zabezpečování kleneb Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
Pečení rostlinných a živočišných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Posloupnosti – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Cibulková.
Dvojitá okna deštěná Střední odborná škola Otrokovice
Obložkové zárubně Střední odborná škola Otrokovice
DHM – degresivní odpisy
Účelové stravování Střední odborná škola Otrokovice
Jednotrubkový rozvod Střední odborná škola Otrokovice
Spojka třecí kotoučová – diagnostika
Word – hromadná korespondence Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr.
Účtování materiálových zásob, způsob B
Rozvaha – princip Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Účtování nákladů – příklady souvztažností
Cestovní ruch – charakteristika, členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Vaření – rozdělení, způsoby
MS-Office 2010 – grafické možnosti kancelářského balíku Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
MS-Excel – financování školního výletu
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Word – tabulka a výpočet
Rozevírací menu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Fach Kellner Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Pasívní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Úvodní lekce do programu Excel Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr.
DHM – další způsoby pořízení Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
DHM – pořízení nákupem Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Destilace jednoduchá Střední odborná škola Otrokovice
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Kontrola tlumičů pérování
Brzdy – kontroly, závady a opravy
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
Otevřený systém Střední odborná škola Otrokovice
Ostatní tepelné úpravy
Vaření rostlinných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Milena.
Potraviny rostlinného původu
Word – obrázek v textu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
Souvislý příklad na zásoby
Konstrukce otočných a posuvných vrat
Realizace logických obvodů
Typy a výpočty hospodářského výsledku
Vaření živočišných potravin
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Typy počítačových sítí Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Účtování výnosů – příklady souvztažností
Vazebná energie Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář.
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Transkript prezentace:

Ukázka počítačové grafiky – zpracování digitální fotografie Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Charakteristika DUM Název školy a adresaStřední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, Otrokovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ /2 AutorPaedDr. Pavel Kovář Označení DUM VY_32_INOVACE_SOSOTR-KC-IKT/3-VT-1/16 Název DUMUkázka počítačové grafiky – zpracování digitální fotografie Stupeň a typ vzděláváníStředoškolské vzdělávání Kód oboru RVP65-51-H/01 Obor vzděláváníKuchař-číšník pro pohostinství Vyučovací předmětInformační a komunikační technologie Druh učebního materiáluVýukový materiál Cílová skupinaŽák, 17 – 18 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce učitelem, vyžaduje doplňující výklad, náplň: upravení digitální forografie Vybavení, pomůckyDataprojektor Klíčová slovaZoner, MS-Picture Manager, úprava digitální fotografie Datum

Ukázka počítačové grafiky – zpracování digitální fotografie Náplň výuky : Žákům se představí základní způsoby přenosu fotografií z digitálního fotoaparátu (kamery) či mobilního telefonu. Je to přenos přes rozhraní USB a bezdrátový přenos pomocí BlueTooth. Digitální snímky načteme v prostředí Microsoft Picture Manager provedeme úpravu jasu a kontrastu úpravu sytosti barev možnost oříznutí fotografie technika stranového převrácení digitální fotografie, převrácení a otočení vpravo a vlevo změna velikosti digitální fotografie Tvorba panoramatické fotografie v prostředí programu Zoner

Digitální fotografie jsou nasdíleny na serveru windowslive, student si v této hodině stáhne k dalšímu zpracování několik na sebe navazujících fotografií, které budeme digitálně upravovat a následně je spojíme v panoramatický snímek

Otevřeme zpřístupněný oddíl obrázky

Do našeho PC stahujeme vybrané fotografie

Fotografie jsou staženy na našem počítači, nyní jim k otevření přiřadíme program Microsoft Picture Manager na ikonu staženého obrázku klikneme pravým tlačítkem myši a provedeme výběr

Microsoft Office 2010 – program Microsoft Picture Manager je přiřazen k otevření našich obrázků – potvrdíme přes tlačítko OK.

Aktivujeme „Upravit obrázky“ a otestujeme možnosti úprav, které program nabízí

Jas, kontrast, střední tóny barev Druhá položka v nabídce je BARVA – otestujeme změnu sytosti barev Od přebuzených barevných odstínů lze přejít až k černobílé fotografii

Oříznutí fotografie může dát i koncepčně nešťastně volenému snímku zcela novou dimenzi

Uplatníme-li položku Otočit a překlopit, měníme orientaci fotografie

V programu Zoner načteme upravené a správně orientované snímky. Tvoří navazující řadu

Snímky přes klávesu Shift označíme a zvolíme akci PUBLIKOVAT-PANORAMA

Panoráma – výběr obrázků

Snímek uložíme a případně barevně doupravíme v prostředí Microsoft Picture Manager

Testujeme automatickou opravu snímku, kdy proběhne optimalizace všech měnitelných parametrů barevné fotografie automaticky a souběžně.

Úkoly: Pomocí mobilního telefonu vytvořte vlastní snímky, které přes službu BlueTooth přesunete do Vašeho notebooku. Vytvořte sekvenci snímků, které na sebe logicky navazují a spojte je v panoráma. Kde získat demoverzi programu Zoner? Je stažení demoverze legální? Za jakých podmínek? – Diskuse s žáky, moderuje učitel, poučení o nebezpečí použití nelegálního software. Problémová úloha: Převeďte barevný snímek v černobílý

Sejmuté obrazovky Seznam obrázků:

Seznam použité literatury:

Děkuji za pozornost