Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
Inovační kurz pro sanitáře VFN v Praze
INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE prof. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
METODIKA KURZŮ PhDr. Ing. Hana Danihelková Krnov
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Klíčová aktivita 04 Osobnostní a sociální rozvoj učitele MŠ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Distanční studium na OPF SU František Koliba Petr Korviny.
Rozvoj komunikačních dovedností
Realizace KA v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace.
Tutoriál jako forma výuky na vysoké škole a na pracovišti PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D. PedF UK v Praze
- projekt FRVŠ Inovace předmětu Alternativní a augmentativní komunikace - tematický okruh – F5A PROJEKT 2590/2011.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
NA ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PLÁN „SELSKÝM ROZUMEM“
Pořádání odborných konferencí Tomáš Sochor Katedra informatiky a počítačů Ostravská univerzita Systém dalšího vzdělávání pracovníků.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti.
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
Pilotní ověřování studijních opor Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Státním rozpočtem České republiky.
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
Výsledky dotazníkové evaluace dvouletého působení dobrovolníků v IKEM
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Poznatky a zkušenosti z projektu CZ / /0058 „Prohloubení manažerských dovedností řídicích pracovníků malých a středních podniků“ Jiří Vaněk.
Lucie Rohlíková Jana Vejvodová ZČU v Plzni
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Environmentální výchova a
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA KRNOV
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné Petr Korviny, Jaroslav Ramík
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DM0L507)
Kurz Adobe Dreamweaver CS6 v LMS Moodle
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Didaktika přírodopisu 2 Mgr. Libuše VODOVÁ Katedra biologie PdF MU.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Institut Celoživotního Vzdělávání
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Práva dítěte Výchova k občanství
Jak zvládat zlost a agresivitu
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Transkript prezentace:

Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky Mgr. Věra Holubová Krnov 27. 10. 2010

Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky Představení tutora Mgr. Věra Holubová Od r. 1989 pedagog na Střední pedagogické škole a Střední zdravotnické škole v Krnově – odborné ošetřovatelské předměty pro zdravotnické obory a odborné předměty pro obory sociální péče Na Slezské univerzitě výuka v kurzech pro sociální pracovníky, pro pracovníky v sociálních službách i pro veřejnost Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/11.0008

Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky Zapojení do projektu Důsledek dlouhodobé spolupráce se SLU Nabídka vytvoření interaktivního výukového kurzu Možnost využití při výuce studentů dálkového studia Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/11.0008

Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky Popis kurzu Kurz probíhal od 24.8.2010 do 24.10.2010 Kurzu se účastnilo 12 pedagogů, z toho 1 muž a 11 žen. Hodinová dotace – 25 vyučovacích hodin, z toho 15 hodin samostudia, 5 hodin na semináři v průběhu výuky a 5 hodin na závěrečném semináři Zaměření - Zhodnocení situace při náhlé poruše zdraví dětí a dospělých a návod pro základní záchranné postupy při úrazu nebo akutním onemocnění Cíl - Prohloubení či obnovení znalostí pedagogů v oblasti poskytování první pomoci Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/11.0008

Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky Cílová skupina Vyučující biologie, zdravovědy apod. Ostatní pedagogové škol mateřských, základních a středních Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/11.0008

Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky Průběh kurzu Studijní opora obsahuje: 4 tematické okruhy 20 kontrolních otázek 3 úkoly k zamyšlení 3 testové otázky jako součást povinných testů Tutoriály: V podmínkách odborné učebny na partnerské škole s využitím odborných pomůcek Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/11.0008

Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/11.0008

Zpětná vazba s účastníky Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky Zpětná vazba s účastníky Formou diskuse na fóru daného kurzu Komunikace na tutoriálech Po ukončení e-learningového kurzu účastníci vyplňovali dotazníky Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/11.0008

Spokojenost s celkovou náplní kurzu Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky Spokojenost s celkovou náplní kurzu Velmi spokojen 9 Spokojen 3 S výhradami Nespokojen Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/11.0008

Hodnota vytvořených studijních opor Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky Hodnota vytvořených studijních opor Velmi dobré 5 Dobré 7 S výhradami Neuspokojivé Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/11.0008

Jaký přínos pro Vás měl právě absolvovaný kurz? Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky Jaký přínos pro Vás měl právě absolvovaný kurz? Získal jsem nové poznatky 12 Nepřinesl nic nového Žádný Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/11.0008

Vyhovovalo Vám časové rozložení kurzu a způsob studia? Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky Vyhovovalo Vám časové rozložení kurzu a způsob studia? Ano zcela 11 Ano s výhradami 1 Ne Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/11.0008

Jak hodnotíte přístup personálu vzdělávací instituce? Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky Jak hodnotíte přístup personálu vzdělávací instituce? Velmi ochotný 12 Dobrý S výhradami Neuspokojivý Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/11.0008

Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky Přínosy kurzu Pro účastníky kurzu Seznámení se s novými doporučenými postupy Výměna zkušeností Možnost vyzkoušení si praktických postupů první pomoci Informace o nových učebních pomůckách a literatuře Pro lektora Možnost vyzkoušení jiné výukové metody Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/11.0008

Hlavní problémy a nedostatky Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky Hlavní problémy a nedostatky Nezkušenost při vytváření studijní opory Odlišná očekávání účastníků kurzu a lektora Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/11.0008

Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky Názory lektora na kurz Přínosná životní zkušenost Zpracování kritických připomínek Zvážení dalšího pokračování – vhodnost zadaného tématu Z pohledu lektora byl kurz spíše úspěšný Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/11.0008

Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky Prostor pro diskuzi Děkuji za pozornost Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/11.0008