Informační systém pro mládež 2008 - 2011. 2008 1. celostátní setkání zástupců ICM v ČR – představena Koncepce rozvoje ISM a metodika certifikace ICM NICM.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

OP VVV a OP Z Ing, Jan ŠILD, partner HOPE GROUP s.r.o.
PUBLICITA Informační a propagační aktivity v rámci OP VK Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Celostátní síť pro venkov
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Publikace a školící aktivity ERYICA …žádný učený z nebe nespadl!
Databáze projektových výstupů OP VK MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Mgr. Šárka Glatzelová Oddělení publicity a archivace Odbor řízení OP VK.
Propagace informačního systému pro mládež. Proč propagovat ISM? Mobilita studentů – cílová skupina Síť informačních center jako celek Jasný společný vizuální.
Role projektu „Klíče pro život“ v podpoře práce s dětmi a mládeží.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
CZEch Liaison Office CZELO MŠMT Národní informační centrum pro evropský výzkum (NICER) Správní rada CZELO reprezentanti zastoupených organizací České výzkumné.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
HLEDAJÍ SE JIMMY. POZNÁTE JE NA PRVNÍ POHLED: MAJÍ VELKÉ UŠI, TO ABY LÉPE SLYŠELI, VELKÉ OČI, TO, ABY LÉPE VIDĚLI A VELKÉ ZUBY, TO, ABY ROZLOUSKLI TVRDÉ.
RPS/CSF Komunikační akční plán RPS Plán aktivit na rok 2007.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
1 Strukturální fondy EU – Operační programy VpK, VaVpI, PI Vladimír Kebo SRVŠ, Praha, 20. listopadu Sněm rady vysokých škol.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
Národní informační centrum pro mládež – maják v moři informací – 20 let zkušeností – první ICM v ČR 1992, 1964, , 6321, , 21, ,
Rozvoj dalšího vzdělávání jako jedna ze strategických priorit MŠMT Celostátní seminář, Celoživotní učení 12. května 2010 Kroměříž, Dům Kultury Kroměříž.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Měkké projekty a obce, případová studie 01 MEPCO – Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha 6 Projekt je spolufinancován.
Zajímavosti a weby …on-line inspirace.. Webové stránky ERYICA – stránky organizace, seznam členů, školení, projekty, dokumenty, novinky.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
Praktické aspekty příprav českého předsednictví v Radě Evropské unie Eurocentrum Praha 4. prosince 2008.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
6. krajské setkání metodiků ELEKTROTECHNIKA V prostorách Střední průmyslové školy elektrotechnické a informačních technologií Brno, Purkyňova.
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Výzkum a vývoj A NĚKTERÉ DALŠÍ SOUVISLOSTI…. Výzkum a vývoj v ČR  Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace  Zákony, týkající se VaV  Informační systém,
9/28/20161 ČESKÁ TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA PRO POTRAVINY FINANCOVÁNÍ ČINNOSTI Plenární zasedání České technologické platformy pro potraviny Praha, duben.
BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE. BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 3 Seminář Seč 6. října 2015.
3. BLOK Aktuality v DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 20. prosince 2010 CVLK - Liberec.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Metodická pomoc realizátorům MAP zejména v oblasti podpory kvalitního a společného vzdělávání dětí a žáků.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Odbor speciálního vzdělávání, prevence a institucionální výchovy
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Příprava operačních programů
Statutární město Ostrava
Celostátní síť pro venkov
Co je program Mládež v akci?
Podpora procesů uznávání
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Informační systém pro mládež

celostátní setkání zástupců ICM v ČR – představena Koncepce rozvoje ISM a metodika certifikace ICM NICM je jmenováno koordinátorem ISM v ČR, vzniká KRPIM Pilotní ověřování certifikace ICM – 20 ICM (3 ICM) Zahájení projektu AK TP OP VK a VAVPI - NICM NICM ve spolupráci s AICM zpracovalo projekt „Podpora Informačního systému pro mládež“ součást projektu „Klíče pro život Soutěž o jednotné logo ICM v ČR Stáže a školení pro pracovníky ICM

kolo certifikace ICM - 9 ICM Začátek projektu Klíče pro život Jednání k dalšímu vývoji ISM v ČR v Obořišti Slavnostní otevření NICM v nových prostorách Na Poříčí V dotačních titulech MŠMT je zřízena samostatná kapitola pro certifikovaná ICM V roce 2009 byla zástupkyně NICM zvolena do představenstva mezinárodní organizace Eryica Publikace „Dobrovolnictví“, „Práce v zahraničí“ a „Studium v zahraničí“ Stáže a školení pro pracovníky ICM

kolo certifikace ICM – 6 ICM MBTC – školení školitelů Eryica v Praze Tvorba propagačních filmových spotů a audiospotů k propagaci ICM Využití propagačních materiálů, stánků k prezentaci NICM NEWSLETTER – informační zpravodaj nejen pro pracovníky s mládeží Publikace ICM v ČR a ICM v EU Stáže a školení pro pracovníky ICM MBTC

kolo certifikace ICM – 4 ICM Seminář pro certifikovaná ICM Setkání certifikovaných ICM 2. celostátní setkání vedoucích ICM Inovace metodiky ICM Evaluace Koncepce rozvoje ISM Stáže a školení pro pracovníky ICM MBTC

Děkuji za pozornost Mgr. Šárka Kušková Vedoucí NICM NIDM