Poradenství. Systémová integrace. Outsourcing. Infrastruktura. Technologie serverů. KRIZOVÉ ŘÍZENÍ Celostátní krizové řízení v pojetí Unisys Hradec Králové,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informační systém krizového řízení kraje
Advertisements

Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Komplexní řešení metropolitních sítí
Základní koncepty systémové integrace
Procesy Informační proces
Daniel Kardoš Ing. Daniel Kardoš
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Řízení a kontrola hospodaření v ekonomických agendách
Obor informační technologie
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Koncepce environmentální bezpečnosti
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Organizační členění ÚO
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Ing. Daniel Kardoš Fax: Systémová integrace je proces, který má potenciál zvýšit kvalitu zdravotnických informačních.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Bezpečnost IS David Krch Solutions Specialist IS Technolog. Fyzická Osobní Organizační Komplexní pohled na bezpečnost Technolog. IS.
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
CIS Cizinecký informační systém
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Robert Mohos,3IT. Disaster Recovery Planning  Plány pro obnovu činnosti po mimořádné události - Preventivní opatření - Zmírnění následků - Ulehčení obnovy.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Informační podpora při krizovém řízení
Předávání dat a komunikace s OTE
Outsourcing provozu sítě Štěpán Kubíček pondělí, 13. dubna 2015 motto:…
Challenges pro METACentrum. Hlavní úkoly Plná integrace různých přístupů k řízení Gridů –Mezinárodní projekty (EGEE) Rozvoj bezpečnostně orientovaného.
Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
MONIS Monitorovací služby veřejné správy ČR
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Vladimír Šiška Náměstek ministra – ředitel sekce
P R O X I O konfigurovatelné řešení pro veřejnou správu
Portál hlavního města Prahy Ivan Seyček Jitka Pankrácová Magistrát hl
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Webové služby pro komunikaci s informačním systémem eQuip Martin Širajch.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
Konference Internet ve státní správě a samosprávě Hradec Králové 2 – 3. dubna 2007.
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Nové trendy v eGovernment
ECM – Enterprise Content Management
1 Komunikace VZ s operačním střediskem. 2 Při komunikaci mezi VZ a OPIS je nutné vycházet ze zásad, které jsou uvedeny ve vyhlášce č.247/2001 a č.328/2001.
Krizová krevní politika ČR. V České republice je problematika zajištění dodávek transfuzních přípravků řešena ve spolupráci resortů zdravotnictví a obrany.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Technologie, lidé, prostředí Portál krizového řízení Ústeckého kraje Venuše Kindlová Bezpečnostní tajemník Ústeckého kaje.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
GIS HZS ČR odkud jdeme a kam směřujeme J. Lepeška, J. Forman, HZS Plzeňského kraje ISSS/LORIS 2010 Hradec Králové,
Zase přijdou povodně, kdo nám pomůže? Seminář v Evropském domě Tomáš Weiss, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM a FSV UK Klauzule solidarity, koordinace.
KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOSTI Základní dokumenty Bezpečnostní strategie NATO Mezinárodní strategie pro snižování rizika katastrof OSN.
Seminář „Investiční a exportní příležitosti v Litvě, Lotyšsku a Estonsku“ MZV ČR
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Cloud computing v praxi
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Výročná konferencia k Operačnému programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika 2007 – listopad 2009, Bořetice.
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Audit administrativních procesů
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Klíčové aktivity projektu
Transkript prezentace:

Poradenství. Systémová integrace. Outsourcing. Infrastruktura. Technologie serverů. KRIZOVÉ ŘÍZENÍ Celostátní krizové řízení v pojetí Unisys Hradec Králové, duben 2005 Richard Nonfried Customer Relationship Executive Gabor Petroczi-Farkas Program Director Defense Practice Europe

2 Agenda Krizové řízení Operační koncepce Vize krizového řízení Stav ohrožení Interoperabilita Obnova po katastrofě

3 Krizové řízení Schopnost řízení mimořádných událostí na komplexní celospolečenské úrovni Zajištění činnosti operujících složek Schopnost zajistit ochranu kritické infrastruktury

4 Operační koncepce Zajištění činnosti operujících složek Druh činnosti RozhodováníKoordinaceKomunikace S u p p o r t s e r v i c e s P u b l i c U t i l i t i e s R e s c u e S e r v i c e s L a w E n f o r c e m e n t E m e r g e n c y M e d i c a l S e r v i c e F i r e f i g h t i n g Plánované události (Koncerty,přehlídky, sport atd.) Koordinace dalšího KŘ, Organizační opatření Narušení rozvodných sítí Občanské nepokojePovodněPandemie Havárie jaderných reaktorů,chemických a biolog. továren PožáryHromadná neštěstíZáchranné akceTerorismus Stávky blokády silnic Průmyslová neštěstíMasová imigraceNarušení ropovodu Únosy letadel Silové složky Hasiči Zdravotní záchranná služba Záchranáři Služby podpory Veřejné služby

5 Operační koncepce Rozhodování -Sběr a korelace informací vstupujících do komplexního Společného operačního pohledu (COP) OPLAN; činnosti dle CONPLAN -Řízení a kontrola OPS -Obstarávání a přidělování prostředků a zdrojů -Předvídání změn Koordinace -Spolupráce se všemi, kteří mají podíl odpovědnosti na řešení krize -Koordinace činností při reakci na krizi Komunikace -Distribuovaný přehled o situaci -Předávání pokynů a rozkazů

6 Vize krizového řízení Procesně orientovaný, integrovaný, zastřešující informační systém, umožňující: -plánování -velení a řízení -COP -předávání informací -integrované řízení zdrojů -bezpečnou komunikaci a informační management -centralizované plánování a C2 s decentralizovanou realizační schopností -procedurání, datovou, aplikační a infrastrukturní interoperabilitu s NATO, EU a dalšími vládními organizacemi NGO a mezinárodními partnery

7 Stav ohrožení

8 Interoperabilita Jaké zásady a procedury umožní systémovou výměnu informací, služeb a schopností? Jaká sada aplikací umožní výměnu, zpracování a využití informací? Jaké formáty informací a dat, protokoly a databáze umožní výměnu dat a informací? Jaké prostředí (HW, komunikace a sítě, systémové služby a bezpečnost) umožňuje interakci systémů?

9 Technické pojetí Robustní informační systém -Redundantnost -Flexibilita -Schopnost přežít -Finanční únosnost Bezpečnost -komunikace -zpracování informací Nutnost operativního networkingu Přehled o situaci v reálném čase Modelování „near real time” a vyhodnocování změn

10 Obnova po katastrofě Plánování Finance -Vysledovatelnost výdajů počínaje zahájením operací -Řízení financí a prostředků pro zotavení a obnovu Podpora modelování a simulace „near-real-time“ Správa Out Of The Box® OBNOVA MONITORING, PŘEDVÍDÁNÍ ZMĚN PLÁNOVÁNÍ CONOPS CONPLAN OPERACE ZOTAVENÍ, KONTINUITA ČINNOSTÍ

Poradenství. Systémová integrace. Outsourcing. Infrastruktura. Technologie serverů. Efektivní krizové řízení. Imagine it. Done.