Autor: Jana Lískovcová Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Advertisements

Připojení k internetu.
Tvorba WWW stránek ÚVOD
Úvod do HTML. Co je HTML  zkratka pro HyperText Markup Language  značkovací jazyk pro hypertext  umožňuje publikaci dokumentů na internetu.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tvorba internetových aplikací v XHTML 2.0, XForms a XHTML Print Autor: Adam Zluky, Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa, JČU, 2008 Diplomová práce.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.10 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - tagy Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Layout stránky Rozvržení stránky (layout stránky) se provádí z těchto důvodů: Určení polohy záhlaví, menu, textů, obrázků... Zachování polohy při změně.
Návrh a tvorba WWW Cvičení 2 CSS 3. Cascading Style Sheet Cascading Style Sheet (kaskádové styly) je stylový jazyk, který se používá pro popis vzhledu.
Tomáš Pijáček, PIJ006.  CSS – Cascading Style Sheets  Jazyk pro popis způsobu zobrazení stránek napsaných v jazycích HTML, XHTML, XML  Oddělení vzhledu.
Základy práce s počítačem – lekce V.
GWEB2 MGR. VLASTISLAV KUČERA 2. PŘEDNÁŠKA. Obsah přednášky  Prvky rozdělující obsah  article, aside, nav, section  header  footer.
Kaskádové styly Cascading Style Sheets. Využití CSS jde o jazyk pro popis způsobu zobrazení stránek napsaných v jazycích HTML, XHTML nebo XML umožňuje.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Internetové prohlížeče
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
HTML jazyk Označovaný zkratkou HTML, je značkovací jazyk pro hypertext. Je jedním z jazyků pro vytváření stránek v systému World Wide Web, který umožňuje.
WAP 2.0 v XHTML a WAP CSS, Autor: Miroslav Klíma Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa kvalitní web na display mobilního telefonu…
INTERNET základní pojmy pravidla bezpečného užívání internetu
Internetový prohlížeč
WEBOVÉ PROHLÍŽEČE VLADIMÍR PASTOREK 1.ITa.  Webové prohlížeče = pomyslné oko internetu  Flamewars  Rok počátek  MidasWWW a ViolaWWW  Netscape.
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
HTML 5 a CSS 3.
CMS Moodle Petr Korviny Témata příspěvku úvod o CMS Moodle úvod o CMS Moodle tvorba kurzu tvorba kurzu správa kurzu (z pohledu lektora,
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Pedagogická fakulta Katedra informatiky Akademický rok: Studijní obor: Výpočetní technika a informatika.
Kamasová Silvie 9.C. Mozilla firefox Rychlejší prohlížení webu Blokování vyskakovacích oken Prohlížení stránek v panelech Snadná změna vzhledu Intuitivní.
INTERNETOVÉ PROHLÍŽEČE
MIS - Manažerské informační systémy 1. cvičení – Internet a informace
Interaktivní mapy turistické oblasti Jizerské hory Vedoucí práce: RNDr. Tomáš Řezník, Ph.D. Masarykova univerzita v Brně Přírodovědecká fakulta Geografický.
Pagination pro formuláře ASP.NET Petr Jelínek Vedoucí práce Ing. Václav Novák, CSc.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
Data mining telefonní ústředny Autor: Tomáš Bumba Vedoucí práce: Ing. Jan Jára, Ph.D.
Převody pojistných kmenů Team4 Ciasnocha Michal, Kokaisl Standa, Mathauser Jan, Molda Milan, Puncman Daniel.
Henry Stewart Talks - The Business and Managenet Collection Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
JavaScript úvod. Jazyky webového vývojáře Dynamická stránka  aktivně mění svůj obsah v reakci na činnost uživatele  zpracování na straně serveru (PHP,
Marcel Ondráček Martin Kasalý Petr Hanych.  je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu  Program umožňuje komunikaci s HTTP serverem.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče Číslo DUM: III/2/VT/2/2/26 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_230 AutorMgr. Romana Rybiařová.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Jan Mánek. O čem budu povídat? Digitální fotografie – Google PICASA Slideshow z fotografií Bubliny v obrázcích Prezentace na internetu Dokumenty na internetu.
Webové prohlížeče ALISHER TURGANALIYEV. Úvod Který je nejlepší webový prohlížeč?
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
VZ Zajištění podpory procesů a materiálně technického zázemí pro jednání pracovních skupin Informační systém Národní soustavy kvalifikací Návod na obsluhu.
Internet Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_14_Internet Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_inf3_web01 Označení materiálu web01_uvod.pptx Název školy Gymnázium Kladno Autor.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_ICT_19 Sada DUMICT PředmětInformatika Název materiáluSvět internetu MS PowerPoint – opakováníSvět internetu.
Návrh a tvorba WWW Cvičení 1 HTML 5. Pracovní prostředí Vývojové prostředí NetBeans ( Webový server Apache (
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Internetové stránky Co se všechno naučíme???
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_16_16_internetový prohlížeč.
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
E-UtilityReport WEBOVÉ ŘEŠENÍ PRO VYJADŘOVÁNÍ K EXISTENCI SÍTÍ.
Internetový prohlížeč
Internet – pojmy, služby
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Internetové prohlížeče
Rozvržení HTML dokumentu
Značkovací jazyk HTML Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Informatika – Internet
Informatika webový prohlížeč ISŠ Semily Zpracoval: Vít Rutkovský
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Transkript prezentace:

Autor: Jana Lískovcová Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa

Cíle práce Zpracování aktuální problematiky HTML 5 Vytvoření příručky Webová prezentace, příklady Otestování příkladů v nejpoužívanějších prohlížečích Internet Explorer, Safari, Opera, Firefox, Google Chrome

Metodika Prostudování dostupných informačních zdrojů Sepsání přehledu nových elementů Vytvoření webové prezentace v HTML 5 Vytvoření příkladů na nové elementy o vyzkoušení v prohlížečích

Teoretická část Úvod do problematiky HTML 5 Struktura dokumentu HTML 5 Rozdíly mezi HTML 5 a HTML 4 Nové elementy a atributy, změněné elementy a atributy, nepřítomné elementy a atributy Elementy HTML 5 - příručka

Struktura dokumentu HTML 5 Typický dvousloupcový layout, vyznačený elementy div s atributy id a class. Element div může být nahrazen novými elementy: header, nav, section, article, aside a footer.

Praktická část Webová prezentace Příklady – nové elementy a jejich otestování v prohlížečích

Ukázky práce Příklad 1 Elementy,,,,, Google Chrome

Ukázky práce Příklad 2 Video, audio Google Chrome

Ukázky práce Příklad 3 Formuláře Opera 10.63