Podpora výzkumu, vývoje a inovací 30. listopad 2010 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Miroslav Křížek, Ph.D. Generální ředitel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program mezinárodní spolupráce mezi Českou republikou a Státem Izrael v aplikovaném výzkumu a experimentálním vývoji GESHER/MOST.
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
CzechInvest – Váš partner pro podnikání v ČR Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Praha, 3. prosinec 2013.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
CzechInvest - Regionální kanceláře - představení produktů a služeb, aktuální dotační příležitosti Regionální kancelář pro Královéhradecký a Pardubický.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic
Operační program Podnikání a inovace
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Technology Transfer Offices can help disseminate IP knowledge Jaroslav Burcik Czech Technical University in Prague Centre for Business cooperation, CTU.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Podpora inovativním podnikům „Inovační fórum pro malé a střední podniky“ Lada Kratochvílová Ostrava
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY VE VÝZKUMU A VÝVOJI NA DVOUSTRANNÉ ÚROVNI Mezinárodně-smluvní rámec spolupráce  dohody o vědeckotechnické spolupráci.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Operační program Podnikání a inovace  USA: Silicon Valley Pilotní projekt 2010: Kde je CzechAccelerator?  USA: Silicon Valley  USA: Východní pobřeží.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
AGENTURA CZECHINVEST 6. června 2012 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Petr Bernát Ředitel regionální pobočky pro Liberecký kraj.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic „ Aktuální možnosti podpory podnikání" Ing. Marie Černošová | Ředitelka regionální kanceláře 19.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s. Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2015.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Regionální inovační strategie
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
Český technologický akcelerátor CzechAccelerator
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Transkript prezentace:

Podpora výzkumu, vývoje a inovací 30. listopad 2010 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Miroslav Křížek, Ph.D. Generální ředitel

Hlavní strategické cíle agentury CzechInvest ╌ Zvyšování konkurenceschopnosti, růstu a propagace české ekonomiky ╌ Podpora růstu podílu inovací a investic v oborech s vyšší přidanou hodnotou Zdroj: CzechInvest, 2010

Inovace a přidaná hodnota CzechInvest jako zkušená agentura podporuje růst podílu inovací a investic s vyšší přidanou hodnotou na tvorbě HDP ╌ Zaměření a znalost prioritních sektorů (strategické služby) ╌ Ekonomická diplomacie ╌ Financování start-up firem s vysokým inovačním potenciálem ╌ Stimulace znalostní ekonomiky – aktivní tvorba programů (věda a výzkum), spolupráce s vysokými školami a Technologickou agenturou ČR, uplatnění při realizaci podnikatelských záměrů

Podpora projektů s vysokou přidanou hodnotou Rok pol Zpracovatelský průmysl 100 % Zdroj: CzechInvest, 2010

Technické fakulty v České republice 2009/2010 PRAHA CESKE BUDEJOVICE Západočeská univerzita v Plzni Studenti: 5,344 Absolventi: 1,141 PhD absolventi: 54 Technická univerzita v Liberci Studenti: 4,571 Absolventi: 715 PhD absolventi: 30 Technická univerzita Ostrava Studenti: 16,470 Absolventi: 3,325 PhD absolventi: 121 Vysoká škola chemicko- technologická v Praze Studenti: 3,662 Absolventi: 907 PhD absolventi: 90 Univerzita Pardubice Studenti: 5,075 Absolventi: 886 PhD absolventi: 38 ČVUT Studenti: 20,516 Absolventi: 4,783 PhD absolventi: 231 KARLOVY VARY PLZEN USTI NAD LABEM JIHLAVA PARDUBICE BRNO LIBEREC HRADEC KRALOVE ZLIN OLOMOUC OSTRAVA Univerzita Tomáše Bati Studenti: 2,178 Absolventi: 550 PhD absolventi: 17 Vysoké učení technické v Brně Studenti: 15,868 Absolventi: 3,628 PhD absolventi: 373 Zdroj: Ústav pro informace ve vzdělávání 2010 Ceská republika Studenti: 80,245 Absolventi: 17,109 PhD absolventi: 1,029 Univerzita Karlova* Studenti: 3,500 Absolventi: 637 PhD absolventi: 63 * Matematicko-fyzikální fakulta

Studenti a absolventi technických univerzit v ČR Zdroj: Ústav pro informace ve vzdělávání, 2010 Poznámka: dle studijních oborů vybraných CzechInvestem

Inovační proces Source: CzechInvest, 2010

Potenciál Cíl: -- podpora zavádění a zvyšování kapacit společností pro realizaci výzkumných, vývojových a inovačních aktivit -- tvorba kvalifikovaných pracovních míst a tím i rozvoj lidských zdrojů -- prohloubení spolupráce společností s výzkumnými a vývojovými organizacemi -- zlepšení podmínek pro zapojení společností do národních i evropských programů výzkumu a vývoje Podpora: dotace (1 až 100 mil. Kč) Podporované aktivity: -- pozemky, budovy, stroje, zařízení -- hrubé mzdy zaměstnanců Source: CzechInvest, 2010

Inovace Cíl: zvýšení inovačního potenciálu podnikatelského sektoru prostřednictvím dotací na realizaci inovačních projektů (IP) podniků a projektů směřujících k ochraně práv průmyslového vlastnictví Podpora: dotace (až 75 mil. Kč na IP) / (až 1 mil. Kč v případě projektu na ochranu práv průmysl. vlastnictví) Podporované investice (inovační projekt): -- dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek -- vybrané provozní náklady -- náklady na povinnou publicitu Podporované investice (projekt na ochranu práv průmysl. vlastnictví): -- služby poradců, expertů, studie -- překlady a tlumočení -- správní poplatky spojené s udělením práva průmyslového vlastnictví Source: CzechInvest, 2010

╌ Pilotní projekt v Silicon Valley, Kalifornie, USA ╌ Podporuje malé a střední české technologické firmy s komerčně zajímavým, vysoce inovativním a konkurenceschopným produkt ╌ Zaměřen na sektory ICT, biotechnologií, mikroelektroniky, čistých technologií a nanotechnologií Český technologický akcelerátor 2010 FirmaVýsledky/dosažené úspěchy Cognitive Security Vytvoření koncového business modelu pro prodej produktu Cognitive One koncovému zákazníkovi, identifikace klíčových partnerů pro obchodní aktivity BoldBrick Účast na odborných konferencích a komunitních akcích, navázání partnerství s distribučním partnerem. Registrace firemních specialistů jako řečníků na SharePoint komunitních akcích. Jednání o partnerství s Microsoft Canada a postupně i s regionálními pobočkami v Microsoft US. Imagemetry Získání důležitých kontaktů pro jednodušší vstup na americký trh, vytvoření místního prodejního týmu. Prezentace projektu před 12-ti předními venture kapitálovými fondy. Prezentace firmy pro leadery IT průmyslu – eBay, Google. E & S Software Vystoupení na konferenci DEMO, dojednané kontrakty za USD, smlouva se společností Mirapoint a jednání s Oracle Zdroj: CzechInvest, 2010

České technologické dny Cíl: -- představení České republiky jako vyspělé moderní země s dlouhodobými zkušenostmi v oblasti vědy a techniky -- budování nových kontaktů a navazování spolupráce mezi výzkumnými institucemi, politickými představiteli a zástupci soukromého sektoru -- mezinárodní spolupráce, výměna informací Historie: Japonsko (4x), Jižní Korea, Taiwan (2x), Švýcarsko, Izrael 2009Singapur, Malajsie, Finsko, Lucembursko, Dánsko, UK, Mexiko, Argentina, Izrael 2010Francie, Finsko, Japonsko, Indie, Švédsko, USA–Silicon Valley, Izrael Plán: 2010Brazíllie, Čína-Guandong 2011Egypt, USA-Boston, Cambridge, Singapur, Itálie, Taiwan, Austrálie, Belgie, Izrael Zdroj: CzechInvest, 2010

GESHER / MOST Program -- Program pro podporu mezinárodní spolupráce českých a izraelských podniků v aplikovaném výzkumu a experimentálním vývoji -- Celková alokace na program v ČR: cca 300 mil. Kč -- Podporované oblasti: ICT, čisté technologie, Bio-Agro, biotechnologie, lékařská technika, strojírenství – nanotechnologie, nové materiály, kybernetika a robotika -- Míra podpory v % uznatelných nákladů: -- vyhlášení I. Výzvy: 1. dubna vyhlášení II. Výzvy: 3. listopad 2010 Podporovaná činnostMíra podpory Aplikovaný výzkum50 % Experimentální vývoj25 % Náklady VaV instituce100 % Zdroj: CzechInvest, 2010

Krátkodobé cíle CzechInvestu -- Účelně a hospodárně transformovat ekonomickou diplomacii ČR -- Zefektivnit systém investičních pobídek -- Zintenzivnit realizaci OPPI -- Zjednodušit fungování dotačních programů pro podnikatele, a to jak programů evropských, tak národních Zdroj: CzechInvest, 2010

DĚKUJI ZA POZORNOST