Kambodža. Systém řízení: Na centrální úrovni Ministerstvo zdravotnictví (zdravotní politika, legislativa, strategické plánování, mobilizace a distribuce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

Mezinárodní nevládní organizace, transvládní organizace
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Vzdělávání finanční gramotnosti dospělých
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
Soustava veřejných rozpočtů II.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Státní rozpočet Rozpočet přebytkový Rozpočet vyrovnaný
Projekt zdravotnictví a farmacie
„Business den: Ázerbájdžán“ 11. února 2015
USA. Systém řízení: V USA není jedno hlavní centrum řízení. Na federální úrovni existuje několik federální úřadů a organizací. Každý stát USA má své vlastní.
Faktory ovlivňující výsledky zadávacích řízení - komparace veřejných zakázek zadaných obcemi a centrální státní správou Jan Pavel Listopad 2012 Názory.
Přírodní a civilizační rizika - 2
Institucionální a věcné aspekty státní podpory exportu
Marketingové prostředí
Ruská federace x WTO a OECD
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
TISKOVÁ KONFERENCE Martin Říman Martin Turnovský Tomáš Hruda © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Více služeb pro české exportéry © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. 7. STATISTICKÉ ÚDAJE K DALŠÍMU PROFESNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ Doc.PhDr. Jaroslav Mužík, DrSc.
Ministerstva Zprostředkující agentury Poskytovatelé vzdělávání a kvalifikace Podnikání, obchod a zaměstnanost Forfás FÁS Skillnets Enterprise Ireland IDA.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ Lenka Valová.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 6 Nástroje regionální politiky v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_100 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
Služby obyvatelstvu Klára Čermáková 3.C. Dělení podle: - oblasti spotřeby: - pro potřeby celé společnosti = kolektivní (státní správa, obrana, bezpečnost)
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Investiční pobídky. ► Investiční pobídky začaly být v ČR poskytovány investorům od roku Jsou realizovány MPSV, MPO a Agenturou na podporu podnikání.
Public Private Partnerships (nejen) ve školství 8. března 2011.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Zuzana Hlavičková MZV ČR.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování veřejné dopravy Význam a charakteristika dopravy: Propojuje všechna odvětví hospodářství Propojuje všechna.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
Česká rozvojová pomoc jako investice pod záštitou předsedy vlády Bohuslava Sobotky Martin Tlapa Náměstek ministra zahraničních věcí 3. června 2016 Ministerstvo.
Program rozvojového partnerství pro soukromý sektor Program studie proveditelnosti ČESKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA Subsaharská Afrika – exportní příležitosti.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
MUDr. Stanislav Wasserbauer
Regionální politika, ano či ne Ing. Marek Jetmar, Ph. D
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Rozvoj inovací v kontextu finančních možností českého zdravotnictví
Finanční nástroje v podpoře energetické účinnosti
Doc. PhDr. Kateřina Ivanová, Ph.D.
Tisková konference ČMKOS
7. STATISTICKÉ ÚDAJE K DALŠÍMU PROFESNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ
Evropský sociální fond
Fondy vnější spolupráce EU – finanční nástroje rozvojové spolupráce
Charakteristika a vývoj plzeňského kraje
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2011
Hospodářská politika - cíle, nástroje a nositelé TNH 2 (S-3)
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Michal Šperling - EUREDIS
Úvod, základní principy a cíle
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
Příliv investic do České republiky
Tisková konference ČMKOS
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
Dlouhodobá udržitelnost veřejných financí
Transkript prezentace:

Kambodža

Systém řízení: Na centrální úrovni Ministerstvo zdravotnictví (zdravotní politika, legislativa, strategické plánování, mobilizace a distribuce zdrojů, výzkum, školení zdravotnického personálu atd). Na úrovni provincií či okresů fungují provinční a okresní výbory pro zdravotnictví.

Investice a státní zakázky: Systém tendrů v Kambodži je velmi netransparentní, veřejné zakázky jsou vesměs připravovány na míru. Podle celosvětového průzkumu (83 zemí) mají pouze 3 země (Nikaragua, Zimbabwe a Honduras) horší investiční prostředí v oblasti farmacie než Kambodža. Významná role kambodžských prostředníků.

Investice a státní zakázky: V r dovezla Kambodža zdravotní techniku a léky či zdravotnický materiál v hodnotě 165 mil. USD (nárůst oproti r o 33%), a to hlavně z Indie, Jižní Koreje, Pákistánu, Thajska, Austrálie a Japonska. Hlavním dovozcem je Ministerstvo zdravotnictví. Podíl soukromých firem se ale postupně zvyšuje.

Problémy a rizika: Sektor zdravotnictví a farmacie je velmi zaostalý. V zemi působí pouze 8 kambodžských firem zabývajících se výrobou léků a zdravotnické techniky. 40 až 50 % obyvatelstva stále využívá tradiční medicínu. Přes 70% obyvatel vyhledává zdravotní pomoc a služby u soukromých poskytovatelů. Distribuce falešných či nelegálních léků.

Výzvy a možnosti: Prioritní země ZRS ČR. Projekty v oblasti zdravotnictví v částce asi 5,5 mil. Kč. Projekty jsou zaměřené především na školení, zatím bez exportního efektu. Reálnou možnost pro dodávky zdravotnické techniky a léků od českých výrobců představuje projekt, který se připravuje z prostředků někdejšího kambodžského dluhu ve výši cca USD, který byl částečně transformován do tzv. rozvojového grantu.

Financování zdravotnictví: Kambodžská vláda se podílí na celkových výdajích země na zdravotnictví pouze 21,7% (podle údajů WHO z r. 2009) Většina výdajů hrazena ze zdrojů zahraniční rozvojové pomoci. Vládní výdaje na zdravotnictví se nicméně i tak zvýšily ze 4 USD na osobu v r na 10 USD na osobu v r

Místní firmy, konkurence: farmaceutický průmysl a výroba zdravotnické techniky je málo rozvinutá. V r v zemi existovalo pouze 8 firem zabývajících se zdravotnickou technikou či výrobou léků. Hlavním kambodžským producentem léků je Cambodia Pharmaceutical Enterprise Zvyšující se aktivita globálních hráčů, jako je Merck, Bayer, Sanofi či GlaxoSmithKline.