Pes domácí je potomkem vlka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 08_ Rozmanitost přírody Domácí zvířata (SADA ČÍSLO 2)
Advertisements

Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika I.
Bílé plemeno Člověk se mění
Zvířata pomáhají člověku.
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika II
Interpretace neuměleckého textu Popis, charakteristika III
Jezevčíci Alice Žáčková.
Psí útulek Vítejte ve světě psů.
Přátelství.. .. je něco hezčího ? ...
Zpracovala: Nikola Slepánková, 8.A ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1
Pes …a jeho plemena.
PSI.
Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
SVĚT PSŮ Že pes je nejlepší přítel člověka víme již dlouho, někteří lidé možná ale netuší, že život bez psa by nemohl fungovat.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Psi – Mé hobby Co se mi na psech líbí a proč jsem si je vybrala na svoji prezentaci Původ psů Anatomie těl psů Chování psů Smysly psů Srsti psů Dělení.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
Proč psi někdy napadnou svého pána aneb – jak jsme zdegenerovali vlky aneb – jak člověk, komik této planety, utváří přírodu k obrazu svému.
Domácí zvířata – druhy, chov
Pejsci.
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
Kočka domácí, pes domácí
Domestikovaní živočichové
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Peru Doba vzniku: starověk Původní využití: společník Využití dnes: společník Průměrná délka života: 11 – 12 let Další jména:
Pes a kočka Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.32
Pustit zvuk Každý si přeje dlouhý život, ale nikdo nechce být starý.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
CHOV ŽIVOČICHŮ V BYTĚ Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011 Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.17.
domácí psi využívají lidi jako nástroje.
Savci 4. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Psí Rasy Barbora Myslivečková.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Fenka křížence jorkširského teriéra a pražského krysaříka Ája
Historie je největší domestikovaná šelma a nejstarší domestikované zvíře vůbec, provázející člověka minimálně 14 tisíc let obecně se předpokládá, že se.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Izrael Doba vzniku: starověk Původní využití: pária, mrchožrout Využití dnes: dobytkářský pes, stopař, hlídač, zachránce, společník.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk Původní využití: lov králíků a zajíců Využití dnes: společenský pes, lov králíků a zajíců.

jméno autora Mgr.Eva Truxová název projektu
Milá Jarmilko, posílám pozdrav, zasloužíž si mnohem více. Já vím, známe se jen krátce. Přátelství je jako láska a mnohdy pohladí otevřené srdce...
CHOVANÍ ŽIVOČICHOVÉ Veronika Straková. PSY:  Pes je savec-původně masožravec, kvůli lidem všežravec  Šelma psovitá  Domestikovaný druh  Říše: živočichové.
EKONOMIKA CHOVU A DRŽENÍ LOVECKÝCH PSŮ Krepsová Kristýna.
Projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
PES DOMÁCÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Ekosystém okolí lidských obydlí Domácí mazlíčci Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_ zájmeno jenž Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Zvířata domácí, hospodářská Název sady: Člověk a jeho svět.
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_ PŘÍRODOPIS NA II. STUPNI ZV-LMP Téma:
„Nejlepší přítel člověka.“
KOČKY A PSI ANOTACE Prezentace seznámí žáky s rozdíly mezi kočkovitými a psovitými šelmami. Význam psů a koček pro člověka DATUM AUTORTereza.
Ingo a Poldi jsou dvě domácí zvířata patřící německé fotografce Tanja Brandt. Ti dva se v průběhu let stali přáteli a Tanja, která se specializovala na.
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
PES DOMÁCÍ 1. Šablona : V/2 Sada: 2/16 Ověření ve výuce: Třída: 4 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
VY_32_INOVACE_20- pes domácí Přírodověda - 4. ročník Miloslava Bucharová, Základní škola a Mateřská škola Jivina Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze.
Reportáž z akce Smysly živočichů Kateřina Bílková | 5. A 1.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Přírodopis 8 Autor: Mgr. Iveta Votápková Přehled hlavních skupin savců 2.část Pětilístek savci
Přírodopis – 8.ročník Savci – psovité šelmy VY_32_INOVACE_
Pes domácí Prezentace o psech.
Kočka domácí, pes domácí
Atlas psů.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_06 Vztahy mezi lidmi
Pes Ingo a sovička Poldi
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6C_10
Základní škola T. G. Masaryka Blatná,
Autor: Mgr. Viera Jančová Šablóna: Mgr. Eva Sobotová
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Zdeňka.
VZNIK ZEMĚDĚLSTVÍ.
VY_32_INOVACE_E – Př4 – okolí lidských obydlí
Transkript prezentace:

Pes domácí je potomkem vlka. Pes přítel člověka Pes domácí je potomkem vlka.

Psi patří mezi šelmy, má výborný sluch a čich. Jsou to všežravci.

Psi se vyskytují v mnoha plemenech. Pracovní plemena Lovecká plemena Společenská plemena

Pracovní plemena Psi byli po staletí obránci, strážci i válečná zbraň. Tahali a nosili náklady, hnali stáda skotu, ovcí i jiného dobytka, stopovali zločince a zachraňovali lidi, kteří se dostali do nesnází. Dnes se jejich role rozšířila a někteří psi se stali pomocníky policie a průvodci nevidomých, jiní čichem vyhledávají lanýže pro labužníky, drogy, unikající plyn a výbušniny. Známe dnes dokonce psy, kteří svým sluchem pomáhají hluchým lidem. Mezi „policejní" psy patří boxer, dobrman, pinč, rotvajler, německý ovčák, doga a velký knírač, tedy všechno plemena, která jsou cvičena pro strážní službu a obranu.

Pracovní plemena

Lovecká plemena Lovečtí psi, nazývaní v USA sportovní psi, zahrnují nejrůznější plemena. Všechna byla vyšlechtěna k tomu, aby nějakým způsobem pomáhala lovci; nejčastěji tím, že vyhledávají a přinášejí zvěř. Obvykle pracují s vysokým nosem, to znamená, že přijímají pachové vjemy unášené vzduchem.

Lovecká plemena

Společenská plemena V četných případech jsou společenští psi výsledkem snahy chovatelů miniaturizovat velká plemena, většinou však to jsou „od přírody" malí nebo přijatelně velcí a pohlední průvodci a přátelé člověka. Mnohdy hrají životně důležitou roli - lidem osamělým a starým, nemocným a těm, kdo jsou vázáni na život doma, poskytují společnost a zpříjemňují život. Jejich přítomnost přispívá k rychlejšímu uzdravení, zahání deprese a samotu. Když je hladíme, uklidníme se a sníží se nám krevní tlak. Tito psíci nám dávají velkou radost, celoživotní přátelství a oddanost a mnoho a mnoho dalšího

Společenská plemena