Mezinárodní organizace Vznikají za účelem spolupráce mezi větším počtem států, neboť se ukázalo výhodné, když státy společně prosazují svoje zájmy. Existuje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doba trvání : březen 2013 – únor 2015 Počet zapojených zemí: 9 Počet pilotních škol z ČR: 5 Počet asociovaných škol v ČR: 16 Finančně podpořeno z grantu.
Advertisements

Mezinárodní nevládní organizace, transvládní organizace
Modul Xperimania RNDr. Jarmila Čeperová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Základní nařízení komise (ES) 1592/2002
Světové organizace.
Kvalitní vzdělání pro každé dítě v každé škole
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_18.
Nelíbí se mi porušování lidských práv v různých zemích světa… Seminář v Evropském domě Tomáš Weiss, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM a FSV UK Společná.
KONCEPTUÁLNÍ MODELOVÁNÍ
VY_32_INOVACE_PSYM23260ZAPBOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Politická geografie II
OSN – Organizace spojených národů
Mezinárodní organizace a OSN
MEZINÁRODNÍ SPOLEČENSTVÍ
Třídní schůzky I. čtvrtletí
Parlamentská republika
Koncepce environmentální bezpečnosti
ŘÍZENÍ RETAILINGOVÉ FIRMY
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
PER – Burgetová Zuzana.  Jak vybrat vedoucího týmu.  Profil vedoucího týmu  Složení týmu  Co vede ke špičkovému výkonu týmu  Rozdíl mezi skupinou.
CHOVÁNÍ JEDNOTLIVNCE V ORGANIZACI
Evropské správní právo
Mezinárodní vztahy Test 2. – Mezinárodní organizace.
Mezinárodní organizace - 2.díl Nejvýznamnější MO.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_101.
Challenges pro METACentrum. Hlavní úkoly Plná integrace různých přístupů k řízení Gridů –Mezinárodní projekty (EGEE) Rozvoj bezpečnostně orientovaného.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Geometrická posloupnost (1.část)
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Test 2. Mezinárodní organizace
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
01 připraven pro Mezinárodní rok dobrovolníků, vyhlášený OSN v 2002 zpracovatel Úřad vlády, zákon účinný od garanční ministerstvo je MV Zákon.
Zájmová a ostatní samospráva
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : červen.
Kalkulace - učitel.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
VY_32_INOVACE_Fi_III_23 Název Politická a hospodářská seskupení států světa, mezinárodní organizace, OSN Název projektu: OP VK Registrační.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Klasifikace MO Podle typu členství Podle rozsahu členství Podle cílů a pole působnosti.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
FYKOSí Fyziklání & Fyzikální Náboj & Fyziklání Online
Nová závěrečná zkouška Komentář
Strukturace učiva Příprava učitelova.
Základní škola, Hradec Králové
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Struktura a plán semestru
Mezinárodní spolupráce
VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Geopolitika Státy a závislá území 1.
Liga arabských států /LAS/
EVROPSKÁ UNIE 7. TŘÍDA, ZŠ SUCHDOL.
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
Mezinárodní vztahy prezentace č.1.
Jednotné principy klasifikace na GJKT
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_63
Příprava double degree programu Business Administration
NÁZEV: VY_32_INOVACE_26_07_Z9_Skála
Severoatlantická aliance
VY_32_INOVACE_60_Svět kolem nás
monitorovacích indikátorů a kvality realizace SPL MAS
Transkript prezentace:

Mezinárodní organizace Vznikají za účelem spolupráce mezi větším počtem států, neboť se ukázalo výhodné, když státy společně prosazují svoje zájmy. Existuje obrovská škála spolupráce a na mnoha úrovních: 1. Vládní a nevládní MO – (OSN a Human rights watch) 2. Specializované a obecné – (zaměřují se pouze na jednotlivé oblasti vzdělání, bezpečnost atd. - obecné pracují na všech úrovních : NATO a OSN

...pokračování 3. MO se členstvím omezeným a otevřeným – členství v organiizaci je podmíněno buď zeměpisnou lokací nebo jiným kritériem (LAS - OSN)

Známkovaný domácí úkol Tento DU je předpoklad klasifikace ! Každý z vás dostane jednu mezinárodní organizaci. Úkoly: 1. Anglický a český název; 2. Příklad 5 členů; 3. Symbol popř. Vlajka; 4. Zařazení do tří kategorií, o kterých jsme se bavili v hodině; 5. Je členem organizace ČR? Do příští hodiny Žádné ctrlC a ctrlV tzn. Všechno je vámi zpracováno v jednotném formátu Odevzdat na A4