Sabine Teichert Manažer prodeje & marketingu červen, 2007 Vítejte na Informačním dni společnosti EBSCO.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronické zdroje Ovid a jejich využití v IKEM
Advertisements

EZB – nástroj pro přístup k elektronickým časopisům PhDr. Petra Šťastná Národní knihovna ČR Seminář Dostupnost elektronických informačních zdrojů v knihovnách.
Library website Nástroje na správu elektronických časopisů od společnosti EBSCO WebFeat Express EBSCO A-to-Z SM (soupis časopisů) EBSCOhost ® E-Journals.
Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service Tutoriál 3. ledna 2013.
Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.
UŽIVATELSKÉ STATISTIKY IEEE/IET ELECTRONIC LIBRARY A ACM DL Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT v Praze.
Tutoriál EDS možnosti přizpůsobení Pro administrátory support.ebsco.com.
FAKULTA BIOMEDICÍNSKÉHO INŽENÝRSTVÍ ČVUT V PRAZE Zpřístupnění informačních zdrojů na ČVUT v oblasti biomedicínského inženýrství FRVŠ projekt č. 3368/2006.
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
Passport PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
ProQuest Central Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
3.1. Typy vědeckých sdělení a periodik ústní forma - víceméně nezávazná forma sdělení, nezakládá prioritu sdělení formou semináře či přednášky na konferenci.
Tutorial Zobrazení článku na EBSCOhost rozhraní
Životní cyklus EIZ POŘÍZENÍ PŘIZPŮSOBENÍ PŘÍSTUP OHODNOCENÍ SPRÁVA PROZKOUMÁNÍ OBNOVA? TRIAL.
EconLit with Full Text Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Safari Tech Books PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Eva Filípková Informační zdroje = zdroje, který přináší uživatelům informace, = zdroje, který přináší uživatelům informace, poznatky.
Sabine Teichert Informační den společnosti EBSCO, červen 2007 Elektronické knihy a elektronické časopisecké kolekce.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Serials Solutions – další krok k rozvoji informačních e-služeb knihoven ČVUT Ilona Trtíková Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských.
Služby oborové brány KIV Podzim Oborová brána KIV- Vyhledávání Vyhledává ve dvou fázích: První: bibliografický záznam Druhá: k záznamu plný text.
Informační zdroje GEOLOGIE.
Elektronické informační zdroje Přírodovědecká fakulta.
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Případová studie (řešení kontaktního centra a portálu HelpDesk) Petr Taševský Obchodní manažer – oddělení ENTERPRISE Případová studie (řešení kontaktního.
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra fyziologie rostlin, PřF UK RNDr. Jan Petrášek, Ph.D. Základní dělení 3.1.
EBSCO Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Plnotextové elektronické časopisy dostupné online v knihovně UZPI Školení infopultu Tatiana Oldřichová
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Zajištění a zpřístupnění vybraných online (elektronických) knih jako součást služeb knihoven ČVUT Projekt FRVŠ č. 645/2005 Řešitel : Ing.Petr Vandrovec.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS Brno, 15. května 2014 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
3. Odborná literatura, její zdroje na Internetu a PřFUK
Katalogy a databáze I. Mgr. Anna Vitásková. Knihovny Národní knihovna Praha – Vědecká knihovna v Olomouci –
Alternativní platební modely pro přístup k EIZ doplňkové způsoby získávání informací z placených zdrojů (vhodné i pro situaci "kdyby grant nevyšel„) Vladimír.
EIFL Direct PhDr.Hana Nová Národní knihovna ČR. Co je EIFL Direct EIFL Direct (Electronic Information For Libraries) největší světové informační konsorcium.
Elektronické informační zdroje Bc. Radmila Kouřilová.
Informace o propojení služeb Souborný katalog ČR a Virtuální polytechnická knihovna informace o propojení služeb Mgr. Marcela Ouzká oddělení meziknihovních.
EconLit with Full Text Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Práce s informačními zdroji pro mgr. studenty FSS420 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 10. října 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední.
Přihlášení do EBSCONETU. Novinky Služba zákazníkům.
Dana Sigmundová Databáze ProQuest 5000 ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Jak vyhledat kvalitní dokumenty a správně je citovat Bc. Radmila Kouřilová.
Elektronické informační zdroje (VIKBA25) Martin Krčál EIZ - kurz pro studenty KISK FF MUBrno, 22. října Významné e-zdroje dostupné na MU.
ZDROJE INFORMACÍ NA TUL Marta Zizienová FS / informační výchova.
Základy práce s informačními zdroji SPR155 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 25. listopadu 2015.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty PSY Mgr. Veronika Šléglová Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna.
Vyhledávání informací Zdroj: pixabay.com. ÚVODEM  Seznámení  Cíl semináře  Zpětná vazba  Prezentace Vaše zkušenosti?
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI ČASOPISY
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVES
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ENS122
Informační zdroje pro vědu a výzkum na ČZU
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
EconLit with Full Text Ivana Reznerová
Ústřední knihovna FSS MU
Elektronické informační zdroje (VIKBA25)
Elektronické informační zdroje na VŠB-TUO
Informace na dosah ruky
3. Odborná literatura, její zdroje na internetu a PřFUK
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ZUR
3. Odborná literatura, její zdroje na internetu a PřFUK
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Transkript prezentace:

Sabine Teichert Manažer prodeje & marketingu červen, 2007 Vítejte na Informačním dni společnosti EBSCO

EBSCO - Elton Bryson Stephens Company  Největší předplatitelská agentura na trhu se zkušenostmi v praxi již více než 60 let  Přes 5,000 zaměstnanců  2 hlavní divize společnosti EBSCO: -EBSCO Subscription Services = předplatitelská agentura -EBSCO Publishing = plnotextové a bibliografické databáze  Centrála společnosti v americkém Birminghamu, USA  Hlavní konsolidační centra: -Birmingham, USA -Aalsmeer, Nizozemsko  Finanční spolehlivost v soukromém vlastnictví -Vysoký rating 5A1 od společnosti Dun & Bradstreet

EBSCO Information Services 32 samostatně fungujících poboček ve 21 zemích

EBSCO Informations Services  Německy hovořící země: Německo, Rakousko a Švýcarsko  Střední a jihovýchodní Evropa, Rusko a země bývalého SSSR  Pobočky v Berlíně, Praze a Varšavě  Obchodní zástupci (5 zaměstnanců)  Oddělení péče o zákazníky (25 zaměstnanců) – jeden kontakt pro všechny pobočky  Generální manažer  Cary A. Bruce  Pobočka v Praze – kontaktní osoby Vojislav Milovanovič Martin Berka

Služby, které provádíme: √Předplatné elektronických a tištěných časopisů, časopiseckých kolekcí √Nástroje na správu elektronických zdrojů √Plnotextové a sekundární databáze √Elektronické knihy √Autorizovaný prodejce produktů organizace IEEE v České republice √A veškerý servis s tím spojený pro různé typy knihoven a výzkumné organizace -Služba EBSCO Information MarketPlace SM přináší jednotlivým EBSCO zákazníkům z řad soukromých společností přehlednou a názornou ukázku řešení dodávky elektronických zdrojů

Stoupající význam online zdrojů – graf prodeje, rok 2006 (graf ukazující prodej podle formátu časopisů — rok 2006)

Přináší více zdrojů pro Vaši knihovnu více problémů? Víme, jak na to!

Získejte a spravujte Vaše předplatné! EBSCONET: správa Vašeho předplatného doplněná o databázi složenou 300,000 titulů a určenou k tomu, aby knihovníkům pomáhala efektivně objednávat, vyhledávat a urgovat. EBSCO MarketPlace: webově orientovaný nástroj na objednávání a spravování předplatného novin a časopisů. Služba MarketPlace je určena především společnostem a nabízí dvě řešení: přehledný a názorný styl výstupu údajů z počítače na obrazovku a dodání elektronických časopisů.

Vyhledávání EBSCOhost: Platforma společnosti EBSCO sloužící k vyhledávání obsahu ve výzkumných bibliografických databázích divize EBSCO Publishing. WebFeat: Služba Webfeat plní funkci metavyhledávacího nástroje pro malé a střední knihovny při rozšířování počtu jejich elektronických zdrojů. Umožňuje vyhledávat jakoukoli databázi zvlášť, nebo i všechny najednou na zcela jednoduchém rozhraní.

Přístup k časopisům a databázím EBSCOhost Research Databases: portál, který poskytuje přístup k více než 200 bibliografickým a plnotextovým databázím, pokrývající celou oblast výzkumu. EBSCO A-to-Z: Služba, která poskytuje kompletní soupis Vašich elektronických časopisů. EBSCOhost Electronic Journal Service: Portál společnosti EBSCO pro přístup a správu elektronických časopisů (více než 15,000 online periodik).

Odkazové služby Linksource: odkazový rozkládač s otev ř enou URL adresou poskytuje koncovým u ž ivatelům snadný a rychlý přístup k plným textům do všech elektronických zdrojů.

Zhodnocení dat ScholarlyStats: portál pro správu uživatelských statistik, který poskytuje knihovním administrátorům jednoduchý přístup do uživatelských statistik, které sledují jejich dodavatele.

Pevná spolupráce! Společnost EBSCO a nabídka elektronických knih od různých nakladatelů

Příklady elektronických časopiseckých kolekcí Karger Nature Project Muse A další nakladatelé:

Elektronická knihovna IEL – více než 1,6 miliónu článků & dokumentů Online kolekce organizace IEEE -IEEE/IEL Elektronická knihovna (IEL) -IEEE All Society Periodicals Package (ASPP) (kolekce periodik IEEE) -IEEE Proceedings Order Plans (POP & POP All) (Výsledky z konferenčních jednání společnosti IEEE) -IEEE Enterprise (pro podniky a společnosti) Organizace IEEE pokrývá celou oblast technologie: -Antény -Biomedicínské inženýrství -Počítače -Elektronické inženýrství -Průmyslové inženýrství -Nanotechnologie -Jaderná fyzika -Optika -Radiologie -Doprava Společnost EBSCO je autorizovaným prodejcem IEEE online kolekcí v České republice!

Naše služby pro Vaši knihovnu!

Děkujeme Vám za pozornost!