HOD KLADIVEM.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OLYMPIJSKÉ HRY.
Advertisements

OLYMPIÁDA V DĚJINÁCH.
Cambridge.
ATLETIKA - CHŮZE.
Olympijské hry Autor: Vojtěch Myška.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
VRH KOULÍ Nejmladší vrhačská disciplína do programu OH zařazena od r v Aténách. Cílem je vrhnout kouli z kruhu co nejdále do výseče, atleti nesmějí.
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
PLAVECKÉ REKORDY.
< < < < < < < <<< <<<
SKOKY NA LYŽÍCH.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
Obyvatelstvo EVROPY EU – OP VK – III/2 ICT DUM 2
Olympijské hry.
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
Olympijské hry.
Rekordy rejnoků Autorky: Simona Rýdlová, Aneta Vrzáčková 7. B.
ATLETIKA 2.
VRH KOULÍ.
Svět techniky a já Marie Luptáková.
RYCHLOBRUSLENÍ.
HV-1 Hudební výchova DUM č. 5 Prima – kvarta osmiletého studia Mgr. Milena Naglmüllerová; Gymnázium, Sušice Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu.
BIATLON.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_458.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
OLYMPIJSKÉ HRY.
Metodický list Se sportem je pojem fair play nerozlučně spjat. Patří k základním kamenům výchovy sportovců všech výkonnostních úrovní a každého věku.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
Baroko III. stavitelé. Baroko III. stavitelé Anotace: Materiál je určen pro práci žáků 4. ročníku ZŠ v předmětu Výtvarná výchova na téma barokní architektura.
HOD KLADIVEM.
HOD OŠTĚPEM.
SKOKY 1.
Tablety (mobilní zařízení)
Ruský stát v 16. století.
ATLETIKA 4 - BĚHY.
ATLETIKA.
Aktuální formy gymnastiky a tance
Olympijské hry.
Tato prezentace byla vytvořena
SKOKY 2.
SNOWBOARDING.
Cimbál Vojtěch Vyorálek.
Cembalo Kristýna Sadloňová SEKUNDA.
CURLING.
HOD DISKEM.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Název projektu - Moderní technologie ve výuce
Pravidla atletiky 2014/2015.
Akrobatická gymnastika
České země za třicetileté války
Autor : J.Čáp Oblasti Asie II - základní údaje – 2 ( Z Asie 0 VY_32_INOVACE_ZEMEPIS_CAP_1.16.
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
Základní škola Kladruby 2011  Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Petr.
Halový víceboj mužů.
Šalmaj.
DÁLKOVÉ PLAVÁNÍ.
ICT 2 – 3 – 37 HV Vánoční koledy
Ženský halový atletický pětiboj
K AREL J AROMÍR E RBEN (1811 Miletín – 1870 Praha)
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
Starověké olympijské hry
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
VÝVOJ OLYMPIJSKÝCH HER
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Klement, Vojtěch Horváth, Henrich
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
Najdete na Skupina A – obr. č. 1 Najdete na
Transkript prezentace:

HOD KLADIVEM

Základní informace I. Jedná se o lehkoatletickou disciplínu, kdy se snaží atlet hodit náčiní do co největší vzdálenosti Tzv. kladivo je koule připevněná kovovým drátem k držadlu Způsob provedení hodu najdete na následujícím odkazu: http://www.youtube.com/watch?v=yA321rXI8eM

Základní informace II. Kladivář se po roztočení kladiva otočí 3x až 4x kolem své osy a ve vhodný okamžik vypustí kladivo První dotyk kladiva se zemí se hodnotí Kladivo se hází podobně jako disk z kruhu, který je ze tří stran obklopen drátěnou klecí Pokud se náčiní dotkne jakoukoliv částí klece, je pokus neplatný

Historie I. Za prapočátky hodu kladivem můžeme považovat hody do dálky v keltských soutěžích z válečných vozů Nejpravděpodobnějším počátkem této sportovní disciplíny budou ale závody irských a skotských horníků, kteří házeli do dálky skutečným kladivem 1. závody v hodu kladivem se konaly v Anglii v roce 1860

Historie II. Kladivem se zpočátku házelo z volné plochy, později z kruhu, jehož velikost se ustálila na 213,5 cm Kladivo se házelo z místa, původně mělo dřevěnou násadu, která byla později nahrazena řetězem a nakonec ocelovou strunou Tvar kladiva byl nahrazen koulí o váze 7,26 kg

Historie III. Revoluční obrat v technice přinesli němečtí atleti, kteří zavedli techniku otočky způsobem pata – špička. Ta se používá dodnes. „Ženské“ kladivo bylo zavedeno do soutěží IAAF v roce 1995 Váha ženského kladiva je 4 kg

Rekordy Světový rekord v mužích drží Rus Jurij Sedych výkonem 86,74 m Ženský světový rekord drží Němka Betty Heidlerová výkonem 79,42 m Českými rekordmany jsou Vladimír Maška výkonem 81,28 m a Lenka Ledvinová výkonem 70,51 m Jediným čs. závodníkem, který získal na velkých soutěžích medaili v hodu kladivem, byl v roce 1950 na ME v Bruselu Jiří Dadák (bronz)

Použité materiály http://cs.wikipedia.org/wiki/Hod_kladivem www.youtube.com