1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, 6.12.2011 INOVACE 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropa 2020 Integrované směry
Advertisements

Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Metodika stanovení národních priorit orientovaného výzkumu Karel Klusáček
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
1 ČR a její praxe v oblasti VaVaI, světové trendy Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2010.
XLV. zasedání Akademického sněmu AV ČR 16. prosince 2014 Jiří Drahoš předseda Akademie věd ČR.
SVĚTOVÁ EKONOMIKA.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
PhDr. Věra Havránková odbor ekologie
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu PREZENTACE WORLD ENERGY OUTLOOK Prezentace World Energy Outlook 2014 Čtvrtek ,
INOVACE 2004 Praha, Příprava předsednictví ČR v programu EUREKA Karel Šperlink Prezident AIP ČR Zástupce ČR v Skupině.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Reforma systému Výzkumu, vývoje a inovací v České republice 5. prosince 2008.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Finanční nástroje v OP PIK - Současný stav předběžného.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR RIS3 krajů ČR a RIS3 ČR včera, dnes a zítra Pavel Švejda Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno, 24. dubna 2014.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
HORIZONT 2020 rámcový program pro výzkum a inovace ( )
STRATEGIE AV21 Špičkový výzkum ve veřejném zájmu
ENERGETICKÁ POLITIKA EU: udržitelná, bezpečná a dostupná energie Petr Zahradník, člen Národní ekonomické rady vlády (NERV) a EPOS při MMR.
N. Witzanyová Lichtenštejnský palác 16. října 2012; obrázky v prezentaci jsou z webu EK ohledně Evropského výzkumného prostoru
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s. Seminář Inovační potenciál ČR Pavel Švejda Praha, 8. září 2016.
Program Horizont 2020 – současný stav projednávání a podpora účasti.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Úkoly TA ČR v oblasti aplikovaného výzkumu
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Priority Poslaneckého klubu ELS-ED na období
Výroční konference OP PIK
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Rozvoj inovací v EU.
INOVACE 2017 Petr Očko předseda TA ČR
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
Technologická agentura
Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace
Transkript prezentace:

1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011

2 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Cílová struktura ČR ??? Parlament ČR Rada vlády pro VaVaI Ministerstvo hospodářství AV ČR Ministerstvo pro VŠ,vědu a výzkum VŠGA ČRTA ČR IA ČR (CzechInvest) Vláda ČR Definovaná spolupráce s AIP ČR

3 Praha, INOVACE 2011 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Zdroje pro VaVaI Česká republika

HORIZON 2020 – Strategické cíle: 1.Dostát společenským výzvám (EVROPA 2020) Zdraví, demografické změny a životní pohoda Potraviny a biochemika Bezpečná, čistá a efektivní energetika Inteligentní, zelená a integrovaná doprava Inklusivní, inovativní a bezpečná společnost 2.Dosáhnout vedoucího postavení v průmyslu a posílit konkurenceschopnost Nastupující průmyslové technologie Posílení inovací v MSP Dostupnost rizikového financování (PPP) 3.Zvýšit excelenci vědecké základny FET EIT FINANCE: mld. EUR Praha, INOVACE 2011 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě

ZPRÁVA PRO PREZIDENTA USA PRO ZAJIŠTĚNÍ VEDOUCÍHO POSTAVENÍ USA V PROGRESIVNÍCH VÝROBÁCH  Průmyslová politika  Koherentní inovační politika  Podpora aplikovaného výzkumu – koordinace podpory akademického a průmyslového výzkumu v nových technologiích a návrhářských metodologií  PPP a „Pre-competitive Consortia“ (TP)  Zlepšení daňové politiky  3% HDP do VaVaI Praha, INOVACE 2011 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě

Aktuální situace v ČR – I. NERV RVVI nově jmenovaná:  Koordinační rada expertů  Expertní panely: - Znalostní panely jako podpora konkurenceschopnosti  Komplexní podpora energetiky, včetně snižování energetické a materiálové náročnosti ekonomiky  Udržení stabilního fungování přírodních zdrojů  Sociální a kulturní výzvy v české společnosti  Ochrana a podpora lidského zdraví  Bezpečnostní rizika a hrozby RADA VLÁDY PRO KONKURENCESCHOPNOST  4 pracovní výbory – zasedání ve dvoutýdenních cyklech Praha, INOVACE 2011 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě

Aktuální situace v ČR – II. Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období 2012 – 2020 (zpět na vrchol)  43 projektů, 38 – 43 inovací Národní inovační strategie Příprava SF na období Praha, INOVACE 2011 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě

Děkuji za pozornost. Praha, K. Šperlink