Z ÁLOHOVÁNÍ. Jediná data, která není potřeba zálohovat jsou ta, o která už jste přišli. Více než 87% počítačů v České republice není dostatečně zálohováno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum
Advertisements

Pevný disk – logická struktura
Odborná praxe 01 Mgr. Milan Randák.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-17.
Proč chránit data v počítači
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
SOFTWARE dálkové studium PODNIKÁNÍ 2. listopad 2006.
Softwarová údržba systému. Během práce na počítači se disk obsazuje nejrůznějšími nepotřebnými soubory, které zcela zbytečně zabírají prostor na pevném.
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
Údržba PC Bohumil Bareš.
Jitka Banetková Delta – SŠIE 5.MA. Externí pevné disky jsou ideálním médiem pro zálohování a pro přenášení souborů. Pokud často cestujete a chcete mít.
Ing. Josef Brzák,CSc1 Zálohování v IS. Ing. Josef Brzák,CSc2 Zálohování Příčiny ztráty dat: porucha hardwaru lidský faktor softwarové selhání počítačové.
INFORMATIKA 4_10_ HODINA 10. TÝDEN
Informatika Mgr. Milan Šimek. Problémy s operačním systémem Základní pravidla Zálohujte data Provádějte kontrolu malware Vytvořte si bod obnovy Nepoužívejte.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_1_1_15 Název vzdělávacího materiáluZálohování dat Jméno autoraIng. Bulka Josef Tématická.
Diskový oddíl Souborový systém RAID 9/2012.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Teorie komprese dat Veronika Srbová, 4.Z.
Pravidelné zálohování dat
NázevZálohování, komprimace a vypalování dat Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s.
Redudantní datová úložiště a zabezpečení dat
INFORMATIKA 9 Komprimace dat
Zálohování a Disaster Recovery pro školy Aleš Hok
Komprimace dat a kryptologie.  Myšlenka: Jak zakódovat vstupní data do jediného čísla?  Data se zakódují do zlomku n, 0 ≤ n < 1, n ∊ R  Bezztrátová.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software – úvod.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_041 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
ZÁLOHOVÁNÍ A KLONOVÁNÍ
Robert Mohos,3IT. Disaster Recovery Výskyt mimořádných událostí (katastrof, havárií) - Přírodní katastrofy (povodně, požáry, vichřice,...) - Zásah člověka.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Pravidelná údržba počítačů
Zálohování.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Zálohování dat MS Windows - Aktovka.
T1: Základy práce s počítačem
Ochrana dat Ochrana dat je jednou z nejdůležitějších činností uživatele výpočetní techniky. Data, uložená v počítači, jsou různě důležitá. Od souborů,
Prezentace pro Kraj Vysočina Jan Gregor
Zálohování, migrace a deduplikace!
Linux Souborový systém Roman Danel. Organizace dat na disku Prvních 512 bytů na pevném disku tvoří MBR, kde se nachází zavaděč operačního systému (446.
Architektura ukládání digitálních dokumentů spravovaných v systémech spisové služby vedených v elektronické podobě technická specifikace negarantovaného.
Jiří Kuhn, CORAL s.r.o. Clusterová řešení TIRS.
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-13.
Bezpečnost práce s počítačem
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-04.
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
PV175 SPRÁVA MS WINDOWS I Podzim 2008 Microsoft Management Console Zálohování Přijde programátor ke kamarádovi adminovi a hned ve dveřích vidí, že chudák.
K LONOVÁNÍ HDD. C O TO JE ? Klonování disku je proces, jehož cílem je získání dvou obsahově identických pevných disků. Klonování disku umožní zkopírovat.
Představení produktu Norton Ghost 14 Tomáš Rubáček.
- CO TO JE A ROZDÍLY MEZI NIMI Zálohování, archivace a komprimace dat.
Zálohovací a archivační systémy. Zálohování dat Zajišťuje ochranu proti Ztrátě dat díky hardwarové poruše Ztrátě dat díky uživatelské „blbosti“ Poškození.
Mobilní telefony v Linuxu Gammu a Wammu Michal Čihař.
Multimédia základní informace Co to jsou „multimédia“?   multi: více   média: tisk (text, obrázky), rozhlas (zvuk), televize (video), internet 
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV11 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Zálohování dat. Zálohování dat (podle CHIP) důvody zálohování – problémy HW, SFTW, viry, chyby uživatele, viry, hackeři, přírodní katastrofy, krádeže.
BEZPEČNOSTNÍ TECHNOLOGIE I Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/ )
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_16_ZALOHOVANI_A_KLONOVANI.
1 Záloha a ochrana dat Příčiny ztráty dat: porucha hardwaru lidský faktor softwarové selhání počítačové viry přírodní katastrofy.
Acronis Produkty podzim Acronis - profil společnosti.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Systém zálohování na ČZU
Bezpečnost dat.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Informatika pro ekonomy přednáška 6
Software počítače 2 - opakování
Kód DUM : VY_32_INOVACE_LIN.1.16
Bezpečnost práce s počítačem
Zálohovanie a archivácia dát
Získávání smazaných souborů z USB flash disků
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Souborové systémy 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Transkript prezentace:

Z ÁLOHOVÁNÍ

Jediná data, která není potřeba zálohovat jsou ta, o která už jste přišli. Více než 87% počítačů v České republice není dostatečně zálohováno.

J AK ZÁLOHOVAT DATA, NA CO SI DÁT POZOR Neexistuje univerzální způsob Zálohujte data podle vašich potřeb, nikoli podle obecných pouček a pravidel Zálohujte to, co je pro vás cenné

H ROZBY Nechtěné smazání nebo smazání chybou programu Selhání diskového oddílu Ukládání na jiný diskový oddíl Havárie celého pevného disku RAIDová pole Havárie celého počítače Kopie mino PC Lokální katastrofa typu požár nebo povodeň Ukládání na jiná místa

C O ZÁLOHOVAT … data, která jsou pro vás cenná firemní data

M ETODY ZÁLOHOVÁNÍ Ruční zálohování dat Nic nestojí X musíme si pamatovat Automatizované kopírování dat neboli synchronizace dat Windows plánovač úloh Kopírování dat s komprimací Automatizované zálohování dat s komprimací Imaging

P ROGRAMY Cobian Backup Free Plánování záloh Zálohování s kompresí nebo bez Neumožňuje automatizovanou kontrolu záloh

P ROGRAMY Acronis True Image Home 2010 Placený x 30 dní trial Kompletní zálohování PC Možnost obnovit holý počítač pomocí zaváděcího média Automatizované zálohování pomocí vestavěného plánovače