Www.novamaturita.cz. f NOVÝ ZPŮSOB HODNOCENÍ PÍSEMNÝCH PRACÍ OD ROKU 2012 Gabriela Sittová 2. 11. 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NOVÁ MATURITA Stručná informace o průběhu a přípravě.
Advertisements

CO NÁS ČEKÁ OKOLO MATURIT V ROCE 2012 … A CO V ROCE 2013 Čtyři klíčové změny pro rok 2012 Nový systém hodnocení písemných prací Jak jsme se přihlásili.
GVID – MATURITA 2014 aktuální stav – říjen 2013.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Dílčí části MZ z anglického a německého jazyka
Maturita září Legislativa Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání.
Práce předsedy zkušební maturitní komise
„P U L Z“ PROJEKT UČENÍ LIBERECKÉ ZÁCHRANKY připravil: Mgr. Kristýna Fejfarová – specialista pro kvalitu a rozvoj PNP.
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
KROK. Cíl: vzdělávání pro maturitní generálku 2009 Obsah: organizace a logistika maturitní zkoušky Prezenční vzdělávání: – E-learningové.
Státní maturita otázky a odpovědi.
Maturita 2015.
 CONEO STRUKTURA PREZENTACE 1.Vymezení pojmu analýza tréninkových potřeb, přístup CONEO 1.Úrovně a metody ATP 2.Rozhraní zadavatel -dodavatel, vztahy.
Rámcové představení projektu TRIATLON DĚTI 9. listopadu 2013 Voroněž, Brno.
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
1. Gymnázium Oty Pavla Základní údaje
Gymnázium, základní škola a mateřská škola Mánesova Sokolov
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Konference projektu APSYS Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe ODBORNÁ JAZYKOVÁ.
Legislativní prostředí
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
GVID – MATURITA 2015 aktuální stav – září STRUKTURA MATURITNÍ ZKOUŠKY Maturitní zkouška (MZ) Společná část MZ Český jazyk a literatura Matematika.
Každá (základní) škola má mít přehled o svých vzdělávacích výsledcích.
CO NÁS ČEKÁ OKOLO MATURIT V ROCE 2012 Maturita 2011 Změny pro rok 2012 Připomínky CZESHA Nový systém hodnocení písemných prací.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Státní maturity. Podoba MZ Upravena školským zákonem § 77 – 80, Vyhláška č. 177 ze dne 10. června 2009 Společná a profilová část Společná část – 3 povinné.
NOVÁ MATURITA JAK BUDE NOVÁ MATURITA PROBÍHAT (říjen 2008) základní model nové maturity jaké typy zkoušek bude nová maturita obsahovat maturita bez hendikepů.
Maturita listopadu
Maturita 2010 Společná část –2 zkoušky Profilová část –3 zkoušky.
REFORMA MATURITNÍ ZKOUŠKY odklad o rok a jak dál v roce
Maturity – jaro 2014.
Závěrečná konference k projektu
PREZENTUJÍCÍ Hodnocením ke zvyšování kvality vzdělávacích služeb středních škol v kraji Vysočina Mgr. Miroslav Pech.
Nová (státní) maturita
NOVÁ MATURITA 2011 Stručná informace o jejím průběhu a přípravě.
Maturita 2011 Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Zápatí prezentace1 IV. celofakultní pedagogická konference
Informace pro maturanty ve školním roce 2015/2016
Maturita ► Společná část  2 zkoušky ► Profilová část  3 zkoušky.
MATURITNÍ GENERÁLKA – MAG’10 ZAČÍNÁ 11. – 14. října 2010 Tisková konference MŠMT
Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost od Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost.
PODZIMNÍ TERMÍN MATURITNÍ ZKOUŠKY 2011 TISKOVÁ KONFERENCE CERMAT 15/8.
Maturity – jaro Předměty Povinně: Český jazyk a literatura Na výběr jeden z předmětů: - Cizí jazyk -Matematika Jediná úroveň Další (profilové) zkoušky.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
MATURITNÍ ZKOUŠKA 2013 JARO AKTUÁLNÍ VÝSLEDKY Zpracoval: Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání - CERMAT ČERVEN 2013.
Příprava OP VVV – PO VŠ Adam KRČÁL Skupina pro výzkum a vysoké školství MŠMT 08/02/2013.
Vzdělávací programy projektu „Implementace nové integrovatelné e- learningové infrastruktury do rezortu MV prostřednictvím videokonferenčního řešení“ Registrační.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
PODZIMNÍ TERMÍN MATURITNÍ ZKOUŠKY 2011
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Místní plán inkluze + OP VVV
REFORMA MATURITNÍ ZKOUŠKY 2011
Interní postupy MAS Brdy
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Assessment centrum.
Úvodní seminář Klíčová aktivita č. 3
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2016
Maturity – jaro 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
kulatý stůl 19. července 2011, C081, od hod
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
přijímací řízení Na STŘEDNÍ ŠKOLY
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Assessment centrum.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Vítejte na třetí místní konferenci
MATURITNÍ ZKOUŠKA SPOLEČNÁ ČÁST 2018 JARO DIDAKTICKÉ TESTY ČJL, AJ, MA
Transkript prezentace:

f NOVÝ ZPŮSOB HODNOCENÍ PÍSEMNÝCH PRACÍ OD ROKU 2012 Gabriela Sittová

6 cílů nového systému hodnocení Nezávislost hodnotitelů na škole Profesionalizace hodnotitelů a zvýšení kvality hodnocení Zvýšení efektivity hodnocení Kalibrace „přísnosti“ a shodný přístup Snížení pracnosti a administrativní zátěže škol Individuální přístup a monitoring kvality práce každého hodnotitele

NEZÁVISLOST HODNOCENÍ PP ? ČEŠTINA A CIZÍ JAZYK

NEZÁVISLOST HODNOCENÍ PP ? ANGLIČTINA A NĚMČINA

Co nám hraje do not? Změna pořadí zkoušek (nejdřív písemky, pak ústní a profilové zkoušky) Z toho plyne výrazně víc času na hodnocení (místo 10 dnů 15 až 30)

Jak to bude fungovat

Několik základních principů Hodnotitel nesmí hodnotit práce žáků své kmenové školy Hodnotitel nebude vědět, čí práce a z které školy hodnotí Práce z jedné školy budou hodnoceny vždy jedním hodnotitelem Hodnotí se z papírových předloh, hodnocení se zapisuje přímo do počítače

Méně hodnotitelů Delší doba na hodnocení = méně hodnotitelů

Řízení a kontrola kvality Velké jazyky – 2 stupně řízení Vedoucí hodnocení předmětu Vedoucí hodnotitelského týmu Hodnotitel Malé jazyky – 1 stupeň řízení Vedoucí hodnocení předmětu Hodnotitel ČEŠTINA 1:20:2 0 ANGLIČTINA 1:12:2 0 NĚMČINA1:3:20 FRANCOUZŠTINA1:10 ŠPANĚLŠTINA1:10 RUŠTINA1:15

Projekt HOPP Odpovědnost za kvalitu hodnocení písemných prací přechází z jednotlivých škol na CERMAT CERMAT musí spolupracovat s profesionálními hodnotiteli Klíčové požadavky na kvalitu práce hodnotitele: a)Metodická čistota hodnocení b)Kalibrace a shodný přístup všech hodnotitelů PROTO SPECIÁLNÍ TRÉNINKOVÝ PROJEKT HOPP

Cíl tréninkového programu HOPP Sladit a zkalibrovat přístup k hodnocení písemných prací: a)400 hodnotitelů PP z češtiny b)260 hodnotitelů PP z angličtiny c)80 hodnotitelů PP z němčiny d)15 hodnotitelů PP z ruštiny e)10 hodnotitelů PP z francouzštiny a španělštiny Sladit a připravit vedoucí hodnotitelských týmů a)24 vedoucích HT z češtiny b)17 vedoucích HT z angličtiny c)5 vedoucích HT z němčiny

Struktura projektu HOPP

Fáze projektu HOPP a harmonogram PŘÍPRAVA PROJEKTU TRÉNINK TRENÉRŮ / – a) příprava trenérů b) certifikace trenérů TRÉNINK HODNOTITELŮ6. 1. – a) příprava hodnotitelů trenéry b) certifikace hodnotitelů GENERÁLKA5. 4 –

Po ukončení projektu HOPP

Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání – CERMAT, Jankovcova 933/63, Praha 7, tel.: Děkuji vám za pozornost.