Spojování řetězců Spojování řetězců Pro spojování řetězců se používá operátor Pro spojování řetězců se používá operátor. (tečka). V jiných jazycích se.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Laserová tiskárna barevná
Advertisements

Pružný disk - disketa Pružný disk – disketa patří mezi výměnné médium pro záznam dat. V dnešní době se již přestává používat, nicméně v některých podnicích.
Základní jednotka PC Obr. 1.
Seznamy Seznamy lze použít pro zpřehlednění zobrazovaných dat na stránce. Seznamy lze použít pro zpřehlednění zobrazovaných dat na stránce. Seznamy se.
Základní struktura, metainformace
Datum a čas Pro práci s datem a časem se používají dvě hlavní funkce.
Formuláře Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Formuláře lze nalézt téměř na každém webu. Použití formulářů: Použití formulářů: Blog Blog Uživatelské.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.
Layout stránky Rozvržení stránky (layout stránky) se provádí z těchto důvodů: Určení polohy záhlaví, menu, textů, obrázků... Zachování polohy při změně.
Konektory napájecího zdroje
PHP PHP – základy syntaxe (část 1) - 03 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Modem Modem je zařízení umožňující vzájemné datové propojení dvou počítačů pomocí telefonní linky, přesněji – potřebujeme dva modemy, každý na jednom konci.
Geometrie pevného disku
Odkazy Pomocí odkazu se lze pohybovat mezi stránkami. Cílem může být další stránka nebo identifikátor na aktuální stránce. Pomocí odkazu se lze pohybovat.
Blokový model v CSS Obr. 1.
Rozdělení technického vybavení PC
Seznam - menu Seznam a jeho položky lze použít například i na vytvoření vysouvacího menu. Seznam a jeho položky lze použít například i na vytvoření vysouvacího.
FUNKCE V PHP. 2 FUNKCE JSOU V PODSTATĚ MALÉ KUSY SKRIPTŮ, KTERÉ JE MOŽNÉ OPAKOVANĚ POUŽÍVAT. Příklad
Vnější paměť Ukládání dat pouze do operační paměti by při práci s počítačem nestačilo. Pro uchování vytvořených dat mají počítače ještě další, tzv. diskové.
Délkové jednotky v CSS Pro zápis délkových jednotek se používají jednotky: Absolutní Relativní Procenta Údaje se zapisují jako celá nebo desetinná čísla.
Tvorba WWW stránek HTML - XHTML Každá Internetová stránka (WWW stránka) je vytvořena pomocí programovacího jazyka HTML (Hypertext Markup Language). Každá.
FTP – přenos souborů Tato služba se používá pro přenos souborů pomocí přenosového protokolu FTP. Pro tuto službu existují speciální klienti, kteří se dokáží.
Inkoustová tiskárna Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí inkoustu. Obr. 1.
Porovnání technologie CD a DVD
Flash disk Je to polovodičová paměť EEPROM, která se dnes používá jako náhrada disket. Připojuje se pomocí sběrnice USB a může mít různou podobu. Obr.
Doména Pro připojení do internetu musí mít každý počítač přidělenu tzv. IP adresu, která se skládá z dekadických čísel. Pro připojení do internetu musí.
Funkce a procedury Funkce jsou v PHP nezbytným programovacím prostředkem. Funkce jsou v PHP nezbytným programovacím prostředkem. Procedura vykonává nějakou.
Datové typy a práce s nimi
Příkaz break, continue Cykly nemusejí probíhat vždy řádně celým cyklem. Cykly nemusejí probíhat vždy řádně celým cyklem. Někdy může být výhodné provádění.
Práce se soubory Soubory se používají pro ukládání dat pro pozdější použití. Dalším a lepším způsobem jak ukládat data je použití databáze. Soubory se.
UPS UNINTERRUPTIBLE POWER SYSTÉM Systém nepřerušovaného napájení
Vizualizér Vizualizér je zařízení, které zachycuje obraz přímo z neprůhledné předlohy (trojrozměrné předměty, knihy, mapy apod.). Obraz zachycený pomocí.
Reproduktory Reproduktory se používají jako standardní výstup počítačů. Jeden malý reproduktor bývá součástí základní jednotky. Je určen pro přehrávání.
Protokoly a adresy na internetu
Proměnné v PHP Každý programovací jazyk pracuje s nějakými hodnotami. To, do čeho se tyto hodnoty ukládají, se nazývá proměnné. Každý programovací jazyk.
Relační propojování tabulek. Úvod Tato prezentace má sloužit běžným uživatelům, jak začátníkům, tak i zkušeným uživatelům. Když budete postupovat podle.
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
CSS styly Kaskádové styly (CSS – Cascading Style Sheets) jsou prostředkem, který zajišťuje jednotný vzhled publikovaných stránek. Technologii CSS podporují.
Proměnná typu "pole" Mezi proměnné typu "pole" patří všechny superglobální proměnné. Mezi proměnné typu "pole" patří všechny superglobální proměnné. To.
Sběrnice Obr. 1.
DTD DTD (Document Type Definition) je jinými slovy návod pro prohlížeč zpracovávající dokument. DTD (Document Type Definition) je jinými slovy návod pro.
Příkaz "echo" Příkaz "echo" Příkaz "echo" se používá pro zobrazení daných informací na monitoru. Příkaz "echo" se používá pro zobrazení daných informací.
WWW – hypertextový informační systém
Počítače pro handicapované
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES. 2 ZÁKLADY SYNTAXE MOŽNOSTI ZÁPISU SKRIPTU.
Obrázky Obrázky se používají pro oživení stránek. Obrázky se používají pro oživení stránek. Obrázky se do stránek vkládají nepárovou značkou. To znamená,
Netradiční typy diskových pamětí
Diskové pole RAID Disková pole (RAID - Redudant Array of Inexpensive Disks) se používají v souvislosti se zabezpečením dat. Princip RAID pole spočívá.
TYPOGRAFICKÉ PRAVIDLA
Gymnázium prof. Jana Patočky Jindřišská Praha 1 „Praha & EU: Investujeme do vaší.
Inkrementace Zvýší hodnotu o 1. Zvýší hodnotu o 1. V proměnné $b bude hodnota 11 V proměnné $b bude hodnota.
Princip magnetického disku
URL v HTML URL - Unique Resource Locator Příklad:
Vypalovací mechanika Vypalovací mechanika je zařízením, které spadá do skupiny výstupních zařízení. Úkolem vypalovací mechaniky je nahrát (vypálit) data.
Základy syntaxe jazyka PHP PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. Typický PHP skript obsahuje: Typický PHP skript.
Základní deska Matherboard.
Síťové komponenty Síťové komponenty zajišťují možnost připojení síťového zařízení do sítě. Zajišťují nejen správný chod sítě, ale také pomocí protokolů.
Akumulátory ve výpočetní a digitální technice
Primitivní počítadlo
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES CYKLY V PHP.
Formuláře Formuláře uzavíráme do elementů Formuláře uzavíráme do elementů a a Tyto elementy jsou součástí jazyka XHTML, to znamená, že při použití v PHP.
Projektory LCD Tento projektor využívá technologii tekutých krystalů. Projektor obsahuje jeden (pro monochromatický obraz) nebo tři (pro barevný obraz)
Příkaz switch Příkaz switch se používá, pokud testujete jednu proměnnou s více možnými hodnotami. Příkaz switch se používá, pokud testujete jednu proměnnou.
Sestava počítače Do sestavy počítače patří všechny vnitřní i vnější části počítače včetně příslušenství. 
Základní jednotka notebooku
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Diskové pole RAID Disková pole (RAID - Redudant Array of Inexpensive Disks) se používají v souvislosti se zabezpečením dat. Disková pole (RAID - Redudant.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_9A_19B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:9. Tematický okruh,
Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Transkript prezentace:

Spojování řetězců Spojování řetězců Pro spojování řetězců se používá operátor Pro spojování řetězců se používá operátor. (tečka). V jiných jazycích se používá operátor + (plus). (tečka). V jiných jazycích se používá operátor + (plus)Příklad:<span><? echo "Klidně si spojím slova "."Česká "."republika."; ?></span> Tečka zde vedla ke spojení, zřetězení řetězců Tečka zde vedla ke spojení, zřetězení řetězců

Spojování řetězců Spojování řetězců Všimněte si, že v předchozím příkladu nám tečka spojila řetězce: Všimněte si, že v předchozím příkladu nám tečka spojila řetězce: Klidně si spojím slova Klidně si spojím slova Česká Česká republika republika Tečka za slovem republika nemá žádný vliv na spojovaní řetězců, protože je uvnitř závorky a tím patří k řetězci "republika". Tečka za slovem republika nemá žádný vliv na spojovaní řetězců, protože je uvnitř závorky a tím patří k řetězci "republika". Obr. 1

Spojování řetězců Spojování řetězců Při nepozornosti a použití operátoru "+" místo ".", dostanete zcela odlišné výsledky: Při nepozornosti a použití operátoru "+" místo ".", dostanete zcela odlišné výsledky:<span><? echo 2 +3; // výsledek bude 5 echo " "; echo 2. 3; // výsledek bude 23 ?></span>

Escape sekvence Escape sekvence Ecsape sekvence slouží k zápisu všech znaků, a to i těch nestandardních. Ecsape sekvence slouží k zápisu všech znaků, a to i těch nestandardních. Escape sekvence se zapisují pomocí zpětného lomítka \. Escape sekvence se zapisují pomocí zpětného lomítka \. Chcete-li zapsat například zpětné lomítko, musíte napsat dvě zpětná lomítka za sebou. První zpětné lomítko znamená znak escape sekvence a druhé zpětné lomítko vlastní znak, který chcete zapsat. Chcete-li zapsat například zpětné lomítko, musíte napsat dvě zpětná lomítka za sebou. První zpětné lomítko znamená znak escape sekvence a druhé zpětné lomítko vlastní znak, který chcete zapsat.

Escape sekvence Escape sekvence Sekvence Význam \nNový řádek \„Uvozovky \rPřechod na začátek řádku \tTabelátor \\Zpětné lomítko \$Dolar

Escape sekvence Escape sekvence Příklad: Budete-li chtít donutit příkaz echo, aby ve výstupu zobrazil skutečnou uvozovku, můžete napsat např. toto: Příklad: Budete-li chtít donutit příkaz echo, aby ve výstupu zobrazil skutečnou uvozovku, můžete napsat např. toto:<? echo "PHP už \"skoro\" umím." ; ?> Obr. 2

Otázky k opakování 1. Jakým způsobem se spojují řetězce? 2. K jakému účelu se v PHP používá znak "\"? 3. Co je to tzv. escape sekvence a k jakému účelů slouží? 4. Lze použít pro spojování řetězců znak "+"?

Použité zdroje BLÁBOLIL, R. Informační a komunikační technologie. 3. rozšířené vydání. České Budějovice: KOPP, str. 407 BLÁBOLIL, R. Informační a komunikační technologie. 3. rozšířené vydání. České Budějovice: KOPP, str. 407 Použité obrázky: Vlastní