Slovní úlohy Ivě je 6 let. Kubovi je 2 krát více let.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Advertisements

Elektronická učebnice - I
Několikrát méně, nácvik.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
PERMUTACE Mgr. Hana Križanová Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál byl zpracován v rámci akce.
Zábavná matematika.
PŘÍMÁ A NEPŘÍMÁ ÚMĚRNOST
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_498_Shoda přísudku s několikanásobným podmětem AUTOR: Mgr.
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Slovní úloha Příklad 1 Za čokoládu, mléko a sýr jsme zaplatili 28,60 Kč. Mléko bylo dvakrát dražší než sýr a čokoláda o 1,60 Kč dražší než mléko. Určete.
Název Slovní úlohy řešené soustavou rovnic 1 Předmět, ročník
Ve třídě je 24 dívek a 8 chlapců. Jakou procentuální část třídy tvoří chlapci? Co tvoří základ? Základ je 100 % Základ je celkový počet dětí ve.
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Zkvalitnění kompetencí pedagogů
Násobení a dělení desetinných čísel
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Počítáme do 100 procvičování IV.. Počítámerostliny Počítáme rostliny Zahradnice vysázela 38 červených a 7 žlutých tulipánů. Kolik tulipánů je to celkem?
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_10.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
Poradíš si ? Lenka má 18 pastelek. Jana má o 5 pastelek méně. Kolik pastelek má Jana? 1. Nakresli: Lenka…………………………………………… Jana …………………………………………… Vypočítej:
TROJČLENKA.
8 Vymysli a napiš příklady, aby jejich výsledek byl 8. Které číslo napíšeš do středu? 45 : 5 18 : 2 36 : 4 72 : 8 54 : 6 81 : 9.
Co už umím Jana má 18 korálků. Eva má o 5 méně. Kolik korálků má Eva? 1. Nakresli: Jana…………………………………………… Eva …………………………………………… Vypočítej: ………………………………………………………
Matematika – 2.ročník ZŠ Zábavná matematika
PROCENTA % % % 7. ročník ZŠ Vytvořila: Mgr. Marie Jíšová
Matematika – 2. ročník ZŠ „Slovní úlohy vážně i nevážně“
23.
63.1 Sčítání zlomků se stejným jmenovatelem
Logické úlohy z matematiky pro 2. ročník
SLOVNÍ ÚLOHY řešené pomocí lineární rovnice MATEMATIKA 8.ročník Zdeňka Šetková ZŠ Masarykova 1289 Ostrov Klíčová slova: s lovní úloha, rovnice, řešení,
3.3 SLOVNÍ ÚLOHY - lineární rovnice Mgr. Petra Toboříková.
Rozvíjející větné členy Přívlastek 6.ročník ZŠ Polešovice Eva Andrýsková.
Slovní úlohy – procvičování 1. 6) Z odlitku byly zhotoveny tři součástky. Na první byla spotřebována polovina odlitku, na druhou dvě třetiny zbytku a.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí Název sady: Český jazyk a literatura.
Přirozená čísla – slovní úlohy Výukový materiál pro 6.ročník Autor materiálu: Mgr. Martin Holý Další šíření materiálu je možné pouze se souhlasem autora.
Slovní úlohy HRA. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jitka Vystavělová Datum: 14.
Slovní úlohy – 1. třída. Na louce kvetlo 6 červených a 5 modrých kytiček. Kolik kytiček kvetlo na louce? *********** 6+4+1=11 6+5=11 Na louce kvetlo 11.
VY_32_INOVACE_Sib_II_11 Řešení slovních úloh 2 Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Jméno autora výukového materiálu
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Zápalka váží 4 gramy a stojí 2 koruny
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Složené slovní úlohy Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
VY_32_INOVACE_01_NÁSOBENÍ A DĚLENÍ_NÁSOBENÍ A DĚLENÍ DVĚMA A TŘEMI
Zajímavá matematika T R K A L O Č Y =
POČÍTÁME S DESETINNÝMI ČÍSLY
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_08_Hra TEMA: Hra
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Mgr. Jana Kuhnová Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_MATEMATIKA
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Martina Dostálová
VZPOMENEŠ SI ? ? ? ? ? Matematika 2.ročník opakování.
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Procenta - slovní úlohy
M-Ji-CU053-Slovni_ulohy_se_zlomky
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Čísla a početní operace, Slovní.
VY_32_INOVACE_10 10 KP slovní úlohy autor: Miroslav Ševčík
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Transkript prezentace:

Slovní úlohy Ivě je 6 let. Kubovi je 2 krát více let. Kolik let je Kubovi? Řešení: Ivě_________6let Kubovi______2krát více Kubovi______? Kubovi______2.6=12 Kubovi je 12 let.

Petra rozdala 18 sešitů. Do každé lavice dala 2 sešity Petra rozdala 18 sešitů. Do každé lavice dala 2 sešity. Kolik je ve třídě lavic? Řešení: sešitů________18 v lavici________2 lavic_________? lavic____18:2=9 Ve třídě je 9 lavic.

Na kluzišti bruslí 16 chlapců. Děvčat je 2 krát méně Na kluzišti bruslí 16 chlapců. Děvčat je 2 krát méně. Kolik dětí bruslí na kluzišti? Řešení: chlapců_________16 děvčat_________2 krát méně dětí____________? děvčat______16:2=8 dětí________16+8=24 Na kluzišti bruslí 24 dětí.

Zahradník rozdělil 6 tulipánů do 2 váz tak, aby v každé bylo stejně květin. Kolik tulipánů je v jedné váze? Řešení: tulipánů_______6 vázy__________2 v 1 váze_______? v 1 váze___6:2=3 V jedné váze jsou 3 tulipány.

Babička má v králíkárně 12 králíků. V každém kotci jsou 2 králíci Babička má v králíkárně 12 králíků. V každém kotci jsou 2 králíci. Kolik kotců má babička obsazeno? Řešení: králíků__________12 v kotci___________2 kotců____________? kotců________12:2=6 Babička má obsazeno 6 kotců.

V dílně pracuje 8 žen a dvakrát více mužů V dílně pracuje 8 žen a dvakrát více mužů. Kolik lidí pracuje v dílně celkem? Řešení: žen____________8 mužů________2 krát více lidí___________? mužů___8.2=16 lidí_____8+16=24 V dílně pracuje 24 lidí.

Dědeček vysadil 20 keřů do 2 řad. Kolik keřů je v 1 řadě? Řešení: keřů________20 řad_________2 v 1 řadě_____? v 1 řadě_____20:2=10 V jedné řadě je 10 keřů.

Jirka vypije každý den 2 sklenice mléka Jirka vypije každý den 2 sklenice mléka. Kolik sklenic mléka vypije za týden? Řešení: sklenice___________2 za 7 dní___________? za 7 dní_____7.2=14 Jirka vypije za 7 dní 14 sklenic mléka.

Paní Svobodová koupila 2 čokolády po 9 Kč a 2 žvýkačky po 7 Kč Paní Svobodová koupila 2 čokolády po 9 Kč a 2 žvýkačky po 7 Kč. Kolik Kč zaplatila paní Svobodová za nákup? Řešení: 2 čokolády______po 9 Kč 2 žvýkačky______po 7 Kč zaplatila________? 2 čokolády_____2.9=18 2 žvýkačky_____2.7=14 zaplatila_______18+14=32 Paní Svobodová zaplatila za nákup 32 Kč.

Osmnáct žáků utvořilo dvě stejná družstva na vybíjenou Osmnáct žáků utvořilo dvě stejná družstva na vybíjenou. Kolik žáků bylo v každém družstvu? Řešení: žáků________18 družstva______2 v družstvu____? v družstvu__18:2=9 V každém družstvu bylo 9 žáků.