HOD DISKEM.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Atletický klub A.C. Sparta Praha
Advertisements

Technika a biomechanika hodu míčkem, „granátem“ a oštěpem
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
49. mistrovství světa ve zpracování textu na počítači
Biatlon.
BASKETBAL II..
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
Emil Zátopek.
ATLETIKA - CHŮZE.
Olympijské hry Autor: Vojtěch Myška.
JÍZDA V BOULÍCH.
PLAVECKÉ REKORDY.
SKOKY NA LYŽÍCH.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
JARMILA KRATOCHVÍLOVÁ
ATLETIKA 2.
legenda české a světové gymnastiky
VRH KOULÍ.
NEJLEPŠÍ SDRUŽENÁŘI. HISTORIE Mezi nejslavnější závodníky je možné zařadit především olympijské vítěze a mistry světa, kterými jsou Anssi Koivuranta (FIN),
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
SHORT TRACK.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
HÁZENÁ 2.
HOD OŠTĚPEM.
OVOV Odznak všestrannosti olympijských vítězů
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
ATLETIKA přednáška.
ATLETIKA přednáška. Požadavky na ukončení studia atletiky 1.Ústní zkouška 2.Praktické splnění vícebojů a metodických výstupů 3.Splnění všech praktických.
SKOKY 1.
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
ATLETIKA 4 - BĚHY.
ATLETIKA.
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Olympijské hry.
Tato prezentace byla vytvořena
SKOKY 2.
Zimní olympijské hry 2010 Vancouver.
LETY NA LYŽÍCH.
CURLING.
HOD KLADIVEM.
Radovan Hanslík, sexta A. Vlastnosti:  kovový prvek, ušlechtilý, bílé barvy  vykazuje nejlepší elektrickou i tepelnou vodivost  má dobrou kujnost a.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
Halový víceboj mužů.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
Házená Kateřina Horáková.
DÁLKOVÉ PLAVÁNÍ.
Mapa webových stránek SSK Kolín Hlavní strana Střelci Střelci Střelci Trenéři Trenéři Trenéři Informace Informace Informace Historie Historie Historie.
Ženský halový atletický pětiboj
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
Starověké olympijské hry
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Aleš Čech Název DUM: VY_32_Inovace_ Asie- Východní Asie Název sady: Zeměpis 7. ročník Číslo projektu:
Ekonomika a management atletických klubů. Ekonomika ČAS Česká atletika s.r.o. Česká atletika, s. r. o., je marketingovou agenturou Českého atletického.
Prezentace Šubrtová Tereza
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
České akademické hry 2016, Univerzita Pardubice
Změř na mapě přibližné přímé vzdálenosti
Badmintonové centrum mládeže Středočeského kraje
Školní olympiáda soutěž turnaj Olympijské hry letní olympijské hry
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Starověké olympijské hry Novodobé olympijské hry Mgr. I. Roubalíková
Transkript prezentace:

HOD DISKEM

Historie I. Hod diskem je atletická disciplína, jejímž cílem je odhodit disk do co největší vzdálenosti. Před hodem si sportovec stoupne do vyznačeného kruhu. S roztaženými pažemi se v kruhu roztočí a ve správný okamžik při otočce disk vypustí. Disk po vypuštění rotuje naplocho ve směru letu a dopadne do vyznačené výseče

Historie II. Hod diskem je jednou z atletických disciplín zařazených už ve starověkých olympijských hrách. Používal se kamenný nebo bronzový disk o váze 2 – 6 kg Otočku do hodu diskem přinesl český atlet Janda Suk v Paříži na OH v roce 1900.

Technické údaje Disk má dva rozměry – zvlášť pro muže a zvlášť pro ženy Mužský disk váží 2 kg a má v průměru 220 mm Ženský disk váží 1 kg a má v průměru 182 mm Diskařský kruh má v průměru 2,5 m Ze tří stran je kruh obklopen drátěnou klecí

Rekordy Světový rekord drží v mužské kategorii Jürgen Schult z NDR výkonem 74,08 m Ženský světový rekord drží rovněž diskařka Německé demokratické republiky Gabriele Reinschová výkonem 76,80 m České rekordy drží Imrich Bugár (71,26 m) a Zdeňka Šilhavá (74,56 m) Mezi nejúspěšnější diskaře historie patří Čech Ludvík Daněk, který získal zlato na OH 1972 v Mnichově, stříbro v Tokiu 1964 a bronz v Mexiku 1968

Současnost Současným nejlepším českým diskařem je Jan Marcell výkonem 66,00 m Mezi ženami kraluje Věra Cechlová výkonem 67,71 m; ta také získala v roce 2005 v Helsinkách na MS bronzovou medaili Ve světě je nejlepším současným diskařem Robert Harting z Německa a diskařkou Li Jen-feng z Číny

Děkuji za pozornost