Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha 7. 9. 2004 Brno 8. 9. 2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IVIG 2008 Výsledky průzkumu informačního vzdělávání na VŠ v ČR v roce 2008 Zpracovala: Hana Landová, UK v Praze, ÚISK Prezentuje: Lenka Bělohoubková, VŠE.
Advertisements

Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
VZ Národní knihovna ČR - zabezpečení elektronických zdrojů pro výzkum, vývoj a inovace rozpočet řešitelský tým zdroje konsorcia splněné cíle –
Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service Statistiky Tutorial 10. února 2013.
Situace okolo financování informačních zdrojů pro r zasedání předsednictva Rady vysokých škol
EZB – nástroj pro přístup k elektronickým časopisům PhDr. Petra Šťastná Národní knihovna ČR Seminář Dostupnost elektronických informačních zdrojů v knihovnách.
Veřejné informační služby poskytované prostřednictvím Internetu Městskou knihovnou v Ústí nad Orlicí n okres Ústí nad Orlicí - MěK Ústí nad Orlicí s reg.
Informační zdroje pro výzkum - INFOZ programy LI a 1N projekt NK ČR konsorcia Hanuš Hemola Národní knihovna ČR.
RegCat (souborná databáze regionálních informací) Spolupráce knihoven v Uherském Hradišti Iveta Mátlová Seminář knihoven paměťových institucí Zlínského.
Zkušenosti s utvářením konsorcií v České republice Jaroslav Šilhánek VŠCHT Praha.
Logo oborové brány Oborová brána MUS Václav Kapsa (NK ČR) České oborové brány – současný stav a výhled Národní technická knihovna,
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Dana Sigmundová Kde jinde hledat elektronické časopisy aneb práce s databázemi JSTOR, EZB, Oxford a Cambridge Journals ÚK FSS MU, Ústřední.
Projekt INFOZ – VZ Národní knihovna ČR - zabezpečení elektronických zdrojů pro výzkum, vývoj a inovace zdroje konsorcia rozpočet řešitelský tým splněné.
Oborová brána KIV Knihovnický institut Národní knihovna Knihovnictví a Informační věda.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Veronika Peslerová Konference Knihovny současnosti 2011 Informační vzdělávání uživatelů ve veřejných knihovnách není nutné zlo.
Politika výběru elektronických zdrojů publikovaných v prostředí Internetu Mgr. Ludmila Celbová
, Elektronické služby knihoven prakticky, Praha Portál STM Lucie Hejná Státní technická knihovna
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Jednotná informační brána Úvod : Současný stav a výhled Bohdana Stoklasová Národní knihovna ČR Automatizace knihoven UK, Praha-Jinonice,
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
Půjčování čteček jako služba knihovny Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Seminář E-knihy
Serials Solutions – další krok k rozvoji informačních e-služeb knihoven ČVUT Ilona Trtíková Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských.
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
1 Mgr. Daniela Nová E-čtečky, e-knihy, e-vydavatelství ve vysokoškolském prostředí, seminář ČVUT Akvizice e-knih z pohledu vysokoškolské knihovny.
Možnosti vytváření konsorcií Seminář hudebních knihoven Hradec Králové.
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
Setkání účastníků neformálního konsorcia Brno Praha
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Konsorcium eIFL v České republice Setkání účastníků konsorcia Prosinec 2003 Praha, Brno.
EBSCO Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Databáze Elektronické informační zdroje. Obsah přednášky používané zkratky: DB a EIZ definice DB a EIZ typologie DB typologie EIZ přístup k EIZ příklady.
Plnotextové elektronické časopisy dostupné online v knihovně UZPI Školení infopultu Tatiana Oldřichová
Databáze EBSCO. MŠMT ČR – program LI, 1N R – program LI  projekt eIFL Direct  národní licence  obory – společenské vědy, ekonomika, medicína….
Dana Sigmundová Jak najít plný text článku nebo kompletní číslo odborného časopisu aneb článkové databáze a jak v nich vyhledávat ÚK FSS MU,
Metodické vedení BDg PhDr. Jiří Král Praha 28. – Tento projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím.
Konsorcium eIFL v České republice Setkání účastníků konsorcia Prosinec 2002 Brno, Praha.
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Využívání databází EBSCO v roce 2003 Setkání účastníků neformálního konsorcia eIFL.
Dana Sigmundová Databáze Wiley ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
EIFL Direct PhDr.Hana Nová Národní knihovna ČR. Co je EIFL Direct EIFL Direct (Electronic Information For Libraries) největší světové informační konsorcium.
Dana Sigmundová Úvod do elektronických informačních zdrojů ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Jak vyhledat kvalitní dokumenty a správně je citovat Bc. Radmila Kouřilová.
Dana Sigmundová Závěrečné práce – část I. - Jak najít literaturu k danému tématu ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Celostátní porada vysokoškolských knihoven 2005, Praha, Asociace knihoven vysokých škol ČR v roce 2005 Barbora Ramajzlová
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Sdružení E-TENDERS el. tržiště veřejné správy.
ODBOR SLUŽEB Seminář pro vedoucí pracovníky infrastrukturních útvarů NK ČR 13. ledna 2016.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Ústřední knihovna FSS MU
Informační zdroje pro STM
Svět e-zdrojů na FSV UK Mgr. Daniela Uhrová
Oborová informační brána Musica
Elektronické informační zdroje
EBSCO a Souborný katalog ČR - propojení PhDr. Hana Nová
Elektronické informační zdroje na UP v Olomouci
Informační zdroje pro vědu a výzkum na ČZU
Ústřední knihovna FSS MU
Discovery služby a souborný katalog
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ZUR
Transkript prezentace:

Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno

Setkání účastníků neformální konsorcia eIFL Direct v ČR R MŠMT ČR  Program 1N   Pokračovací projekt (49 knihoven) 

Setkání účastníků neformální konsorcia MŠMT ČR – 2. kolo programu 1N: únor-březen 2004 – podání projektů květen 2004 – výsledky obsahově stejný projekt jako v 1. kole databáze EBSCO stále přístupné v rozsahu projektu

Setkání účastníků neformální konsorcia Projekt „Databáze EBSCO – zdroj vědeckých informací pro humanitní a společenské obory“ v rámci projektu přístup k: Academic Search Premier Business Source Premier ostatní databáze – dárek fy EBSCO financování - r

Setkání účastníků neformální konsorcia Projekt „Databáze EBSCO – zdroj vědeckých informací pro humanitní a společenské obory“ licenční podmínky CD ROM/DVD ROM školení statistiky

Setkání účastníků neformální konsorcia Neformální konsorcium knihoven: v rámci projektu – 49 knihoven + dosud zaregistrované knihovny

Setkání účastníků neformální konsorcia Řešení projektu: webové stránky elektronická konference pracovní semináře pro členy neformálního konsorcia informační materiály a příručka pro vyhledávání školení se zaměřením na konečné uživatele

Setkání účastníků neformální konsorcia Řešení projektu: přístup do dtb prostřednictvím bran a portálů Jednotná informační brána Infozdroje EZB …. aj.

Setkání účastníků neformální konsorcia Úkoly pro Vás: školení se zaměřením na konečné uživatele zapojení knihovny do vědeckovýzkumných úkolů ( projektů, záměrů ) instituce ( školy ) a sledování využívání dtb při jejich řešení podklady pro průběžné zprávy o řešení projektu !!!!!

Setkání účastníků neformální konsorcia Úkoly pro Vás: spolupráce při výběru dtb se zkušebním přístupem prezentace a využívání těchto dtb v knihovně/instituci

Setkání účastníků neformální konsorcia Úkoly pro Vás: nové nápady, kritické připomínky, aktivní spolupráce …..

Setkání účastníků neformální konsorcia Úkoly pro nás: pomoc při řešení technických problémů (změna IP adres apod.) pomoc při zpracování statistik v případě potřeby účast na Vámi organizovaných školeních

Setkání účastníků neformální konsorcia Úkoly pro nás: prezentace řešení projektu v odborném tisku, na seminářích a konferencích (na základě Vašich podkladů) … aj.

Setkání účastníků neformální konsorcia Děkuji za pozornost a těším se na vzájemnou spolupráci