CZ.1.04/2.1.00/ RECEPT NA ÚSPĚCH Úvodní seminář

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Závěrečná konference k regionálním individuálním projektům (RIP) „Dobrá práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/ a „Cesta do práce v Jihočeském.
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
NSK2 KONFERENCE PRO AUTORIZOVANÉ OSOBY
Ing. Stanislava Správková
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Evropský sociální fond v Karlovarském kraji „ESF – rovné příležitosti pro všechny“ Úřad práce v Karlových Varech Mgr. Martina Hronková oddělení správy.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
1 Operační program Rozvoj lidských zdrojů Úřad práce v Plzni, oddělení implementace projektů ESF Martina Bydžovská.
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Projekt Rodičovství a práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
OP LZZ Operační Program Lidské Zdroje a Zaměstnanost PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST Evropský sociální fond Úřad práce v Liberci Oddělení.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
1 Se sousedy k vzdělávání I, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

CZ.1.04/2.1.00/70.00072 RECEPT NA ÚSPĚCH Úvodní seminář Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. CZ.1.04/2.1.00/70.00072 RECEPT NA ÚSPĚCH Realizátor: Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Brně Úvodní seminář 28. května 2014

Obsah prezentace Harmonogram projektu Hlavní cíle projektu Inovativnost projektu Cílová skupina projektu Klíčové aktivity projektu Kontrolní činnost Rozpočet projektu Zapojení ÚP v JmK Kontakty Realizované projekty www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Identifikace realizátora Příjemce finanční podpory – realizátor projektu Úřad práce ČR Krajská pobočka v Brně Dodavatel poradenských, motivačních a vzdělávacích aktivit PMVIA, s.r.o. Vyškov Realizace projektu probíhá v Jihomoravském kraji. www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Identifikace programu Operační program CZ.1.04 OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prioritní osa 4.2a Aktivní politiky trhu práce (Konvergence) Oblast podpory Posílení aktivních politik zaměstnanosti Číslo výzvy - 70 www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Harmonogram projektu Podání žádosti o finanční podporu VI/2013 Schválení finanční podpory IX/2013 Zadávací dokumentace IX/2013 - I/2014 Výběrové řízení na dodavatele KA I/2014 - V/2014 Počátek realizace dodavatelem V/2014 Aktivity projektu pro klienty VI/2014 - V/2015 Konec realizace dodavatelem VI/2015 Ukončení projektu příjemcem VIII/2015 www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Hlavní cíle projektu Podpora pro min. 400 osob. Zvýšit zaměstnatelnost a zaměstnanost v JmK Popularizovat zaměstnávání osob se středoškolským vzděláním (vyučen nebo maturita) Umožnit přístup ke vzdělání cílové skupině (efektivní volba dalšího uplatnění) Podpořit zakládání řemeslných živností Podpořit vytváření nových pracovních míst www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Očekávané výsledky projektu Zaměstnat maximum klientů !  400 Počet Dohod o účasti v projektu 450 Počet osvědčení o absolvování rekvalifikačních kurzů 120 Počet výstupů z projektu k důvodu zaměstnání dle podmínek ZD www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Inovativnost projektu Nové vzdělávací aktivity – zaměření na finanční gramotnost klientů Zvýšený počet pracovních míst (50 + 10 + 60) Zaměření na získání certifikátu ECDL-7 vhodnějším rozložením výuky (max. 4 hod. denně) Možnost absolvovat až 2 RK + Základy podnikání Finanční příspěvek na založení živnosti Podpůrná opatření (občerstvení) místo stravného Osobní asistent Úhrada výpisu z Rejstříku trestů www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Publicita dodavatele KA Součást jednotlivých aktivit Webová stránka projektu (RP) Leták A4 (VK) Skládanka pro klienty (VK) Skládanka pro zaměstnavatele (ZZ) Propagační předměty - tužka, sešit A4, desky na výukový materiál (VB) Semináře – úvodní, průběžný (RP) Příručka dobré praxe (RP) www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Cílová skupina projektu Cílová skupina – min. 400 klientů pouze uchazeči o zaměstnání (nikoliv zájemci o zaměstnání) Podmínky k zařazení do projektu evidence na kterémkoliv ÚP v JmK nepřetržitě déle než 5 měsíců NEBO bez nároku na podporu v nezaměstnanosti vzdělání střední odborné (vyučen) nebo středoškolské www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Aktivity pro klienty projektu Výběr klientů projektu (400) Vstupní blok (400) Plán rozvoje klienta (400) Individuální poradenství (800 hod.) Motivační program (150) Program finanční gramotnosti (300) Rekvalifikační kurzy (450 RK pro 300 klientů, 450 osvědčení) Zprostředkování zaměstnání (120) www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Aktivity pro klienty projektu Doprovodná opatření cestovné (vyjma IP, RK dle vyhl. 519/2004) zajištění či příspěvek na péči o dítě do 8 let věku včetně a další závislé osoby zdravotní prohlídka, očkování, zdravotní průkaz, výpis karty (pro výkon rekvalifikace či jiných aktivit projektu) výpis z rejstříku trestů (pro výkon rekvalifikace či práce) příspěvek na založení živnosti Podpůrná opatření občerstvení při aktivitách delších než 3 hod. (VB, MP, PFG, RK) www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Další aktivity projektu Příprava realizace projektu Zahájení realizace veřejné zakázky Mzdové příspěvky Reporting projektu – veřejné zakázky Monitoring a evaluace projektu Publicita projektu (inzerce, drobné propagační předměty, informační materiály, webové stránky ESF v ČR, ÚP) Bez těchto aktivit NELZE realizovat aktivity pro klienty. www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Mzdové příspěvky Nově vytvořená pracovní místa (50) 20 000 Kč při 8-hodinové pracovní době hlavní pracovní poměr na dobu neurčitou udržitelnost pracovního místa 6 měsíců délka poskytování max. 12 měsíců Společensky účelná pracovní místa (10) 10 000 Kč po 6-měsících www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Kontrolní činnost Úvodní seminář Pracovní schůzky Administrativní kontrola v ref. projektů EU Monitorovací návštěvy aktivit Hodnotící dotazníky projektu (klienti) Finanční kontroly dle zák.č. 320/2001 Sb. Průběžný seminář (1) Audit Závěrečná konference www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Rozpočet projektu Schválená finanční podpora celkem: 27 498 630,- Kč z toho přímá podpora – 11 228 500 Kč příspěvek ze strukturálních fondů 23 373 835,50 Kč (85%) příspěvek ze státního rozpočtu 4 124 794,50 Kč (15%) z toho Veřejná zakázka – služby dodavatele KA: - 7 930 033,20 Kč vč. DPH www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Jsou plánované cíle projektu ohroženy ? Změny projektu Podstatné změny projektu (rozpočet projektu) úspora financí ve veřejné zakázce – v přípravě Nepodstatné změny projektu změna harmonogramu dodavatele (zkrácena realizace projektu dodavatele ze 17 na 14 měsíců, tj. o 3 měsíce) Jsou plánované cíle projektu ohroženy ? www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Zapojení ÚP JmK Propagace projektu Sledování termínů výběru klientů a RK Výběr klientů, doporučenka Dohoda o rekvalifikaci Portál služeb zaměstnanosti (všechny dohody) Hodnotící dotazník při výstupu klienta z projektu Kontrolní činnost aktivit projektu www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Kontaktní osoba projektu Kontaktní osoby ÚP JmK Kontaktní pracoviště Kontaktní osoba projektu Telefon E-mail Blansko Mgr. Leoš Němec 950 103 436 leos.nemec@bk.mpsv.cz Ing. Hana Špíšková 950 103 432 hana.spiskova@bk.mpsv.cz Brno - město PhDr. Helena Vlková 950 104 317 helena.vlkova@bm.mpsv.cz Mgr. Martin Mulíček 950 104 212 martin.mulicek@bm.mpsv.cz Brno-venkov Bc. Milan Šafařík 950 105 316 milan.safarik@bo.mpsv.cz Lenka Wagnerová 950 105 326 lenka.wagnerova@bo.mpsv.cz Břeclav Mgr. Kristína Beránková 950 107 488 kristina.berankova@bv.mpsv.cz Zdeňka Můčková, DiS. 950 107 418 zdenka.muckova@bv.mpsv.cz Hodonín JUDr. Blanka Bušová 950 115 316 blanka.busova@ho.mpsv.cz Mgr. Jindřiška Dvorská 950 115 305 jindriska.dvorska@ho.mpsv.cz Vyškov Bc. Jarmila Jelínková 950 174 322 jarmila.jelinkova@vy.mpsv.cz JUDr. Dana Račanská 950 174 329 dana.racanska@vy.mpsv.cz Znojmo Bc. Helena Březinová 950 176 422 helena.brezinova@zn.mpsv.cz Ing. Monika Blažková 950 176 316 monika.blazkova@zn.mpsv.cz www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Kontaktní osoby projektu Mgr. Pavel Ondrák - vedoucí referátu projektů EU 950 104 330, pavel.ondrak@bm.mpsv.cz Ing. Jana Malá - projektová manažerka 950 104 426, jana.mala@bm.mpsv.cz Ing. Jana Knápková - finanční manažerka 950 104 414, jana.knapkova@bm.mpsv.cz Barbora Jelínková - specialista APZ 950 104 422,barbora.jelinkova@bm.mpsv.cz www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Projekty OP LZZ v JmK (2008 – 2015) Šance pro Vás v JmK Cesta na trh práce Aktivní padesátka v JmK Vzdělání – praxe - zaměstnání Zpět na trh práce v JmK Návrat rodičů na trh práce v JmK Most ke vzdělávání v JmK Klíč ke vzdělávání v JmK Praxí k perspektivní kariéře Kariéra bez bariér Příležitost pro mladé do 30 let Po roce do práce v JmK 45 plus v JmK Sladění práce a rodiny Práce jako pomoc Cesta na trh práce Recept na úspěch Vzdělávejte se pro růst v JmK I. + II. (prioritní osa - 4.1 Adaptabilita) Odborné praxe v JmK www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

A TĚŠÍM SE NA SKVĚLOU SPOLUPRÁCI PŘI REALIZACI PROJEKTU RECEPT NA ÚSPĚCH CZ.1.04/2.1.00/70.00072 DĚKUJI ZA POZORNOST A TĚŠÍM SE NA SKVĚLOU SPOLUPRÁCI PŘI REALIZACI PROJEKTU Ing. Jana Malá Projektová manažerka realizátora projektu Být připraven je nejdůležitější předpoklad úspěchu. (Henry Ford) www.receptnauspech.info Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.