Metropolitní a regionální sítě Nejen infrastruktura, ale i obsah.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Komplexní řešení metropolitních sítí
Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
Centrum informačních technologií Ostravské Univerzity 2005.
Portál hl. m. Prahy – Co předcházelo úspěchu
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Národní informační portál s podporou call centra (NIP) Fórum cestovního ruchu listopadu 2011 Pardubice.
© Copyright Siemens Business Services Global network of innovation Návrh rozvoje informačních systémů krajského úřadu Ludvík Dlabaja 17. března 2006.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Portál veřejné správy Tisková konference 28. března 2006.
ČESKÝ TELECOM a e-Government ISSS Hradec Králové.
17. března 2003 Univerzální přípojka – brána do IVS Miroslav Nováček Libor Neumann.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
ISSS 2007 Neimplementujte BI Hradec Králové, 2. dubna 2007 Ing. Václav Bahník.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Město Nové Město na Moravě Projekt Regionální informační síť iNOVOMĚSTSKO
Copyright 2009 FUJITSU TECHNOLOGY SOLUTIONS Luboš Výrostek Clearingové centrum centrální smlouvy.
Realizační tým ICZ duben 2005
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
ISSS 2008 VÝZKUM INFORMAČNÍCH ZDROJŮ Duben 2008 / Prezentace syndikovaného výzkumu pro vybrané Krajské úřady / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR
Krajský úřad Libereckého kraje
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Informatizace společnosti Mgr. Radko Martínek ministr.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
Portál hlavního města Prahy Ivan Seyček Jitka Pankrácová Magistrát hl
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Koncepce rozvoje IS kraje Petr Pavlinec odbor informatiky Krajský úřad kraje Vysočina
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Jednotlivé projekty MSp
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
Krajský rok informatiky 2006 Václav Koudele vedoucí projektu.
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
Zajištění infrastruktury pro operační střediska základních složek IZS Integrovaná Telekomunikační Síť Nové Generace (ITS NGN) Ing. Tomáš Faško.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Michal Šperling - EUREDIS
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Transkript prezentace:

Metropolitní a regionální sítě Nejen infrastruktura, ale i obsah

Obsah prezentace Regionální a metropolitní sítě Vhodné produkty pro naplnění obsahu Příklady z praxe ● Lednicko Valtický areál ● Město Brno ● Ústecký kraj on-line

Regionální a metropolitní sítě Budování regionálních sítí – stačí pouze zajištění konektivity k Internetu? Investice nebo služba Možnost čerpání prostředků ze strukturálních fondů Kombinace mobilního a fixního připojení Zajištění propojení organizací veřejné správy v rámci regionu Centrální konektivita do Internetu Firewall + antivirová ochrana Informační kiosky „Cílem e-Governmentu je rychlejší, spolehlivější a levnější poskytování služeb veřejné správy nejširší veřejnosti a zajištění větší otevřenosti veřejné správy ve vztahu ke svým uživatelům„

Vhodné produkty k naplnění obsahu Elektronická podatelna Elektronická úřední deska Webový a mailový server Portálové aplikace Publikační systém Diskuzní fórum Realizace nákupu zboží a služeb Sledování a řízení projektů Knihovna dokumentů Personální portál eLearning Sjednocení informačních systémů pro zřizované organizace Bezdrátový rozhlas v obcích Kamerový systém

Vhodné produkty k naplnění obsahu Elektronická podatelna, elektronická úřední deska Cíl projektu : ● Realizovat eGovernment v praxi ● Vytvořit řešení pro elektronickou komunikaci občana s úřadem při dodržení legislativních požadavků formou služby. ● Připravit i pro malé obce kvalitní řešení splňující zákonné a bezpečnostní požadavky ● Projekt je připravován společně s Hospodářskou komorou České republiky a dalšími partnery za podpory MV a MIČR Rozsah projektu: ● Centrální řešení elektronické podatelny a úřední desky ● Hostované řešení – provoz formou služby ● Zajištění bezpečné komunikace ● Využití formulářového systému ● Správa dokumentů ● Vazba na Portál veřejné správy ● Časová značka zdarma ● Centrální Help Desk

Vhodné produkty k naplnění obsahu - Personální portál Cíl projektu: ● Sjednotit a automatizovat každodenní administrativní činnosti ● Zefektivnit fungování organizace ● Odbourat papírovost procesů v organizaci Rozsah projektu: ● Management telefonních hovorů - rozúčtování tel. poplatků (nákladová střediska, limity, soukromé/služební) ● Management svěřeného majetku ● Výplatní pásky ● Požadavek na dovolenou ● Cestovní příkazy ● Stravenky ● Pracovní výkazy ● Rezervace aut a místností ● Zaměstnanecké benefity ● Telefonní seznam ● Virtuální univerzita

Vhodné produkty k naplnění obsahu - Řízení a optimalizace vzdělávání pomocí EDUportálu Cíl projektu : ● Řízení a optimalizace procesů vzdělávání ● Rychlé nasazení eLearningu, bez nutnosti projektování a analýz ● Zefektivnění procesu vzdělávání Rozsah projektu: ● Přístup přes Internet ● Volba rychlosti i místa studia ● Rozsáhlá škála on-line kurzů ● Možnost tvorby vlastních kurzů ● Možnost rozšíření funkcionalit dle rostoucích potřeb ● Hostované řešení – provoz formou služby

Příklady z praxe – Lednicko Valtický areál Cíl projektu: ● Vybudovat informační infrastrukturu na propojení obcí „Dobrovolného svazku obcí LVA“ (Valtice, Hlohovec, Podivín, Velké Bílovice, Rakvice, Přítluky, Bulhary) ● Zajistit centrální konektivitu do Internetu s garancí bezpečnosti ● Vybudovat bezdrátový rozhlas v obcích ● Zajistit financování ze SROP Rozsah projektu : ● Centrální konektivita do Internetu ● Web a Mail server ● Web publikační systém ● Firewall + antivirová ochrana ● Vybudování malých LAN sítí ● Dodávka PC ● Bezdrátový rozhlas v obcích ● Service Desk ● Monitoring

Příklady z praxe – Metropolitní síť města Brna Cíl projektu: ● Vypracovat koncepci rozvoje metropolitní sítě ● Sjednotit technologie (optika, mikrovlné spoje,…) ● Zajistit veřejný přístup k vysokorychlostnímu Intenetu ● Zajistit financování ze strukturálních fondů EU Rozsah projektu: ● Vybudování páteřní infrastruktury ● Propojení 32 lokalit v rámci města Brna ● Centrální konektivita do Internetu ● Připojení knihoven ● Vybudování lokálních sítí v knihovnách ● Dodávka PC pro knihovny ● Service Desk ● Monitoring

Příklady z praxe - Informační systém Turistických Informačních Center města Brna Cíl projektu: ● Zvýšit atraktivnost města a regionu v oblasti turistického ruchu ● Vytvořit rozhraní turistického informačního portálu pro návštěvníky města Brna a regionu ● Zajistit přístup k informacím na portále magistrátu města Rozsah projektu: ● Rozhraní ● On-line rezervace ubytování, průvodcovských služeb, kulturních akcí, poznávacích akcí, ….. ● Správa nabídek i poptávek ● Sběr údajů o pořádaných akcích pro publikační systém ● Zveřejňování vlastních údajů na cizích webech

Příklady z praxe - Ústecký kraj on-line Cíl projektu: ● Vytvořit Internetový portál jako informační zdroj pro občany a návštěvníky Ústeckého kraje ● Vytvořit integrační platformu aplikací využívaných k rámci Krajského úřadu ● Zajištění vzdělávání formou e-learningu. ● Zajištění veřejného přístupu k portálu k Internetu pomocí informačních kiosků Rozsah projektu: ● Nahrazení standardních webových stránek portálovým řešením ● Dodávka a připojení 18 informačních kiosků ● Vytvoření vlastního portálového řešení zahrnujícího:  Informační Internetové stránky,  Internetový systém pro realizaci nákupu zboží a služeb,  Diskusní centrum on-line komunikace,  Centrum tvorby, řízení a sledování projektů,  Knihovnu dokumentů, ● Service Desk ● Monitoring

Děkuji za pozornost. Další informace získáte zde: Jan Hřídel Linka pro zákazníky veřejné správy: Další podrobnosti se dozvíte na