Co říci závěrem ? Zavedením skupiny B se Mezinárodní automobilová federace snažila zpopularizovat tento druh automobilových závodů. Přestože béčka jezdila.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
I. RC RALLY MONTE MALÁ SKÁLA Naprostá většina závodníků přijede na Malou Skálu od Turnova po silnici I/10 a hned na začátku obce odbočí doprava na most.
Advertisements

Komunitní síť a mobilní služba (nejen) pro auta… Ondřej Švihálek,
Automobilový průmysl země Sasko
slavný americký průmyslník
Tuning osobních automobilů
LEONARDO DA VINCI 2008 Program Leonardo da Vinci je v rámci programu celoživotního učení zaměřen na odborné vzdělávání a přípravu na jiné než vysokoškolské.
Test – Střední Evropa autor: Mgr. Jana Mikešová
Projekt Socrates Vytvořil: Václav Kaděra Třída 7.D
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Anvis AVT s.r.o. Vsetín.
Ve stručnosti: Jeden americký důchodce koupil v Portugalsku 15 let neužívanou farmičku s pár akry půdy a stodolou. Původní majitelé zemřeli a nebylo nikoho,
AHOJ! CHTĚL BYCH SE VÁM PŘEDSTAVIT…
Věčný brouk a jeho příbuzenstvo
Autor: Jorge Luis Borges Listy mého stromu….
Henry Ford - Narodil se: 30. července 1863 v Dearborn, Michigan, USA - Umřel: 7. dubna vyučil se zámečníkem a pak se stal opravářem parních strojů.
Magazín o budoucnosti dopravy JAN HORČÍK, šéfredaktor.
Magazín o budoucnosti dopravy
„Praha elektromobilní“ Bezemisní doprava v hlavním městě Srpen 2010.
FRANKFURT. Navštívil jsem letošní veletrh automobilů ve Frankfurtu. Musím uznat, že Italové měli letos velmi hezké show.
Třetí – učebního oboru „Karosář“
Majitelka města Přijede chlápek do Las Vegas a exceluje v kasínu: Vyhraje dolarů. Vedení hotelu mu nabídne ubytování suite na jednu noc v naději,
- naše jednota byla založena roku z počátku neměla vlastní budovu, tu získala až při parcelaci panského dvora Dol - samotná budova byla v 60. letech.
Tisková konference KIA Motors Czech Výsledky 2011 Čestlice, 13. ledna 2012.
ČÍNSKÝ „SMART” Reportér německého časopisu „Autobild”, Claudius Maintz, odcestoval do čínského města Dezhou, aby navštívil továrnu, ve které jsou vyráběny.
Znalosti aut Autor: Jindřich Vrba Počítej si body za každou jednu správnou otázku 1 bod. Hodnocení testu Hodnocení testu.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Vývoj prvních registrací (prodejů) na evropském trhu osobních automobilů Trh osobních automobilů v Evropě naznačuje zlepšení Oproti rekordnímu roku 2007.
LUXUSNÍ AUTOMOBILY.
Strojírenský průmysl Opakování – práce se slepou mapou (vodstvo)
Název práce Autor práce: Vedoucí práce: Obor studia: Datum obhajoby:
Listy mého stromu V našem životě existují lidé, kteří nás činí šťastnými prostě jen proto, že nám zkřížili cestu. Někteří jdou cestou po našem boku dlouho,
Vojt ě ch Jáchim. Informace Francie sousedí s N ě meckem, Švýcarskem, Lucenburskem a Špan ě lskem.  Hlavní m ě sto je Pa ř í ž.  Nejvyšší bod je Mont.
Německo je hospodářsky a politicky předním státem Evropy.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Bézierovy plochy KMA / GPM F. Ježek
Filip Zelenka, Jakub Vičar - C2A
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
Reformy Marie Terezie Valentýna Martínková.
AutobobilyZpracoval: Ondřej Vaďura, ŽŠ Horníkova /2007.
Sekundární sektor Průmyslová výroba ČR.
Automobilový průmysl v ČR
S motokrosem jsem začal v 10 letech. Do tajů tohoto sportu mě zasvětil můj otec, který mě vzal v necelých devíti na první motokrosovou trať, kde jsem jezdil.
Aktualizace produktové nabídky AUTOPOJIŠTĚNÍ Shrnutí  Jedná se o velmi rozsáhlou a pozitivní změnu v celé produktové nabídce  Změny POV/ BLACKBOX.
Miluj svého muže.
Problematika zabezpečení a vyhledávání motorových vozidel ve vazbě na oblast pojišťovnictví © Ivo Macek 2006.
Vliv důvěryhodnosti výrobce automobilů na nákupní chování zákazníků MARTIN JIRUŠKAŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA, O.P.S.
P. Obruba, J.Avenarius - traumatologie MNUL Ústí n.L. P. Pilát - ortopedie MNUL Ústí n.L. M. Švec - katedra fyziky PřF UJEP Ústí n.L. P. Černohorský, L.
Vynalezl ho německý vynálezce Felix Wankel r Patří do skupiny spalovacích motorů Je založen na principu rozpínání plynu Do motoru je vháněna směs.
Informatika – Práce se vzorci. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
VY_52_INOVACE_33_02_opakování průmyslu Evropy 3. snímek – průmyslová výroba 4. snímek – elektrotechnika a elektronika 5. snímek – chemický průmysl a.
Určeno pro:žáky 2.ročník středních škol Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Česká republika Téma: Česká republika – průmysl Jméno autora: Mgr. Tomáš.
VY_32_INOVACE_Mat_III_10 Cestování párové souhlásky Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
VY_32_INOVACE_AUT1_14 Základní koncepce osobních automobilů.
EVROPA HOSPODÁŘSTVÍ PRŮMYSL
Pojištění vozidel.
Bulharský lev 30. června 1917 vstupuje Řecko do války proti Bulharsku a jeho spojencům. Pro bulharského velitele Zhostova přichází životní šance….
Vysoká škola technická a ekonomická
BANKA V ROCE 2020 PODLE MÝCH PŘEDSTAV
Řešení stupňových převodovek
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Dějiny ČR Vynálezy mění svět
Ženy v motorsportu Na základě mezinárodního dotazníku u jednotlivých
Statistika aut v domácnostech
EVROPA HOSPODÁŘSTVÍ PRŮMYSL 2018/5/5
Zpráva z prvního závodu v maďarském Hungaroringu COMPLEX Development solutions SE, Vídeňská 1764/158 Praha IČO: DIČ: CZ
AHOJ! CHTĚL BYCH SE VÁM PŘEDSTAVIT…
Nissan 350z.
Průřez domácí péčí Pracoviště ošetřovatelské péče Hana Pekárková
Wankelov rotačný motor
Autor: Jorge Luis Borges Listy mého stromu….
Transkript prezentace:

Co říci závěrem ? Zavedením skupiny B se Mezinárodní automobilová federace snažila zpopularizovat tento druh automobilových závodů. Přestože béčka jezdila pouze několik let, představy FISA naplnila dokonale. Ohromné davy diváků lemující tratě se nakonec sice staly jedním z bodů záhuby těchto zajímavých strojů, ale po zrušení skupiny B již rallyový sport navždy zakotvil v podvědomí fanoušků a láká je dodnes. A to je dobře Tyto stránky se pokouší zmapovat těch pár let, kdy ke slovu rally patřila přípona group B Závěrem tedy nezbývá než poděkovat aktérům za to, co ve své době udělali i za to, co neudělali. Poděkujme tedy pilotům a navigátorům Poděkujme tvůrcům těchto krásných vozů Poděkujme všem ostatním zainteresovaným Vzpomeňme na ty, kteří za skupinu B položili svoje životy A na úplný závěr si řekněme „šou musí pokračovat !!!!“ „šou musí pokračovat !!!!“

Audi Quattro

Audi Sport Quattro

Audi S1

BMW M1

Citroen BX 4TC

Citroen Visa 1000 Pistes

Ferrari 308 GTB

Ford RS 200

Lada Samara Eva

Lancia 037

Lancia S4

Mazda RX - 7

MG 6R4 Metro

Mitsubishi Starion Turbo

Nissan 240 RS

Opel Kadet 4x4

Opel Manta 400

Peugeot 205 T16 Evo I

Peugeot 205 T16 Evo II

Porsche 911 RSC

Porsche 959

Renault R5 Turbo

Renault R5 Maxi Turbo

Škoda 130 LR

Toyota Celica TA64

VAZ 2105 VFTS